reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Niedługo posypią się połówkowe! Ledwo prenatalne były. Mam nadzieje ze czas dla was łaskawy. Moje pierwsze połówkowe 4/6 a potem to na lepszym sprzęcie tydzień później.
Wczoraj miałam szczepienie. Dalej nie czuje ręki ale to jedyny objaw wiec uwazam się za szczęściarę. Podobno druga dawka może mocniej dokopać.
Zdrówka dziewczyny!

Magnez ogólnie biorę od jakiegoś miesiąca.

Tak, biorę dużo witamin...ale ja ogólnie biorę zawsze dużo witamin, tylko one są dopasowane przez lekarza, który leczy głównie suplementami i dobiera je też w zależności od wyników krwi.

W tym momencie mam tak:
- Prenacaps Multi 2 (ForMeds) - to jest zestaw witamin z folianami i żelazem
- DHA z EPA (ForMeds)
- probiotyki dla kobiet w ciąży (Garden of Life) te są bardzo dobre ale drogie, więc stwierdziłam, że jak je skończę, to zmienię na inną firmę
- wit C (Puritans Pride) 2000 dziennie
- No i magnez
Dodatkowo dziś lekarz kazał jeszcze dokupić lecytynę i wapń.
Tez biorę ten zestaw z ForMeds po przekopaniu internetów doszłam do wniosku ze to najlepsze co znalazłam.
Witamne C biore z allines z acerollą 4000 tys dziennie.
Aspargin, probiotyk ale taki jakis zwykły musze poszukac czegoś lepszego, Duphaston, Acard
Garść tabletek codziennie :/ Ten duphaston chyba mi juz odstawi na kolejnej wizycie. Ale mam dość łykania tego :/

Tez biorę ten zestaw z ForMeds po przekopaniu internetów doszłam do wniosku ze to najlepsze co znalazłam.
Witamne C biore z allines z acerollą 4000 tys dziennie.
Aspargin, probiotyk ale taki jakis zwykły musze poszukac czegoś lepszego, Duphaston, Acard
Garść tabletek codziennie :/ Ten duphaston chyba mi juz odstawi na kolejnej wizycie. Ale mam dość łykania tego :/
Też przeglądałam dużo firm i stwierdziłam, że ForMeds jest najlepszy. Brałam to już też jako przygotowanie do ciąży, bo mają i taki zestaw.

Co do Duphastonu - też biorę ...ale mój lekarz nic nie wspomina o ostawianiu...muszę na kolejnej wizycie spytać się go o to.

Przepraszam ale chyba nie ogarniam jestem w 15 tygodniu i termin mam na 12.11 🤔 To wogole możliwe
Dużo kobiet inaczej liczy. Jak się idzie do ginekologa czy szpitala liczą się tylko tygodnie skończone czyli ja będąc teraz 15 +3 jestem w 15 tyg. Właściwie dziecko ma 15 tygodni. Inni powiedzą mi że jestem w 16 tyg. Ja liczę jak lekarz, bo w sumie jak mówię o swoim synu to stwierdzam że ma 3 lata, a nie że jest w 4 roku życia.

reklama
Mam tak samo od kilku dni. Jak robi mi się twardy brzuch to leżę tak długo aż przejdzie. Też, jestem w 18 tygodniu, w sumie dziś rozpoczęty, termin na 01.11.21 ;)
To ten sam termin co ja😅 idziemy równo 🥰 kurcze wczoraj leżałam godzinę i mi przęszlo ale zawsze się boje. Pierwsza ciąże straciłam dlatego tak

Do góry