reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja jeszcze z dodatkowych atrakcji ciążowych miałam w nocy pierwszy wyciek siary. Obudziłam się, bo czuje ze mi zimno, a ja mam mokre kółeczka na piżamie. Szok, że tak wcześnie, ale czytałam że się zdarza.

reklama
No No No dokładnie! Żółtawa miałam ze 2-3 razy i właśnie wtedy tez miałam kłucia w pochwie. Jak dostałam ten antybiotyk to mi przeszły kłucia.
A jak miałaś rozpoznaną tą infekcję? Lekarz Cię oglądał czy jakieś badania robiłaś? Ja robiłam badanie moczu i jest ok.

A jak miałaś rozpoznaną tą infekcję? Lekarz Cię oglądał czy jakieś badania robiłaś? Ja robiłam badanie moczu i jest ok.
Zrobiłam posiew moczu bo w badaniu ogólnym było ok wszystko. A w posiewie wyszło trochę bakterii i dostałam jednodawkowy antybiotyk Monural

U mnie to normalna sprawa (mnie to też stresowało wczesniej) , ale zawsze jak masz wątpliwości możesz kupić test pH na wody płodowe. Lekarz też może sprawdzić na usg czy wód jest prawidłowo.
Ja też mam podobnie i też się stresowałam, czy to nie sączące się wody płodowe. Ja zauważam, że najczęściej pojawiają się w ciągu dnia i mam takie poczucie wilgotności. Też wtedy idę do toalety i sprawdzam, czy to na pewno nie krew, ale na szczęście nie. Na pewno nie jest to też mocz. Po prostu widzę wilgotne plamki na bieliźnie. Ja nie noszę żadnych wkładek, tylko bawełnianą bieliznę. Odkąd przestałam nosić wkładki, pożegnałam się z wszelkimi infekcjami intymnymi. I spać też staram się bez bielizny. Widzę naprawdę dużą różnicę.

Chciałam też kupić takie specjalne wkładki, które testują, cyz wydzielina to wody płodowe, ale nigdzie ich teraz nie ma. A paski sprawdzające ph podobno nie są zbyt miarodajne.

Mi też kiedyś ginekolog przy badaniu powiedział, proszę nie nosić żadnych wkładek. I spać raczej bez bielizny i wietrzyć krocze. I faktycznie odkąd przestałam ich używać żadnych uplawów nie miałam, więc ich nie stosuje.

Dziewczyny co na ból gardła w ciąży?
Niemam czosnków itp ale małż jedzie jutro w miasto więc może wstąpić do apteki.
Od jakiegoś tygodnia co jakiś czas mam właśnie taki napad bolu gardła i katar w nocy..

Dziewczyny co na ból gardła w ciąży?
Niemam czosnków itp ale małż jedzie jutro w miasto więc może wstąpić do apteki.
Od jakiegoś tygodnia co jakiś czas mam właśnie taki napad bolu gardła i katar w nocy..
Wszystkie leki z Serii P r e n a l e n (tyle że one są dość słabe), możesz też Tantum verde do psikania,ale najlepsze to imbir z cytryna i miodem:)

reklama
Do góry