reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja nìe wiem co mam z sobą w domu zrobić odkąd jestem na l4. Tak byłam człowiekiem czynu A teraz rano lekcję z synem psprzaatam A potem nie wiem co mam robic. To jest okropne. Jak jest ładnie idę na spacer A tak to lipa.
Jeju mam dzisiaj ambitny plan ogarnięcia chaty. Ostatnio wszystko ciężko mi idzie. Nawet wczoraj nie umiałam zrobić naleśników haha jedno ciasto wywaliłam drugie jakieś tragiczne az mój syn przyszedł i mówi :mamo nie uda Ci się mówię Ci nic Ci nie wyjdzie bo w ciąży jest jak z okresem nic nie wychodzi [emoji38][emoji3166][emoji57][emoji19] całe szczęście przyjechał mąż i uratował sytuację ;)

reklama
ja też będę tak robić przed USG i to chyba 3tyg. Czytałam że najważniejsze żeby był skończony 8 tyg. Niby super jest zrobić je w tym samym czasie co USG ale ja chyba wolę wcześniej żeby od razu wynik omówił mi lekarz przy USG a nie stresować się dodatkowo. Mega się tego boję.
Ale z tego co czytam to Pappa powinno się robić między 11 a 13+6, ja wczoraj nawet o to pytałam jak oddawałam krew do NIFTy i mi zarówno lekarz jak i polozna potwierdziły że za wcześnie (10t) i nie mogę go jeszcze zrobic. Że wynik nie będzie wiarygodny bo dziecko keszcze trochę za małe

Jeju mam dzisiaj ambitny plan ogarnięcia chaty. Ostatnio wszystko ciężko mi idzie. Nawet wczoraj nie umiałam zrobić naleśników haha jedno ciasto wywaliłam drugie jakieś tragiczne az mój syn przyszedł i mówi :mamo nie uda Ci się mówię Ci nic Ci nie wyjdzie bo w ciąży jest jak z okresem nic nie wychodzi 😆🧐😏😒 całe szczęście przyjechał mąż i uratował sytuację ;)
Ja dzisiaj rano zrobiłam mężowi awanturę ze zjadł wszystkie bułki i nie mam co zjeść na śniadanie i oczywiście się rozpłakałam 🤣i płakałam tak jakby przytrafiła się niesamowita tragedia aż powstrzymać się nie mogłam a moje argumenty były delikatnie rzecz ujmując z dupy 🤣mąż pojechał po bułki i wyszedł do pracy🤣

Ja nìe wiem co mam z sobą w domu zrobić odkąd jestem na l4. Tak byłam człowiekiem czynu A teraz rano lekcję z synem psprzaatam A potem nie wiem co mam robic. To jest okropne. Jak jest ładnie idę na spacer A tak to lipa.
odpoczywaj korzystaj nauczyć się nic nie robienia;) przyjdzie maluch będzie zapierdziel;)
Mi najbardziej doskwiera samotność czekam na ciepełko wtedy więcej na dworze się będzie siedzieć z sąsiadami gadać z ludźmi się spotykac

Ale z tego co czytam to Pappa powinno się robić między 11 a 13+6, ja wczoraj nawet o to pytałam jak oddawałam krew do NIFTy i mi zarówno lekarz jak i polozna potwierdziły że za wcześnie (10t) i nie mogę go jeszcze zrobic. Że wynik nie będzie wiarygodny bo dziecko keszcze trochę za małe
A mi lekarze mówią ze przy ciąży bliźniaczej nie są wskazane pappy ani żadne nifty sanco panoramy itp. Wiecie może coś na ten temat ?

odpoczywaj korzystaj nauczyć się nic nie robienia;) przyjdzie maluch będzie zapierdziel;)
Mi najbardziej doskwiera samotność czekam na ciepełko wtedy więcej na dworze się będzie siedzieć z sąsiadami gadać z ludźmi się spotykac
Oj ja tak samo🙄chciałabym usiąść w ciepełku na tarasie i czytać książki

Dziewczyny, a powiedzcie mi jak to jest z podróżowaniem samochodem. Mój mąż pracuje ze tak to ujmę samochodem i 7 h dziennie jeździ autem w różne miejsca. Bez problemu mogłabym z nim jeździć tylko pytanie: czy wolno ?

reklama
Dziewczyny nie nakręcajcie się z tymi dolegliwościami.
Nie ma na to reguły. Jednego dnia są, innego nie ma.
W jednej ciązy jedna kobitka będzie miała wszystkie, a druga w ogóle.
Moja 5 ciąża i co?? każda inna. W jednej miałam a drugich zero. Przed pierwszym poronieniem ustały dolegliwości, a przy drugim do dnia podania tabletek miałam.
nasze psychiczne nastawienie jest najważniejsze. I czasami niepotrzebnie się nakręcamy.

Kolejne, robienie Bety...
Przy pierwszych 2 ciążach nie robiłam, przy dwóch poronieniach latałam jak idiotka.
I co?? znowu wariowałam, psychika zryta na maksa.

Dlatego dziewczyny zachowajmy zdrowy rozsądek :)
Chociaż w ciąży mam wrażenie, że hormony zjadaja mi szare komórki😂😂

Do góry