reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Mój lekarz mi odpisał ze to normalne mam wziąć sobie nospe. To jestem spokojna 😌😌 ktoś jeszcze może tak ma???
Ja mam skurcze od jakiegoś 9 tygodnia.
Dwóch lekarzy powiedziało, że tak może być i że szczególnie może to być wyczuwalne, ponieważ jestem mocno szczupła.
Nospe biorę 3 razy dziennie ale mam wrażenie, że ona nic nie pomaga.
Pomaga najbardziej leżenie. Ale wystarczy, że wstanę do toalety i już od razu znowu skurcz...
Dodatkowo widzę różnicę jak biorę dużą ilość magnezu i melisa bardzo ładnie rozkurcza mi brzuszek chociaż na chwilę :)

reklama
A jaki magnez bierzesz i ile?
Próbowałam różne ale dobrze działa jedynie MagneB-6. Biorę 4-6 tabletek dziennie.
Trochę dokłada to niestety samych tabletek, więc zamówiłam jeszcze z Puritans Pride, bo wiem, że to dobra firma i w jednej tabletce jest 250 mg, wiec starczy ta jedna...ale to dopiero przyszło i będę testować :)

Ostatnia edycja:
A od jakiego czasu stosujesz? Ja biorę 3x1 od jakiegoś miesiąca ze względu na pobolewania brzucha, ale jakieś popracy nie widzę. Chyba też zwiększę dawke i kupie ten magne b6. Narazie chce skończyć to opakowanie, które mam. Bierzesz jeszcze jakieś dodatkowe witaminy lub kwas foliowy?

Dziewczyny dziś wyszarpalam opis mojego USG. Pewnie dlatego baba nie chciała mi dać od razu wglądu do tego, nawet wiedząc, że z lekarka prowadząca już nie będę miała kontaktu.
Czy dzidzia nie jest za mała? Czemu nie widać twarzoczaszki i co to znaczy? Poszerzenie komór bocznych? Któraś miała taki opis USG? Mam już umówiona prywatną konsultacje i dokładniejsze USG, ale do tego czasu może coś podpowiecie 😞 Pomóżcie
w drugiej ciąży na USG dostałam opis że czynności serca nie uwidoczniono. USG dopochwowe na NFZ, baba wredna, monitor obrócony żeby pacjentka nic nie widziała. Pytam się co mam teraz zrobić, ona na to wziąć kartkę i iść do swojego lekarza. Ja zrozumiałam że serce nie bije, 2 dni przebeczalam. A to było za późno na USG dopochwowe i nie było widoczności i lekarz powinien mnie wysłać na to przez brzuch.
Także dopytaj, sprawdź jeszcze raz, to naprawdę może znaczyć tylko tyle że nie udało się dobrze zmierzyć.

A czy którejś z was wyszło wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego z Testu PAPPA? U mnie ryzyko wyszło 1 na 42. Byłam dziś na wizycie u mojego lekarza prowadzącego, ale biorę juz Acard i zastrzyki z heparyny wiec mam teraz kontrolować ciśnienie i na następną wizytę zrobic badanie moczu i morfologie.

A od jakiego czasu stosujesz? Ja biorę 3x1 od jakiegoś miesiąca ze względu na pobolewania brzucha, ale jakieś popracy nie widzę. Chyba też zwiększę dawke i kupie ten magne b6. Narazie chce skończyć to opakowanie, które mam. Bierzesz jeszcze jakieś dodatkowe witaminy lub kwas foliowy?
Magnez ogólnie biorę od jakiegoś miesiąca.

Tak, biorę dużo witamin...ale ja ogólnie biorę zawsze dużo witamin, tylko one są dopasowane przez lekarza, który leczy głównie suplementami i dobiera je też w zależności od wyników krwi.

W tym momencie mam tak:
- Prenacaps Multi 2 (ForMeds) - to jest zestaw witamin z folianami i żelazem
- DHA z EPA (ForMeds)
- probiotyki dla kobiet w ciąży (Garden of Life) te są bardzo dobre ale drogie, więc stwierdziłam, że jak je skończę, to zmienię na inną firmę
- wit C (Puritans Pride) 2000 dziennie
- No i magnez
Dodatkowo dziś lekarz kazał jeszcze dokupić lecytynę i wapń.

Hej dziewczyny zaczęłam 18 tydzień macie tez czasem uczucie ze twardnieje wam brzuch?? Teoche się tym martwię biorę zawsze nospe jak czuje coś takiego i nie wiem czy to normalne
Mam tak samo od kilku dni. Jak robi mi się twardy brzuch to leżę tak długo aż przejdzie. Też, jestem w 18 tygodniu, w sumie dziś rozpoczęty, termin na 01.11.21 ;)

A czy którejś z was wyszło wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego z Testu PAPPA? U mnie ryzyko wyszło 1 na 42. Byłam dziś na wizycie u mojego lekarza prowadzącego, ale biorę juz Acard i zastrzyki z heparyny wiec mam teraz kontrolować ciśnienie i na następną wizytę zrobic badanie moczu i morfologie.
U mnie wyszła preeklampsja 1do59
Mam brać polocard 150mg do 36 tygodnia ciąży

reklama
Mam tak samo od kilku dni. Jak robi mi się twardy brzuch to leżę tak długo aż przejdzie. Też, jestem w 18 tygodniu, w sumie dziś rozpoczęty, termin na 01.11.21 ;)
Przepraszam ale chyba nie ogarniam jestem w 15 tygodniu i termin mam na 12.11 🤔 To wogole możliwe

Do góry