reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny, w którym tygodniu dokładnie byłyście lub będziecie szły potwierdzić ciążę ? Kiedy najwcześniej ma to sens?
Ja na pierwszej byłam jakoś w 5t3d i to jest za wcześnie jak dla mnie. Gdyby nie l4 to wolałabym iść zdecydowanie później mniej nerwów. Teraz czekam na kolejną wizytę żeby potwierdzic czy jest dzidzia 🥺 i w końcu będzie wszystko wiadomo bo wyjdzie jakoś 7t3d

Piękny maluszek. Ale duży 😍
Gratuluję ;)

A to Pani Dr Ci dała skierowanie na prenatalne? Czy sama podjęłaś decyzję, że już chcesz się umówić? ;)
Gdzie będziesz robić? 😁
Pani Doktor sama mi dała skierowanie ☺️ A umówiłam się na prenatalne w klinice Angelius w Katowicach ( Dr Janosz tam właśnie przyjmuje - kazała się już teraz umówić bo będzie przerwa świąteczna itd. )

Dziewczyny, w którym tygodniu dokładnie byłyście lub będziecie szły potwierdzić ciążę ? Kiedy najwcześniej ma to sens?
Najlepiej powyżej 7+0. Bierz pod uwagę, że ciąża może być młodsza i wtedy wyjdzie np 6+4 (tak jak u mnie). Wtedy będzie bardzo duża szansa na to, że zobaczysz zarodek z serduszkiem. Jak pójdziesz wcześniej i ciąża będzie młodsza to możesz nic nie zobaczyć prócz pęcherzyka ciążowego lub z pęcherzykiem żółtkowym. Więc po skończonym 7 tyg wg mnie będzie najlepiej :)
A jeśli ciąża będzie faktycznie taka jak wg Twoich obliczeń to już zobaczysz spora fasolkę 🙂

Dziewczyny ja jak zwykle od strony technicznej. Liczę że każda bez wyjątku zajmie stanowisko bo dotyczy to wszystkich. Napisała dziewczyna która chce należeć do zamkniętego forum ale w ogóle tu się nie udziela i nie wita się, tylko dlatego bo należy do innych wątków na BB, a nie chce by tamte dziewczyny wiedziały o jej ciąży (na razie ) Napisała że na zamkniętym by się udzielała. Wkleję Wam jej wiadomość(za jej pozwoleniem) ale z racji że chce pozostać anonimową dopóki nie zdecydujemy - usunęłam nicka.
Jestem zdania że każda mama która będzie należeć do zamkniętego ma prawo decydować w takich sprawach. A ja chce być w porządku co do każdej z Was.
A oto jaka wiadomość dostałam - post w zdj. Wykreśliłam tylko nazwę do którego wątku należy i uciełam nicka.
Sprawdziłam nicka ostatni post z 10 marca [emoji848][emoji848]
IMG_20210322_184448.jpeg

Serduszko puka :) Podobno dziecię nawet się ukłonilo i pomachalo wyrostkami, ale ja tego nie widziałam. Za to lekarz bardzo obrazowo mi to pokazał 🤣 Dobrze, że miałam maseczkę, bo prawie parsknelam śmiechem :) Kosmówka jest delikatnie odklejona, ale właściwie nic groźnego. Dostałam skierowanie na prenatalne (to akurat za darmo, bo jestem stara) i na badanie krwi. Dzisiaj będę spać spokojnie.
Super gratuluję 😍
To dobrze, że tak pięknie wszystko. I dzidziuś słodki 😍

Mi też kazał odpoczywać. I chodziłam sobie na spacerki z pieskiem. Wszystko bez stresu i na luzie. Do apteki też sama chodziłam, coś dokupić w sklepie spożywczym itp. Poza tymi małymi spacerami to leżałam. Jednak na wizycie okazało się, że krwiak się bardzo powiększył i mam kategoryczny nakaz lezenia. Już nie robię nic, ani obiadów, ani spacerów z psem, ani sprzątania. Cały dzień leżę i wstaje tylko do toalety, łazienki i nałożyć sobie jeść 🙄

A masz krwiaka? Dużego?
Bo są tylko 3 drogi, żeby krwiak zniknął. Albo go wyleżeć i wtedy się wchłonie. Albo się wykrwawi. Albo się urwie i wtedy pociągnie za sobą pęcherzyk ciążowy...

Porozmawiaj z lekarzem. Wszystko zależy od przypadku. Czasem krwiaki są tak duze, że dają skierowania do szpitala, a czasem można chodzić. Moja koleżanka była z krwiakiem w szpitalu. Na szczęście się całkowicie wchlonął i potem jej nawet pozwolili chodzić na spacery ☺️

Leżenie bez powodu też nie jest dobre. Bo zwiększa się ryzyko zatoru. Moja hematolog jak uslyszała, że w poprzedniej ciąży leżałam miesiąc to się za głowę złapała 🙄 tym bardziej, że nie byłam na heparynie. A dają przecież wszystkim profilaktycznie, którzy leżą po operacjach, złamianiach kończyn itp. Właśnie na wszelki wypadek, żeby się zatory nie zrobiły. Więc tym bardziej powinnam mieć heparyne, jeszcze w ciąży zagrożonej 🙄🤦‍♀️
na forum z poprzedniej ciąży mamusia miała krwiaka... Do dziś pamietem strach jak pisała ze poroniła bo tak strasznie krwawi... Na szczęście to krwiak a młody ma teraz 5lat 😉także oszczędzajcie się i bądźcie dobrej myśli 😘

Serduszko puka :) Podobno dziecię nawet się ukłonilo i pomachalo wyrostkami, ale ja tego nie widziałam. Za to lekarz bardzo obrazowo mi to pokazał 🤣 Dobrze, że miałam maseczkę, bo prawie parsknelam śmiechem :) Kosmówka jest delikatnie odklejona, ale właściwie nic groźnego. Dostałam skierowanie na prenatalne (to akurat za darmo, bo jestem stara) i na badanie krwi. Dzisiaj będę spać spokojnie.
Piekna fasoleczka 🥰 Dobrze się czyta takie pozytywne informacje!

reklama
Najlepiej powyżej 7+0. Bierz pod uwagę, że ciąża może być młodsza i wtedy wyjdzie np 6+4 (tak jak u mnie). Wtedy będzie bardzo duża szansa na to, że zobaczysz zarodek z serduszkiem. Jak pójdziesz wcześniej i ciąża będzie młodsza to możesz nic nie zobaczyć prócz pęcherzyka ciążowego lub z pęcherzykiem żółtkowym. Więc po skończonym 7 tyg wg mnie będzie najlepiej :)
A jeśli ciąża będzie faktycznie taka jak wg Twoich obliczeń to już zobaczysz spora fasolkę 🙂
Super, dziękuje za Odpowiedź 😊

Do góry