Kropka3333
Fanka BB :)
Na bok musisz się położyć jak kichasz i ból przechodziDziewczyny czy was tez tak boli jajnik przy kichnięciu ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na bok musisz się położyć jak kichasz i ból przechodziDziewczyny czy was tez tak boli jajnik przy kichnięciu ?
Ale jak kichne to się sama zwijam ale potem już nie boliNa bok musisz się położyć jak kichasz i ból przechodzi
Tu właśnie chyba chodzi bardziej o same początku aby nic nie dźwigać nad głową bo wtedy obciążamy miednice, ale lekarzem też nie jestem mój się naczytał wszystkiego więc ja obecnie w domu nie robię kompletnie nic xdja w tamtej ciązy myłam okna, wieszałam firany w 7 miesiącu
ale to byłam ja. dostałam zryp od męża, chyba bardziej o to że sie wystraszył, że mogłam się zrypać z drabiny.
wydaje mi się że o ile ciąza niezagrożona, wszystko w porządku, to powolutku można wszystko.
ale lekarzem nie jestem, i w sumie nie pytałam go o to
rolowac uda łydki możesz po prostu uważaj na okolice ledzwiowa biodra pośladki ja sama się nie tykam nawet hahahTrochę mnie wystraszyłaś, więc wstrzymam się na razie z rollerem. Dzięki za radę
ja mam tak jak siku chce zrobi że mnie as w pachwinach boli albo szybko się obkrece z boku na bokRaz tak, raz nie. Wczoraj na wieczór jak kichnęłam to mnie bardzo ścisnęło wszystko na dole. To normalne
na koncu tej dlugiej drogi przytulisz malego bobaska i wszystkie smutne chwile pojda w zapomnienie oby minelo Ci szybko i bezproblemowo!Wiem o co Ci chodzi bo ja też czuje smutek, że nie mogę mieć bezproblemowej ciąży jest mi po prostu przykro jak o tym myślę ja sobie policzyłam, że biorę 20 tabletek dziennie i 2 zastrzyki, żeby maluszek dał radę. Czasem mi się podnosi już po tych tabletkach
Do tego ciągle leżę bo mam dużego krwiaka, zawsze jest ryzyko jak będę chodzić, że pęknie i pociągnie za sobą dziecko
Czasem mam takie myśli, że chciałabym brać jedną tabletkę suplementu i chodzić na spacery, cieszyć się ciążą. Chcę mi się płakać jak myślę o tym dlaczego mnie to spotyka
Musimy sobie chyba po prostu popłakać w zły dzień i iść do przodu. Myślę, że już będziemy się inaczej czuły psychicznie gdy zacznie się drugi trymestr
ja slyszalam ze kobiety w ciazy sa troche "mniej inteligetne" ze wlasnie wchodza w gre rozne dziwne zachowania, ktorych wczesniej nie bylo, albo dziwne wypoowiedzi, mieszanie slow, zawieszanie sie itd oby na nas sie za bardzo nie odbiloMam wrażenie, że w ciąży mózg inaczej pracuje Ja chleb wkładam do lodówki albo jak obieram warzywa to zamiast do kosza, to na talerz, ciągle coś mi leci z rąk Masakra
uwierz jest zdecydowanie lepiej. Tez szukałam złotego środka na kichanie i przynajmniej na razie się sprawdzaAle jak kichne to się sama zwijam ale potem już nie boli
o nie, nie zwariowałabym.Tu właśnie chyba chodzi bardziej o same początku aby nic nie dźwigać nad głową bo wtedy obciążamy miednice, ale lekarzem też nie jestem mój się naczytał wszystkiego więc ja obecnie w domu nie robię kompletnie nic xd
No właśnie kolezanka mi mówiła że nie wolno rąk do góry ale nie dopytywałam właśnie o co chodzi ale tu na grupie już dziewczyna odpisała że nie tyle co do góry co dźwigać do góry.Tez chciałam myć na swieta ale chyba daruje sobie . A co. Tymi rękami ? Pierwsze słyszę