reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was mierzy sobie ciśnienie? Jestem niskociśnieniowcem i wynik 90/60 to dla mnie szał 😁 Mierzyłam ostatnio ciśnienie 2 dni pod rząd i 120/85 😅 Wiem, że to norma, ale zdziwiłam się takim skokiem :)
Mierze ciśnienie 2 razy dziennie z zalecenia lekarza bo mam nadciśnienie tętnicze.
Nie będę pisać o swoich ciśnieniach bo ciągle próbujemy je ujarzmić z lekarzami i jest za wysokie 🙈

Ale tak powiem. Ciśnienie może być bardzo niskie w ciąży. Fizjologicznie się obniża ;) a skoki się zdarzają ;)

Zgłaszaj lekarzowi jakby dalej rosło bo wtedy trzeba interweniować

Dokladnie 🤣 zaraz wiosna, sukieneczki te sprawy . I latem 2 trymest gdzie energii więcej 😅🖐
Tak, zgadzam się 😁 z młodym zaszłam w czerwcu oo akurat na jesień zimę z brzuchem i pogoda do bani :/ teraz już myślę jak to pięknie będzie na ogródku w basenie w lato 😂😂
I też zgadzam się z tym, że ciężko Was nadgonić 😂 byłam rano a tu jzu tyle stron do czytania :D

Dokładnie tak dziewczyny, jest kiepski dzień to trzeba pozwolić sobie na wyrzucenie złych emocji. Ja tez nie przypuszczałam nigdy że bycie w ciąży jest takie "trudne". Dopiero po stracie ogarnął mnie niepokój i chyba już zostanie. Pomimo że czuję się trochę inaczej niż w tamtej ciąży bo teraz czuje od początku że jest ciąża i ktoś mkeszka w brzuszku to mam dalej lęki. Dziś np mam dość duży ból pleców, objawił się po powrocie ze spaceru (mam dziś zdalną pracę i postanowiłam w wolnej chwili się ruszyć) i też mnie zmartwił ...musiałam się położyć ..

Mierze ciśnienie 2 razy dziennie z zalecenia lekarza bo mam nadciśnienie tętnicze.
Nie będę pisać o swoich ciśnieniach bo ciągle próbujemy je ujarzmić z lekarzami i jest za wysokie 🙈

Ale tak powiem. Ciśnienie może być bardzo niskie w ciąży. Fizjologicznie się obniża ;) a skoki się zdarzają ;)

Właśnie muszę kontrolować, bo nigdy tak książkowego nie miałam, jakkolwiek to brzmi :)

Wiem o co Ci chodzi bo ja też czuje smutek, że nie mogę mieć bezproblemowej ciąży :( jest mi po prostu przykro jak o tym myślę 😪 ja sobie policzyłam, że biorę 20 tabletek dziennie i 2 zastrzyki, żeby maluszek dał radę. Czasem mi się podnosi już po tych tabletkach 😔
Do tego ciągle leżę bo mam dużego krwiaka, zawsze jest ryzyko jak będę chodzić, że pęknie i pociągnie za sobą dziecko :(
Czasem mam takie myśli, że chciałabym brać jedną tabletkę suplementu i chodzić na spacery, cieszyć się ciążą. Chcę mi się płakać jak myślę o tym dlaczego mnie to spotyka 😪

Musimy sobie chyba po prostu popłakać w zły dzień i iść do przodu. Myślę, że już będziemy się inaczej czuły psychicznie gdy zacznie się drugi trymestr ;)
Jejciu kochana 😔 sporo tego masz, ale tak jak piszesz mysle, ze 2 trymestr nas uspokoi. Nie ma innej mozliwosci, trzeba to przetrwac. Jestesmy silne babki🤗

Właśnie sobie zmierzyłam z ciekawości i faktycznie mam niższe niż zazwyczaj.

Wiem o co Ci chodzi bo ja też czuje smutek, że nie mogę mieć bezproblemowej ciąży :( jest mi po prostu przykro jak o tym myślę 😪 ja sobie policzyłam, że biorę 20 tabletek dziennie i 2 zastrzyki, żeby maluszek dał radę. Czasem mi się podnosi już po tych tabletkach 😔
Do tego ciągle leżę bo mam dużego krwiaka, zawsze jest ryzyko jak będę chodzić, że pęknie i pociągnie za sobą dziecko :(
Czasem mam takie myśli, że chciałabym brać jedną tabletkę suplementu i chodzić na spacery, cieszyć się ciążą. Chcę mi się płakać jak myślę o tym dlaczego mnie to spotyka 😪

Musimy sobie chyba po prostu popłakać w zły dzień i iść do przodu. Myślę, że już będziemy się inaczej czuły psychicznie gdy zacznie się drugi trymestr ;)
Mega jesteś dzielna!! Dasz radę.

Cześć dziewczyny, dopiero udało mi się nadrobić wszystkie strony których nie przeczytałam. Było ich chyba z 40 🤣
Co do objawów ciąży to jedynie jestem śpiąca, mam te bóle brzucha ale już bez porównania do tego co było na początku i czasami mnie mdli. Wtedy muszę cokolwiek zjeść i juz jest ok. Przed ciąża, jakieś z 3 tyg zaczęłam pić chlorofil i odstawiłam kawe, po prostu nie chciało mi się i przestałam pić. Sama byłam w szoku bo jestem kawoszką. Kilka dni przed @ której nie dostałam znów zaczęłam pić kawe z większym smakiem niż wcześniej i mam tak dalej, nic się nie dzieje, nie odrzuca mnie a wręcz przeciwnie jeszcze bardziej pachnie 😁 zauważyłam, że mam też wyczulony węch. Jest normalnie a raptem milion zapachów czuję ze zdwojoną siłą.
Co do kolan. Ja mam całe życie problem z kolanami. Kiedyś miałam naderwany przyczep mięśnia czworogłowego uda i od tamtego momentu cały czas miałam problemy. Ból taki, że tylko byłam w stanie płakać i nic więcej. Od ok. 1.5 roku miałam już spokój, ogarnął mi kolana fizjoterapeuta. Od czasu jak zaczęłam być w ciąży znów ból kolan wrócił. Myślałam, że po prostu to jest nawrót tego co było wcześniej ale widzę, że Wy też macie z tym problem więc może faktycznie ten ból jest związany z ciąża..
Kilka razy znajomy fizjo rozmasowywal mi ale nic nie pomagalo. Umówiłam się do tego co chodziłam kiedyś i kolejka 3 tyg. No cóż, trzeba czekać. Jednym słowem jest tragedia z chodzeniem ale nie mam innego wyjścia.
Dziś zaczynam 8 tydzień, dokładnie 7+0 wg wyliczeń ginekologa :)
Jutro wizyta u onkologa. Wykryto mi w piątek coś w piersi. Trzymajcie kciuki żeby było wszystko dobrze.
Miłego dnia :)

reklama
U mnie jest bardzo podobnie, damy radę kochana, nie poddajemy się, walczymy o naszw maluszki [emoji8]
Co do leżenia to mi lekarz powiedział żeby odpoczywać nie mówił żeby ciagle leżeć i teraz sie boje trochę bo odpoczywam sporo ale i na spacer sie przejdę i w domu porobię trochę [emoji33]
Wiem o co Ci chodzi bo ja też czuje smutek, że nie mogę mieć bezproblemowej ciąży :( jest mi po prostu przykro jak o tym myślę [emoji25] ja sobie policzyłam, że biorę 20 tabletek dziennie i 2 zastrzyki, żeby maluszek dał radę. Czasem mi się podnosi już po tych tabletkach [emoji17]
Czasem mam takie myśli, że chciałabym brać jedną tabletkę suplementu i chodzić na spacery, cieszyć się ciążą. Chcę mi się płakać jak myślę o tym dlaczego mnie to spotyka [emoji25]

Do góry