reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja też się melduje po wizycie. U mnie w 5+2 tylko pęcherzyk,. Tylko i aż [emoji2960]
Ważne że jest we właściwym miejscu , w wielkości odpowiadającej wieku ciąży. Kolejne wizyta tydzień po świętach. W siódmym tygodniu będzie na bank coś więcej. [emoji3531]

reklama
Tez chciałam robić jeszcze przed prenatalnymi Ale moje dwie Panie ginekolog powiedziały żebym zrobiła nifty ewentualnie po badaniach prenatalnych.
Mnie podobnie zasugerowali. W razie niejednoznacznych wyników robić badanie Nifty.
A ja chyba dla świętgo spokoju, nawet jak wyniki będą dobre, to zrobię.

@Szpileczka, też mam 36 lat ☺

Ja też się melduje po wizycie. U mnie w 5+2 tylko pęcherzyk,. Tylko i aż [emoji2960]
Ważne że jest we właściwym miejscu , w wielkości odpowiadającej wieku ciąży. Kolejne wizyta tydzień po świętach. W siódmym tygodniu będzie na bank coś więcej. [emoji3531]
No u mnie w 5t0d tez tylko pęcherzyk :) a w 7t0 Brdzie kolejna wizyta i tez już liczę na serduszko lub w ogóle coś więcej :) jeszcze tydzień do kolejnej wizyty :)

Jeśli chodzi o temperaturę jak szlam na betę tez miałam 37 s a wczoraj jechałam coś załatwić sprawdzali mi temperaturę z odległości to miałam 36.5 tez trochę się żartowałam ale przez chwile bo nie chce myśleć negatywnie . Cały czas mino braku objawów jestem dobrej myśli . Każda z nas jest inna i nie znaczy tez ze przez 9 msc będziemy mieć ciagle te same objawy .

Ja też mam wzdęty [emoji51] w poprzedniej ciąży przytyłam 20kg, także pewnie i teraz będę okrąglutka [emoji51] na szczęście już pół roku po porodzie było 23 na minusie [emoji14]
Czy czujecie zaokrąglenie podbrzusza? Bo ja już czuję delikatnie w sumie 3 ciąża więc pewno wszystko wcześniej odczuwalne a że brzuch płaski to czuję jak mi wywaliło podbrzusze [emoji23][emoji23][emoji23][emoji16]

A gdzie robisz?
W GynCentrum
No ja właśnie do tego troche inaczej podchodzę - boje się wyników fałszywie negatywnych, że wszystko wyjdzie ok na USG i na pappa. Dlatego chcemy zrobić Nifty, 100% pewności mi nie da żadne badanie ale 99 to jednak więcej nic 95.
Jeśli o te tygodnie chodzi to wyczytałam że jeśli jest za mało jest materiału dziecka we krwi, to można drugi raz zrobić badanie już na koszt producenta - ale o to muszę dopytać w klinice jeszcze bo tylko widziałam na stronie a nie wiem czy klinika to respektuje.
No i tak sobie ustawiłam że rano mam wizyte- więc sprawdzę czy wszystko ok, czy rośnie jaki wiek itp i potem do pobrania krwi na Nifty.

Ja również w czwartek wizytuję ale najpóźniej z was bo o 19
Uwielbiam patrzeć na zdjęcia z wizyt [emoji3590]w czwartek mam swoją a już dzisiaj czuje takie emocje [emoji2956]ostatnio bobo mój miał 1.89cm ciekawe ile teraz będzie miał czy wszystko dobrze. Chciałabym żeby był już ten czwartek. [emoji1787]

Mnie podobnie zasugerowali. W razie niejednoznacznych wyników robić badanie Nifty.
A ja chyba dla świętgo spokoju, nawet jak wyniki będą dobre, to zrobię.

@Szpileczka, też mam 36 lat ☺
Mi mówił, żeby poczekać na usg bo tam najwięcej widać. Jak usg będzie dobrze to nifty. Jeśli usg będzie źle to nie ma sensu robić nifty i płacić bezcelowo. Ja już poczekam po moim usg, które mam za 3 tygodnie 🙂

reklama
Do góry