reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Dzięki 🙂 ja długi czas przed praca w żłobku byłam nianią i mój mały podopieczny codziennie bywał u nas w domu, więc moja córka na szczęście też już zrozumiała, że jestem nie tylko dla niej, więc może nie będzie najgorzej 🙂
Jesteśmy z tej samej branży🙂
Ja też pracuje w żłobku z maluszkami do dwóch lat🥰

reklama
Jesteśmy z tej samej branży🙂
Ja też pracuje w żłobku z maluszkami do dwóch lat🥰
Ooo super 🙂

Kurcze, czy Was też tak swędzi skóra? Brzuch i piersi, sutki to jakiś koszmar! Jestem alergikiem, uczula mnie teraz chyba dosłownie wszystko bo całe ręce (od dłoni aż po pachy), piersi i brzuch mam wysypany, do tego na brzuchu mam rozstępy z poprzedniej ciąży i były już mało widoczne, mimo, że duże, a teraz są mega czerwone i zaognione. Jak zacznę się drapać po brzuchu to końca nie widać.... Prawie do krwi 😞

Ooo super 🙂

Kurcze, czy Was też tak swędzi skóra? Brzuch i piersi, sutki to jakiś koszmar! Jestem alergikiem, uczula mnie teraz chyba dosłownie wszystko bo całe ręce (od dłoni aż po pachy), piersi i brzuch mam wysypany, do tego na brzuchu mam rozstępy z poprzedniej ciąży i były już mało widoczne, mimo, że duże, a teraz są mega czerwone i zaognione. Jak zacznę się drapać po brzuchu to końca nie widać.... Prawie do krwi 😞
Czasami piersi swędzą, ale nie jestem alergikiem. Może dlatego, że rosną 🙈
Co do sutków, to ból niesamowity. Okropne pieczenie, są nabrzmiałe i nie mogę ich nawet dotknąć 🥺

U mnie będzie różnica 10 i 7 lat z moimi chłopcami. Wydaje mi się ze nie będzie problemów. Na pewno mniejsze gdy miałam drugiego synka a pierwszy był lekko zazdrosny. Teraz rozumieją ze miłość można dzielić na wszystkie dzieci. Są z natury opiekuńczy w stosunku do małych dzieci wiec liczę ze przejście będzie bezproblemowe.
U mnie też 7 lat różnicy będzie. Synek nie może się juz doczekać siostry 😊

Ooo super 🙂

W pierwszej ciąży miałam straszną wysypkę na udach i brzuchu, ale tak w trzecim trymestrze. Lekarz i położna nic mi nie poradzili. Myłam to szarym mydłem bo pot powodował wieksze swędzenie, no i balsam do ciała litrami. Teraz mam wysypkę na dłoniach, uczula mnie chemia w środkach czyszczących. Jedyny sposób to ciągle nawilżać.

@MiśZielinka ja używam obecnie płynu Ziaja, ale chcę zmienić na Sylveco, bo tu jedna koleżanka polecała i jak czytałam opinie, to jest naprawdę fajny :) Mi lekarz zalecił branie probiotyków od początku ciąży - mówił, że to bardzo pomaga. Biorę Dicoflor 6 codziennie i póki co, odpukać, nie mam żadnych problemów z zaparciami, infekcjami, itd. Natomiast swędzenie zauważyłam również - w miejscach intymnych też się pojawia, ale wtedy smaruję lekko kremem Cicatridina z kwasem hialuronowym - też polecone przez ginekologa - fajnie nawilża i eliminuje takie uczucie suchości - to jeśli chodzi o kwestie intymne. Natomiast reszta ciała też mnie swędzi - szczególnie nogi póki co i powoli zaczyna też brzuch. No to na to używam już Palmersa na zmianę z czystym olejem ze słodkich migdałów z Rossmana. Ale teraz jeszcze zamówiłam sobie kolagen, bo on wpływa na elastyczność i mam nadzieję, że mi pomoże - lekarz powiedział, że spokojnie mogę, tylko musi być z bardzo dobrym składem.

Też mnie swędzi, nie non stop ale wystarczająco żeby już mi przeszkadzało. Miałam dzisiaj teleporade i gin mi kazała jeść mniej słodyczy (?) przepisała jakaś maść i generalnie kazała chodzić w luźnych ubraniach żeby wietrzyć;) nic o płynie nie mowila
Polecam Lacibios Femine o pH 3.5. Odkąd go używam wszystkie problemy przestały mnie nękać. Podobno jeden z lepszych na rynku:))) najważniejsze żeby m właśnie 3.5 pH plus można go używać nawet kilka razy dziennie:)))) nie rozstaje się z nim:)))

reklama
Farbujecie włosy w ciąży? Nie mogę patrzeć już na moje odrosty, ale nie wiem do końca czy można farbować bezpiecznie czy nie.

Do góry