reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Jasne ze brać! Ciąża to nie choroba tylko urlop od pracy wiec wrócisz po niej na wyższe stanowisko a dodatkowa kasa się teraz przyda. Ja bym się nie zastanawiała 😃

Asia, bierz ten awans!

Dzieki dziewczynki, wezme! :D Zawsze propozycja moze nie przejsc wewnetznej selekcji. :D Moj maz tez mowi zeby brac, bo zawsze wyzszy zasilek na macierzysnkim, a pare stow zawsze nam sie przyda.

Dzis w ogole nie czuje ze jestem w ciazy, troche mi przeszkadzaja piersi i mam male mdlosci jak sie budze, ale w ciagu dnia nic nie czuje, nawet zmeczenia.
Jest jeden ogromny plus, w ogole nie ciagnie mnie do cukru. Jak pomysle o czyms slodkim, to od razu mi sie broda marszczy..
Kupilam te witaminy, o ktorych wczoraj rozmawialysmy i staram sie wprowadzic znacznie bardziej roznorodna diete. Jest to o tyle trudne, ze zima w Fi warzywa sa naprawde do kitu. W zeszlym roku przywiezlismy z Polski skrzynke pomodorow malinowych i po zjedzeniu jej moj maz przestal jesc te finskie :D :D

Dzień dobry dziewczynki [emoji16] Witam się w 4t4d.

Asia zdecydowanie bierz awans [emoji123]

Mnie wieczorem brakuje energii. Godzina 20.30 a ja w łóżku gotowa do spania [emoji16]

Edit. A i jeszcze jeżdżenie pociągiem mi doskwiera. Tam mnie trochę mdli [emoji1785]

Maaatko tyle czasu🙈 akurat robote skoncze to będę zaglądać
Ja zasypiam po 20🙈 jak maż robi sobie kawe w kuchni to zapach kojarzy mi się ze spalonym kurczakiem i nie umiem go zniesc🤪 lodówkę też otwiera mi się średnio. Mm ale na jajecznice z pomidorami zrobilas mi wielkiego smaka! Moja babcia zawsze mi to serwowala, musze ją zagadać🤣 milego dnia wszystkim ciążóweczkom 😘
No ja padam na ryj .. dopoki nie leze i nie nakryje sie koldra to jest spoko. A jak zacznie ki sie robic cieplo to odrazu spie.
Ja pracuje z samymi chlopami, wiekszosc dostaje padaki jak widza kobiete ze wschodniej Europy, ktora mowi im co maja robic. Im sie to w glowie nie miesci. Pracowalam w wielu krajach i naprawde roznica jest tylko taka, co im bardziej przeszkadza: to ze mloda (juz nie :D ), to ze kobieta, czy to, ze Polka.
I jak mnie kolejny ch** poniza, to juz przestalam sie krepowac (znam swoja wartosc itp i swoja praca naprawde zarabiam na siebie z duza nawiazka) i po prostu pisze oficjalna skarge do szefa.
Teraz mrucze sobie pod nosem "cale szczescie ze ide na macierzynski".
Musze odpoczac od tego calego srodowiska, spedzilam kilka lat na roznych budowach i fabrykach w roznych miejscach, na poprzednim projekcie panowie z budowy wymyslili sobie ze jak beda sie na mnie drzec, to sobie ulza. Pozniej przestali, a potem zamienilam ich zycie w pieklo :p
Pozostale lata pracuje z biura i mimo, ze lubie ta prace, to mam jej czasem dosc.

A tak swoja droga, jak myslicie: wiem ze jestem w ciazy, ale moj szef mi proponuje awans i podwyzke. Brac? Awans tylko finansowy w wewnetrznej klasyfikacji, zadania mialabym bez wiekszych zmian. Ciagle zarabiam ponizej tego, co powinnam, wiec moze warto przyjac..
Wcale się nie zastanawiaj z tym awansem!
Ja właśnie po pobraniu krwi, sprawdzałam wzrost bety, teraz tylko czekać na wyniki.. mega się stresuje
No! Szekam na same dobre wiesci!!!!

Ja pracuje z samymi chlopami, wiekszosc dostaje padaki jak widza kobiete ze wschodniej Europy, ktora mowi im co maja robic. Im sie to w glowie nie miesci. Pracowalam w wielu krajach i naprawde roznica jest tylko taka, co im bardziej przeszkadza: to ze mloda (juz nie :D ), to ze kobieta, czy to, ze Polka.
I jak mnie kolejny ch** poniza, to juz przestalam sie krepowac (znam swoja wartosc itp i swoja praca naprawde zarabiam na siebie z duza nawiazka) i po prostu pisze oficjalna skarge do szefa.
Teraz mrucze sobie pod nosem "cale szczescie ze ide na macierzynski".
Musze odpoczac od tego calego srodowiska, spedzilam kilka lat na roznych budowach i fabrykach w roznych miejscach, na poprzednim projekcie panowie z budowy wymyslili sobie ze jak beda sie na mnie drzec, to sobie ulza. Pozniej przestali, a potem zamienilam ich zycie w pieklo :p
Pozostale lata pracuje z biura i mimo, ze lubie ta prace, to mam jej czasem dosc.

A tak swoja droga, jak myslicie: wiem ze jestem w ciazy, ale moj szef mi proponuje awans i podwyzke. Brac? Awans tylko finansowy w wewnetrznej klasyfikacji, zadania mialabym bez wiekszych zmian. Ciagle zarabiam ponizej tego, co powinnam, wiec moze warto przyjac..
Oczywiście, że bierz ten awans! Należy Ci się :) Jak ja nienawidzę takiego podejscia tych starych dziadów.. Myślą że jak młodsza i kobieta to od razu nie ma pojęcia. A G**no prawda. Takich trzeba od razu wyjaśnić i nie dawać poczucia wyższości!! :)

M
No właśnie trochę się obawiam tego, że człowiek będzie musiał samemu wszytsko ogarniać, bo z ich strony na dużą pomoc nie liczę w początkowych etapach ciąży. Znalazłam w mojej okolicy jeden ośrodek. Który właśnie wykonuje usg we wczesnych tygodniach, ale nic nie wspominali t o badaniach krwi. A gdzie mieszkasz? Bo ja w Londynie
Manchester

reklama
Dzieki dziewczynki, wezme! :D Zawsze propozycja moze nie przejsc wewnetznej selekcji. :D Moj maz tez mowi zeby brac, bo zawsze wyzszy zasilek na macierzysnkim, a pare stow zawsze nam sie przyda.

Dzis w ogole nie czuje ze jestem w ciazy, troche mi przeszkadzaja piersi i mam male mdlosci jak sie budze, ale w ciagu dnia nic nie czuje, nawet zmeczenia.
Jest jeden ogromny plus, w ogole nie ciagnie mnie do cukru. Jak pomysle o czyms slodkim, to od razu mi sie broda marszczy..
Kupilam te witaminy, o ktorych wczoraj rozmawialysmy i staram sie wprowadzic znacznie bardziej roznorodna diete. Jest to o tyle trudne, ze zima w Fi warzywa sa naprawde do kitu. W zeszlym roku przywiezlismy z Polski skrzynke pomodorow malinowych i po zjedzeniu jej moj maz przestal jesc te finskie :D :D
No i bierz ten awans nawet się nie zastanawiaj :)

Do góry