reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

bedzie dobrze, bo czemu nie? To moja pierwsza ciaza, wiec raczej czekam z radoscia, a nie obawa.. Ale jesli nie masz niepokojacych objawow, to czemu zakladasz ze bedzie zle. Moze wlasnie bedzie super!!!
Moja też pierwsza ale byłam już na jednym usg i trafiłam na fatalną panią doktor, która powiedziała,że pęcherzyk jest i ciałko żółte ale zarodka nie widzi i cytuje "albo młodsza ciąża albo puste jajo" więc miałam taką schize po tym usg, że się poryczałam ale mój lekarz prowadzący twierdzi,że jest ok więc tego się trzymam :)

reklama
ehehe dzieki.
Nie no napisalam mu zeby zajal sie swoja praca i ze 4 dni urlopu nie rozkladaja projektu (chlopak nad ambitny i nadaktywny). Zaproponowalam mu tez, ze jesli ma ochote cos zrobic to niech sprawdzi harmonogram i poda mi date zamiast prowadzic mi projektantow.. Jego szefowi napisalam ze jesli ten chlopak zamierza na mnie uskuteczniac micromanagement to go usune ze wszystkich swoich spotkan projektowych :D :D :D
No jeszcze napisalam pare kasliwych uwag, nie oszczedzalam sie..
Mialam zly humor wczoraj.
hahah myślałam ze podwinelas kiece wzięłaś rozmach i z buta wjeżdżam w jego garniturowe uprasowane spodnie😂😂
Już Ci pozazdrościłam bo mnie tak kość ogonowa boli ze ledwo chodzę a co dopiero kogoś kopnąć

hahah myślałam ze podwinelas kiece wzięłaś rozmach i z buta wjeżdżam w jego garniturowe uprasowane spodnie😂😂
Już Ci pozazdrościłam bo mnie tak kość ogonowa boli ze ledwo chodzę a co dopiero kogoś kopnąć
chcialabym, ale chlopak siedzi na drugiej polkuli na budowie. Plus pozamykane granice.. no wiec osobiscie nie bylo jak ;)

Nie zgodze sie z Toba, bo przez jakis czas mialam brac co drugi dzien inna dawke leku i musialam sobie kupic takie pudeleczko z dniami tygodnia :D :D
Teraz dziele sobie tabletke 100 na 4 czesci i biore 125 kazdego dnia.
widzisz mija ciocia np bierze w tyg jedna dawkę a w weekendy inna.
Czyli co idąc Waszyngtonie tropem można byłoby zsumować tygodniowa dawkę i tylkac na raz później już nie biorąc nic?
Raczej nie raczej to musi być systematyczne i regularne skoro codziennie powinno się brać 75 to tak trzeba a nie raz 100 a raz 50... Ale może się mylę to jak juz wspomniałam tylko moje zdanie;)

Dziś 7+4.
Rano poszłam na pobranie krwi. Wymarzłam strasznie. Pol godziny czekania na tym chłodzie. Brrr.
Wczoraj dostałam wyniki biocenozy pochwy i jest ok [emoji16]
Wieczorem będę mieć wyniki z krwi i moczu. I tak sobie myślę że będzie dobrze.
Jak wróciłam do domu to delikatnie ujmując - rzuciłam się na żarełko.

Jeju mam dzisiaj ambitny plan ogarnięcia chaty. Ostatnio wszystko ciężko mi idzie. Nawet wczoraj nie umiałam zrobić naleśników haha jedno ciasto wywaliłam drugie jakieś tragiczne az mój syn przyszedł i mówi :mamo nie uda Ci się mówię Ci nic Ci nie wyjdzie bo w ciąży jest jak z okresem nic nie wychodzi 😆🧐😏😒 całe szczęście przyjechał mąż i uratował sytuację ;)

Bylam zapisałam się do innego lekarza wizytę mam w poniedziałek między 8 a 9 bliżej bo na miejscu nie będę musiała dojeżdżać nigdzie.

reklama
Do góry