reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny, w którym tygodniu dokładnie byłyście lub będziecie szły potwierdzić ciążę ? Kiedy najwcześniej ma to sens?
Ja na pierwszej byłam jakoś w 5t3d i to jest za wcześnie jak dla mnie. Gdyby nie l4 to wolałabym iść zdecydowanie później mniej nerwów. Teraz czekam na kolejną wizytę żeby potwierdzic czy jest dzidzia 🥺 i w końcu będzie wszystko wiadomo bo wyjdzie jakoś 7t3d

Piękny maluszek. Ale duży 😍
Gratuluję ;)

A to Pani Dr Ci dała skierowanie na prenatalne? Czy sama podjęłaś decyzję, że już chcesz się umówić? ;)
Gdzie będziesz robić? 😁
Pani Doktor sama mi dała skierowanie ☺️ A umówiłam się na prenatalne w klinice Angelius w Katowicach ( Dr Janosz tam właśnie przyjmuje - kazała się już teraz umówić bo będzie przerwa świąteczna itd. )

Dziewczyny, w którym tygodniu dokładnie byłyście lub będziecie szły potwierdzić ciążę ? Kiedy najwcześniej ma to sens?
Najlepiej powyżej 7+0. Bierz pod uwagę, że ciąża może być młodsza i wtedy wyjdzie np 6+4 (tak jak u mnie). Wtedy będzie bardzo duża szansa na to, że zobaczysz zarodek z serduszkiem. Jak pójdziesz wcześniej i ciąża będzie młodsza to możesz nic nie zobaczyć prócz pęcherzyka ciążowego lub z pęcherzykiem żółtkowym. Więc po skończonym 7 tyg wg mnie będzie najlepiej :)
A jeśli ciąża będzie faktycznie taka jak wg Twoich obliczeń to już zobaczysz spora fasolkę 🙂

Dziewczyny ja jak zwykle od strony technicznej. Liczę że każda bez wyjątku zajmie stanowisko bo dotyczy to wszystkich. Napisała dziewczyna która chce należeć do zamkniętego forum ale w ogóle tu się nie udziela i nie wita się, tylko dlatego bo należy do innych wątków na BB, a nie chce by tamte dziewczyny wiedziały o jej ciąży (na razie ) Napisała że na zamkniętym by się udzielała. Wkleję Wam jej wiadomość(za jej pozwoleniem) ale z racji że chce pozostać anonimową dopóki nie zdecydujemy - usunęłam nicka.
Jestem zdania że każda mama która będzie należeć do zamkniętego ma prawo decydować w takich sprawach. A ja chce być w porządku co do każdej z Was.
A oto jaka wiadomość dostałam - post w zdj. Wykreśliłam tylko nazwę do którego wątku należy i uciełam nicka.
Sprawdziłam nicka ostatni post z 10 marca [emoji848][emoji848]
IMG_20210322_184448.jpeg

Serduszko puka :) Podobno dziecię nawet się ukłonilo i pomachalo wyrostkami, ale ja tego nie widziałam. Za to lekarz bardzo obrazowo mi to pokazał 🤣 Dobrze, że miałam maseczkę, bo prawie parsknelam śmiechem :) Kosmówka jest delikatnie odklejona, ale właściwie nic groźnego. Dostałam skierowanie na prenatalne (to akurat za darmo, bo jestem stara) i na badanie krwi. Dzisiaj będę spać spokojnie.
Super gratuluję 😍
To dobrze, że tak pięknie wszystko. I dzidziuś słodki 😍

Mi też kazał odpoczywać. I chodziłam sobie na spacerki z pieskiem. Wszystko bez stresu i na luzie. Do apteki też sama chodziłam, coś dokupić w sklepie spożywczym itp. Poza tymi małymi spacerami to leżałam. Jednak na wizycie okazało się, że krwiak się bardzo powiększył i mam kategoryczny nakaz lezenia. Już nie robię nic, ani obiadów, ani spacerów z psem, ani sprzątania. Cały dzień leżę i wstaje tylko do toalety, łazienki i nałożyć sobie jeść 🙄

A masz krwiaka? Dużego?
Bo są tylko 3 drogi, żeby krwiak zniknął. Albo go wyleżeć i wtedy się wchłonie. Albo się wykrwawi. Albo się urwie i wtedy pociągnie za sobą pęcherzyk ciążowy...

Porozmawiaj z lekarzem. Wszystko zależy od przypadku. Czasem krwiaki są tak duze, że dają skierowania do szpitala, a czasem można chodzić. Moja koleżanka była z krwiakiem w szpitalu. Na szczęście się całkowicie wchlonął i potem jej nawet pozwolili chodzić na spacery ☺️

Leżenie bez powodu też nie jest dobre. Bo zwiększa się ryzyko zatoru. Moja hematolog jak uslyszała, że w poprzedniej ciąży leżałam miesiąc to się za głowę złapała 🙄 tym bardziej, że nie byłam na heparynie. A dają przecież wszystkim profilaktycznie, którzy leżą po operacjach, złamianiach kończyn itp. Właśnie na wszelki wypadek, żeby się zatory nie zrobiły. Więc tym bardziej powinnam mieć heparyne, jeszcze w ciąży zagrożonej 🙄🤦‍♀️
na forum z poprzedniej ciąży mamusia miała krwiaka... Do dziś pamietem strach jak pisała ze poroniła bo tak strasznie krwawi... Na szczęście to krwiak a młody ma teraz 5lat 😉także oszczędzajcie się i bądźcie dobrej myśli 😘

Serduszko puka :) Podobno dziecię nawet się ukłonilo i pomachalo wyrostkami, ale ja tego nie widziałam. Za to lekarz bardzo obrazowo mi to pokazał 🤣 Dobrze, że miałam maseczkę, bo prawie parsknelam śmiechem :) Kosmówka jest delikatnie odklejona, ale właściwie nic groźnego. Dostałam skierowanie na prenatalne (to akurat za darmo, bo jestem stara) i na badanie krwi. Dzisiaj będę spać spokojnie.
Piekna fasoleczka 🥰 Dobrze się czyta takie pozytywne informacje!

reklama
Najlepiej powyżej 7+0. Bierz pod uwagę, że ciąża może być młodsza i wtedy wyjdzie np 6+4 (tak jak u mnie). Wtedy będzie bardzo duża szansa na to, że zobaczysz zarodek z serduszkiem. Jak pójdziesz wcześniej i ciąża będzie młodsza to możesz nic nie zobaczyć prócz pęcherzyka ciążowego lub z pęcherzykiem żółtkowym. Więc po skończonym 7 tyg wg mnie będzie najlepiej :)
A jeśli ciąża będzie faktycznie taka jak wg Twoich obliczeń to już zobaczysz spora fasolkę 🙂
Super, dziękuje za Odpowiedź 😊

Do góry