reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Pomysł był taki żeby do końca tego tyg zamknąć listę i utworzyć zamknięty.
No to jeśli faktycznie tak się stanie to można dodać, nie ma co zmuszać do tego, żeby mówiła w tamtej grupie jeśli nie chce, tylko po to, żeby dodać ja do naszej grupy. Tylko później trzeba zweryfikować czy ta osoba będzie się udzielać czy nie. Ja osobiście uważam, że można byłoby jeszcze chociaż ze dwa tygodnie się wstrzymać z tą grupą i np od kwietnia, po świętach ją otworzyć. Wtedy już raczej nie powinno być nowych listopadowek. A jeśli będą to jakieś wyjątki.

reklama
Pytanie kiedy ta grupa ma zacząć funkcjonować? Z tego co zrozumiałam z poprzednich wpisów, że za tydzień nie ma co jej robić bo jeszcze mogą jakieś osoby dojść na listopadowki. I jestem jak najbardziej za tym, przynajmniej każdy będzie miał okazję się tu pojawić i poznać z nami.

Jeśli załóżmy grupa powstanie jednak za tydzień - no to dziewczyna i tak nie zdąży się pochwalić w poprzedniej grupie ciążą (bo idzie dopiero na pierwszą wizytę a chce powiedzieć po drugiej) i można przyjąć na np jakiś konkretny okres. Wtedy zobaczymy czy będzie się udzielać czy nie i zadecydujemy czy zostaje czy out.
Jeśli nasza grupa ma powstać np za miesiąc to już może zdąży być z drugą wizytą u lekarza i powie w poprzedniej grupie o ciąży. Wtedy będzie miała okazję się tutaj przywitać, zobaczymy czy będzie się udzielać i jeśli tak to dodamy do grupy.

Takie jest moje zdanie :)
a to nie jest tak że prywatna jest swoją droga a mimo to na tej dalej może ktoś pisać? Wtedy będzie można dodawać do naszej grupy prywatnej jak ktoś później się odezwie. Czy jak grupa robi się prywatna to ta znika całkiem dla innych osób?

Odnośnie prywatnego mi to rybka, zawsze można kogoś dodać (mail do aniaslu) i można też usunąc.
Na poprzednich listopadowkach tak właśnie robiłyśmy , jak ktoś chciał później dołączyć bo na przykład późno odkrył forum i nas to nie było z tym problemu.
I tak samo analogicznie co jakiś czas weryfikowalysmy uczestniczki , i te które "pouciekały" zostały usunięte
[emoji108] Ot takie porządki co jakiś czas.

Pięknie [emoji173][emoji173]
Serduszko puka :) Podobno dziecię nawet się ukłonilo i pomachalo wyrostkami, ale ja tego nie widziałam. Za to lekarz bardzo obrazowo mi to pokazał [emoji1787] Dobrze, że miałam maseczkę, bo prawie parsknelam śmiechem :) Kosmówka jest delikatnie odklejona, ale właściwie nic groźnego. Dostałam skierowanie na prenatalne (to akurat za darmo, bo jestem stara) i na badanie krwi. Dzisiaj będę spać spokojnie.

A ile tam kosztuje prenatalne razem z papą? I czy ona je robi czy napisała Ci nazwisko lekarza do kogo się umówić?
Masz już termin umówiony? ;)

Podpytuje bo to też moja Pani Dr 😁 chce wiedzieć co mnie czeka 😃
Aaaaa mam 30 lat wiec prenatalne darmowe z powodu wieku jeszcze mnie nie obejmują wiec Pani Doktor musi mieć podpisana jakaś
Umowę dlatego mam
Skierowanie na bezpłatne badanie 😊

Tak jest taki luz psychiczny jak ma się wolne. Ja właśnie muszę popracować nad tym wyzbywaniem się winy 😉

Może dzisiaj masz gorszy dzień, a tak jak piszesz to co robisz ma sens, robimy to dla naszych dzieciaczkow😘
Gdzieś czytałam, że chyba można w udo jeszcze wbijać 🤔

Jejku współczuję, ja mam dzisiaj dzień mdłości, cały dzien mnie trzyma, a teraz jest najgorzej ☹️

Ja mam to szczęście że pracuje zdalnie z domu i jak potrzebuje to się kładę poprostu żeby odciążyć kręgosłup, albo biorę laptopa na kanape.
Właśnie dzisiaj ćwiczę cały dzień wyzbywania się winy 😅 idzie co najmniej kiepsko... Napisałam szefowymi, że się źle czuje i oczywiście było czy to nie covid bo 3 tygodnie temu dwie osoby z pracy były chore. Jeszcze nie chce mówić szefowymi.

5.4x3.7 mm, nie wiem czy to duży czy nie [emoji848]
Jutro wizyta, podpytam o wszystko [emoji5]
Trzymam jutro kciuki i czekamy na dobre i formację też od Ciebie :)

wszystko będzie dobrze 😘kiedy wizytujesz?
Dzięki 😘 Mam usg w środę rano 🙂

Kochana, ashtangę praktykujesz? Czy jakaś dynamiczna vinyasa? Uważaj na to stanie na głowie, moja nauczycielka jak tylko się dowiedziała że jestem w ciąży absolutnie zabroniła wszelkiej praktyki do 12 tygodnia - codzienna ashtanga w stylu Mysore zawieszona na 3 miesiące 😣 uważaj tam, obserwuj się i słuchaj ciała ☺

Vinyasę i aerial yogę, ale tą drugą od razu odpuściłam. Masz rację, poczekam do 12 tygodnia, na razie ograniczę się do spacerów i rozciągania, w appce Ani Lewandowskiej też jest program dla kobiet w ciąży. Trudno mi usiedzieć bo bez ruchu robię się strasznie śpiąca 😂

Ostatnia edycja:
Myślę że można dziewczynę do nas dopisać na zamknięty [emoji5] ja się zgadzam
Dziewczyny ja jak zwykle od strony technicznej. Liczę że każda bez wyjątku zajmie stanowisko bo dotyczy to wszystkich. Napisała dziewczyna która chce należeć do zamkniętego forum ale w ogóle tu się nie udziela i nie wita się, tylko dlatego bo należy do innych wątków na BB, a nie chce by tamte dziewczyny wiedziały o jej ciąży (na razie ) Napisała że na zamkniętym by się udzielała. Wkleję Wam jej wiadomość(za jej pozwoleniem) ale z racji że chce pozostać anonimową dopóki nie zdecydujemy - usunęłam nicka.
Jestem zdania że każda mama która będzie należeć do zamkniętego ma prawo decydować w takich sprawach. A ja chce być w porządku co do każdej z Was.
A oto jaka wiadomość dostałam - post w zdj. Wykreśliłam tylko nazwę do którego wątku należy i uciełam nicka.
Sprawdziłam nicka ostatni post z 10 marca [emoji848][emoji848]Zobacz załącznik 1251192

reklama
a to nie jest tak że prywatna jest swoją droga a mimo to na tej dalej może ktoś pisać? Wtedy będzie można dodawać do naszej grupy prywatnej jak ktoś później się odezwie. Czy jak grupa robi się prywatna to ta znika całkiem dla innych osób?
Tak, to będzie oddzielna grupa. Ta będzie nadal obowiązywała. Tylko z doświadczenia wiem po innych grupach, że jak się przechodzi na zamknięty i łapie się dobry kontakt z tymi co tam są to z automatu się nie zagląda na stare grupy lub po prostu tylko czasami z nudów. Wtedy ciężko jest wyłapać kto spoko, kto nie, kto się nadaje do grupy bo nie pisze się codziennie na niej.
Ja wcześniej też udzielałam się na różnych wątkach, z niektórymi dziewczynami zrobiłyśmy zamknięta grupę i tak naprawdę 90% czasu na forum poświęcała tam. Jedynie listopadowki to teraz dodatkowa grupa na którą wchodzę. Jeśli otworzy się nasza nowa grupa, to jestem pewna, że nie będę miała czasu już tu zaglądać (myślę, że większość z was też), a co dopiero weryfikować kogoś. Wiadomo, każdy ma swoje życie, obowiązki, pracuje, ma dzieci i na tyle grup codziennie wchodzić, czytać i przede wszystkim często nadrabiać po 40stron i dodatkowo się udzielać to naprawdę momentami jest ciężko 😁

Edit.
Myślę, że lepiej serio się wstrzymać z dwa tygodnie, wtedy już będzie w miarę klarowna sytuacja i otworzyć grupę 😁

Do góry