reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Macica uciska na pęcherz, stąd silne parcie. To całkiem normalny objaw. Niepokojący jest ból przy sikaniu.
Czyli to jednak normalne. Myślałam czy tylko zwiększona częstotliwość to standard bo rzadko ktokolwiek mówi i braku ciśnienia jakkolwiek to brzmi [emoji6]. Na szczęścia kolek przynajmniej nie mam.

reklama
Farbujecie włosy w ciąży? Nie mogę patrzeć już na moje odrosty, ale nie wiem do końca czy można farbować bezpiecznie czy nie.
Farbuję jak zwykle sama w domu.
Dziewczyny, a Wy też tak macie, że jest silne parcie na pęcherz, gdy pojedziecie do wc to faktycznie pełen pęcherz, tylko że strumień taki słaby, mało intensywny? Mam tak prawie od początku ciąży i nie wiem czy to normalne...
Tak, parcie na pęcherz jest w normie, niestety trzeba się przyzwyczaić.

Dziewczyny dziś wyszarpalam opis mojego USG. Pewnie dlatego baba nie chciała mi dać od razu wglądu do tego, nawet wiedząc, że z lekarka prowadząca już nie będę miała kontaktu.
Czy dzidzia nie jest za mała? Czemu nie widać twarzoczaszki i co to znaczy? Poszerzenie komór bocznych? Któraś miała taki opis USG? Mam już umówiona prywatną konsultacje i dokładniejsze USG, ale do tego czasu może coś podpowiecie 😞 Pomóżcie

Załączniki

• IMG_20210524_131217.jpg
    IMG_20210524_131217.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 125
Dziewczyny dziś wyszarpalam opis mojego USG. Pewnie dlatego baba nie chciała mi dać od razu wglądu do tego, nawet wiedząc, że z lekarka prowadząca już nie będę miała kontaktu.
Czy dzidzia nie jest za mała? Czemu nie widać twarzoczaszki i co to znaczy? Poszerzenie komór bocznych? Któraś miała taki opis USG? Mam już umówiona prywatną konsultacje i dokładniejsze USG, ale do tego czasu może coś podpowiecie 😞 Pomóżcie
Kwestia za pewne ułożenia dziecka, że nie można było zmierzyć noska. Dlatego napisano że nie uwidoczniono twarzoczaszki. Nieznaczne poszerzenie komór i znak zapytania znaczy że lekarz nie jest pewny co do pomiaru i odsyła do miejsca gdzie jest lepszy sprzęt by to sprawdzić. Nie martw się na zapas, choć wiem że łatwo powiedzieć trudniej zrealizować. Ja w ciąży z synem pierwszy raz wylądowałam w szpitalu 17 tyg po usg gdzie miałam ponoć znów nie wydolne łożysko. W szpitalu stwierdzono że wszystko ok.

Kwestia za pewne ułożenia dziecka, że nie można było zmierzyć noska. Dlatego napisano że nie uwidoczniono twarzoczaszki. Nieznaczne poszerzenie komór i znak zapytania znaczy że lekarz nie jest pewny co do pomiaru i odsyła do miejsca gdzie jest lepszy sprzęt by to sprawdzić. Nie martw się na zapas, choć wiem że łatwo powiedzieć trudniej zrealizować. Ja w ciąży z synem pierwszy raz wylądowałam w szpitalu 17 tyg po usg gdzie miałam ponoć znów nie wydolne łożysko. W szpitalu stwierdzono że wszystko ok.
Dzięki, oby było tak jak piszesz 🙂

Hej dziewczyny zaczęłam 18 tydzień macie tez czasem uczucie ze twardnieje wam brzuch?? Teoche się tym martwię biorę zawsze nospe jak czuje coś takiego i nie wiem czy to normalne

Hej dziewczyny zaczęłam 18 tydzień macie tez czasem uczucie ze twardnieje wam brzuch?? Teoche się tym martwię biorę zawsze nospe jak czuje coś takiego i nie wiem czy to normalne
Ja mam tak już od 13 tyg. Lekarz powiedział że może tak być jak mnie przy tym nic nie boli. Macica już na tym etapie ćwiczy do porodu. Choć, wiem że u niektórych innych lekarzy są podawane leki przeciwskurczowe, ale to już chyba kwestia prowadzenia ciąży.

Ja mam tak już od 13 tyg. Lekarz powiedział że może tak być jak mnie przy tym nic nie boli. Macica już na tym etapie ćwiczy do porodu. Choć, wiem że u niektórych innych lekarzy są podawane leki przeciwskurczowe, ale to już chyba kwestia prowadzenia ciąży.
Nie właśnie nic przy tym mnie nie boli tez. Tylko twardy brzuch i uczucie dziwne ze wtedy muszę leżeć bo się boje.. to chyba nie będę pisać do lekarza

Mój lekarz mi odpisał ze to normalne mam wziąć sobie nospe. To jestem spokojna 😌😌 ktoś jeszcze może tak ma???

reklama
Do góry