reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Kobietki, a ja od jakiegoś czasu tak się zastanawiam... Bardzo intymne pytanie, ale interesujące 🤪😁
Czy któraś z was dogadza sobie sama? Jakie macie do tego podejście?

Kobietki, a ja od jakiegoś czasu tak się zastanawiam... Bardzo intymne pytanie, ale interesujące [emoji2957][emoji16]
Czy któraś z was dogadza sobie sama? Jakie macie do tego podejście?
Jeszcze przed ciąża jak mąż wyjeżdżał w delegacje to i owszem [emoji1787] Ale teraz to nawet ochoty na sex nie mam a co mowa jeszcze sama ze sobą [emoji16] mam cichą nadzieję że jak zacznę 2 trymestr to mi libido podskoczy [emoji2960]

Ja też mam zakaz. Gorzej z moim mężem bo od poczęcia dziecka ja mu dałam zakaz a jestem w 12 tygodniu. I nie zapowiada się żebym go dopuściła. Ciekawe jak on dłużej wytrzyma 🙊

Mnie piersi tez juz prawie nie bolą wieczorami tylko trochę tez się martwię 😑
A ja się cieszę jak mi przechodza jakieś dolegliwości chociaz blachy jeden dzień. Szkoda ze nadal nie mogę słodyczy. Dziewczyny ale mi to przejdzie za jakiś czas mam nadzieję to moja pierwsza ciaza więc się zastanawiam 🤔

A ja się cieszę jak mi przechodza jakieś dolegliwości chociaz blachy jeden dzień. Szkoda ze nadal nie mogę słodyczy. Dziewczyny ale mi to przejdzie za jakiś czas mam nadzieję to moja pierwsza ciaza więc się zastanawiam 🤔
Ja się nie cieszę bo jak mi w pierwszej ciąży minął ból piersi to sie okazało 2 tyg później ze poroniłam 😏 także mam taki uraz mały do mijających objawów.

Jeszcze przed ciąża jak mąż wyjeżdżał w delegacje to i owszem
emoji1787.png
Ale teraz to nawet ochoty na sex nie mam a co mowa jeszcze sama ze sobą
emoji16.png
mam cichą nadzieję że jak zacznę 2 trymestr to mi libido podskoczy [emoji2960
To też moja pierwsza ciąża i mogę Cię pocieszyć, że będąc w 7-11 tygodniu mdłości i wymioty codziennie, dzień i noc. Od 12 tygodnia przeszło, ale czasami jeszcze zwrócę śniadanie 🙊 Aktualnie zaczęłam 14 tydzień z głową w misce z rana🥺
Cieszę się, że te mdłości z początku już minęły🙂

blondynka11 mój też pojechałam daleeko i na dłuugo, a ja czasami aż zagryzam zęby🤭

reklama
Dziewczyny jaka macie wydzielinę?
Bo ja mam bardzo wodnista bezbarwna i nie wiem czy to normalne. Nie jest jej dużo, czasem jest delikatnie „ciągnąca się” ale to również niewielka ilość.
Nie wiem w którym tyg jestes ale czytalam gdzies ze od 12 tygodnia moze pojawić sie wiecej wydzieliny i dopóki ma niepokojącego koloru lub zapachu i nie odczuwasz swędzenia czy pieczenia to wszystko jest okej. Ja bardzo analizowałam swoją wydzieline od początku bo lekarz mnie nastraszył ze wczesniejsze poronienie moglo być przez infekcje której nawet nie zauważyłam. Wiec wnikliwie obserwowałam tym razem. I doszłam do wniosku ze dopóki wydzielina jest taka mleczna albo bezbarwna to jest okej. I nie może mieć grudek tylko taka jak balsam. Jak zaczynaja robić sie grudki i nie jest idealnie gładka to można powiedzieć ze zaczyna sie coś dziać jakaś infekcja.

Do góry