reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Załączniki

• d1190e1d-6fbe-48fd-954e-abf71618bbca.jpg
    d1190e1d-6fbe-48fd-954e-abf71618bbca.jpg
    143,1 KB · Wyświetleń: 52
reklama
Ale z tego co czytam to Pappa powinno się robić między 11 a 13+6, ja wczoraj nawet o to pytałam jak oddawałam krew do NIFTy i mi zarówno lekarz jak i polozna potwierdziły że za wcześnie (10t) i nie mogę go jeszcze zrobic. Że wynik nie będzie wiarygodny bo dziecko keszcze trochę za małe
krew można pobrać niby wcześniej jeśli chodzi o USG to koniecznie po skończonym 11tyf najlepiej między 12 a 13 tego się trzymam

Ja dzisiaj rano zrobiłam mężowi awanturę ze zjadł wszystkie bułki i nie mam co zjeść na śniadanie i oczywiście się rozpłakałam 🤣i płakałam tak jakby przytrafiła się niesamowita tragedia aż powstrzymać się nie mogłam a moje argumenty były delikatnie rzecz ujmując z dupy 🤣mąż pojechał po bułki i wyszedł do pracy🤣
hahaha standard mój po bilkowej aferze od ponad tydonia bułki kupuje codziennie przed praca😆

Dziewczyny, a powiedzcie mi jak to jest z podróżowaniem samochodem. Mój mąż pracuje ze tak to ujmę samochodem i 7 h dziennie jeździ autem w różne miejsca. Bez problemu mogłabym z nim jeździć tylko pytanie: czy wolno ?
czy wolno samochodem? Kurcze chyba nie ma przeciwwskazań jak nie musisz np leżeć ciągle;)
Ja bym nie wytrzymała teraz z moimi plecami tyle h w aucie.

A co do tych badań w ciąży bliźniaczej to nie mam pojęcia jak to jest

U Nas tylko dobranocka, czasami w dzień na tv jakaś bajka. Telefonu nie daje, ani tableta.Zazwyczaj bawi się zabawkami, klockami, rysuje. Potem jakiś spacer (pogoda nie ważna jaka) Kolacja, kąpiel, dobranocka i do łóżka. Koło 20. Zazwyczaj 20.30 już śpi. Mija 1,5 - 2 godz i jazdy. W dzień bawi się i śmieje.Mysle że to bardziej mnie psychicznie podłamało. Wczoraj próbowałam ja przytulić to mnie kopnęła w twarz aż mnie wysztywniło[emoji1787] Usiadłam koło łóżka i czekałam. Po 40 min zmęczyła się, upociła wrzaskiem i zasnęła. Rano wstała z uśmiechem i przybiegła do Nas do sypialni z zabawkami gotowa do robienia teatrzyku.
Będę musiała przyzwyczaić się do tego[emoji52]
kochana ale jej się nic nie dzieje poważnie. Ona tego nie odczuwa nawet tego nie pamięta. Nic jej nie boli to tylko tak źle wyglada. Spróbuj tak pomyśleć im bardziej Ty będziesz spokojna tymbradziej ona się uspokoi. A macie jakiś rytuał przed spaniem żeby wyciszyć? Na 2h przed snem zero tv tableta itp
IMG_20210407_122736.jpeg

Witamy się my dziś po kolejnej wizycie u dentysty leczymy dalej , dodatkowo dostałam antybiotyk amotax na stan zapalny 😭 te zęby to mój objaw ciążowy chyba tragedia 😭. Nigdy nie miałam takich kłopotów jak teraz . Odebrałam dziś wypis ze szpitala na tydzień mam się stawić na kontrol i musze załatwić zaświadczenie o ciąży to leczenie moich zębów będzie darmowe 😳😳. Ja mam dylemat co do lekarza mój doktor przykuje już tylko prywatnie i o ile wizyty Ok ale tyle badań co trzeb zrobić trochę mi się to nie uśmiecha dodatnio za 4 badania podstawowe zapłaciłam 120 zł a gdzie te konkretniejsze 😳 i chodzi mi tak po głowie by iść na NFZ do jednego a co jakiś czas iść do swojego tylko na kontrole ☺️Robi któraś z was tak ?
Ja tez mam gorsze dni bardziej związane z tym co się dzieje. Moimi zębami czy to wszystko nie zaszkodzi , nie przyjmuje żadnych leków przeciwbólowych jedynie znieczulenie, ale dostaje takie dla kobiet w ciąży bez adrenaliny, antybiotyku się nie boje jest bezpieczny a napewno zrobi mojej szkody już stan zapalny w buzi . Członek po stracie boi się wszystkiego pierwsze dwie ciąże w sumie na lajcie a teraz ta 4 po stracie masakra . 😳😳

Witamy się my dziś po kolejnej wizycie u dentysty leczymy dalej , dodatkowo dostałam antybiotyk amotax na stan zapalny 😭 te zęby to mój objaw ciążowy chyba tragedia 😭. Nigdy nie miałam takich kłopotów jak teraz . Odebrałam dziś wypis ze szpitala na tydzień mam się stawić na kontrol i musze załatwić zaświadczenie o ciąży to leczenie moich zębów będzie darmowe 😳😳. Ja mam dylemat co do lekarza mój doktor przykuje już tylko prywatnie i o ile wizyty Ok ale tyle badań co trzeb zrobić trochę mi się to nie uśmiecha dodatnio za 4 badania podstawowe zapłaciłam 120 zł a gdzie te konkretniejsze 😳 i chodzi mi tak po głowie by iść na NFZ do jednego a co jakiś czas iść do swojego tylko na kontrole ☺️Robi któraś z was tak ?
Ja tez mam gorsze dni bardziej związane z tym co się dzieje. Moimi zębami czy to wszystko nie zaszkodzi , nie przyjmuje żadnych leków przeciwbólowych jedynie znieczulenie, ale dostaje takie dla kobiet w ciąży bez adrenaliny, antybiotyku się nie boje jest bezpieczny a napewno zrobi mojej szkody już stan zapalny w buzi . Członek po stracie boi się wszystkiego pierwsze dwie ciąże w sumie na lajcie a teraz ta 4 po stracie masakra . 😳😳
Ja na pierwszej wizycie byłam prywatnie a teraz w piątek idę do przychodni na NFZ tylko po to aby dostać skierowanie na badania. Lekarzowi prowadzącemu się przyznałam i powiedział mi że spoko i jak najbardziej mam tak robić 😃

U Nas tylko dobranocka, czasami w dzień na tv jakaś bajka. Telefonu nie daje, ani tableta.Zazwyczaj bawi się zabawkami, klockami, rysuje. Potem jakiś spacer (pogoda nie ważna jaka) Kolacja, kąpiel, dobranocka i do łóżka. Koło 20. Zazwyczaj 20.30 już śpi. Mija 1,5 - 2 godz i jazdy. W dzień bawi się i śmieje.Mysle że to bardziej mnie psychicznie podłamało. Wczoraj próbowałam ja przytulić to mnie kopnęła w twarz aż mnie wysztywniło[emoji1787] Usiadłam koło łóżka i czekałam. Po 40 min zmęczyła się, upociła wrzaskiem i zasnęła. Rano wstała z uśmiechem i przybiegła do Nas do sypialni z zabawkami gotowa do robienia teatrzyku.
Będę musiała przyzwyczaić się do tego[emoji52]Zobacz załącznik 1256998
uwierz mi nic się jej nie dzieje😘😘😘 to minie. Wiesz jakby było codziennie przez dłuższy czas to warto wspomnieć pediatrze o tym. Ale poczytaj o łękach nocnych mnie to uspokoiło. Rozumiem że łapie za serce sama wyłam razem z nim ale małych po takiej akcji spokojnie śpi za to my nie możemy się uspokoic. Pamiętaj że w brzuszku 2malenstwo też chcę być spokojne. Tule mocno wiem co czujesz! 😘😘😘

Ja dzis 9+5, na 8+2 ginekolog na zwykłym USG znalazl krwiaka podkosmowkowego i niezle mnie nastraszyl. Ale pytał 1000 razy czy na pewno nie boli mnie brzuch i czy na pewno nie mam plamien. U mnie nic z tych rzeczy nie ma. Wiec nie wiem czy dobrze czy zle:/
Dzis idę sprawdzić czy cokolwiek się zmienilo, cala się trzęsę od rana, nie mogę się skupić na pracy, a wizyta o godz.17.20.

reklama
No właśnie ja ten też planowałam kupić :)
Chyba zaczekam do wizyty w piątek, będzie wtedy wg poprzednich obliczeń 9+4 i jeśli wszystko będzie ok to zamówię :)

Cześć dziewczyny, miłego dnia życzę :)
U mnie dziś 9+0 takze zaczynamy 10tydzien. Objawy nadal takie same, czyli prawie w ogóle nich nie ma 😄 poza dokuczliwym bólem brzucha i zatkanym nosem.

Z ciekawości, w którym tc+dzień macie umówione badania prenatalne? :)
Ja mam umówione 12+6 ☺️

Do góry