reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
U mnie - LuxMed, badania robi dla nich Diagnostyka, to było 2 dni

Ja czekałam kilka dni, ale to chyba zależy od laboratorihm

jej ja nie mam pojęcia. Moja doktor pobrała mi w szpitalu i kazała iść... Teraz siedzę w niepewności do 23 kwietnia (nie podejrzewam HIV bardziej chodzi mi o dobry wynik z tarczycy)

Bo wiecie co, tak pytam, bo mam robić te badania w czwartek 8.04 (taki był najwcześniejszy termin, bo z nfz) , a w środę 14.04 mam wizyte i zastanawiałam się czy będą wyniki 🤔
@Mag... To trzymam kciuki zeby było Oki, robiłam dzisiaj TSH i tez się zastanawiam jak to tam wyjdzie

Nigdy nie miałam badań w kierunku stwierdzenia trombofili, a to można sprawdzić przy pobraniu krwi, czy potrzebne są bardziej szczegółowe badania? heparyny nie przyjmuje. Wizytę mam 08.04 na 18.30
Można z krwi, ale najtaniej wychodzi genetyczne, wymaz z policzka na stronie testdna.pl cały pakiet "trombofilia wrodzona ". Można zamówić zestaw pobraniowy do domu i kurier przywozi.
Wynik jest ważny całe życie.
Chociaż to nie jest powiedziane, że masz trombofilie ;) po prostu tak mi lekarz powiedział, że to mój "winowajca" krwiaków bo jednak wtedy jest krzepliwość zaburzona.

Do dziewczyn na heparynie :) To jest bardzo dziwne, ale myslalam ze juz tak pieknie doszlam do wprawy i siniaki prawie mi sie nie robily, od 3 dni po kazdym wkluciu znow kosmicznie rozlany siniak, a metoda wbicia jest taka sama. Juz nawet wbijam igle do polowy tylko i fyk pół brzucha w siniorach 🙄🙄🙄 Moze tak byc, ze organizm roznie reaguje? Raz lepiej raz gorzej?:(
Możesz trafiać na tempe igły. No i pielęgniarki mówiły, że to miejsce nie ma się jak zagoić dopóki dalej się będziemy w nie wkuwać więc wtedy lepiej się trochę odsunąć na bok , albo np zostać na jednej stronie do czasu wygojenia ;)

Dziękuję kochana.Szyjka zamknięta serduszko bije. Zostawiają mnie na obserwacji
Najważniejsza wiadomość, oby dalej bylo już lepiej i z górki 🙂

Cześć dziewczyny, dzisiaj zaczynam kolejny tydzień, 8+0 i powiem Wam, że zaczynają się stresy bo coraz mniej bolą mnie piersi 🙈 Wszyscy mnie straszyli, że im dalej w pierwszy trymestr tym gorzej, a u mnie odwrotnie, coraz lepiej i jakoś mi z tym dziwnie 🥴 a wizyta dopiero w przyszły piątek 🙄 mam nadzieję, że uda mi się nie stresować za bardzo 🙈

Cześć Dziewczyny! mój planowany termin to 16.11, urodziny męża :D
Pomóżcie - GDZIE RODZIĆ W KRAKOWIE? raczej CC, odpada wiec Żeromski. lektura forów tylko mi miesza w głowie.

Nie wierzę w to co właśnie napisze, ale dziś jest pierwszy dzień od końca lutego BEZ WYMIOTÓW RANO 🥰🥰 jest mi niedobrze, mdli mnie, ale nie wymiotowałam I narazie się nie zbiera ☺ z jednej strony mnie to cieszy, a z drugiej lekko się schizuję - ostatecznie to już 11+2 to mogłoby już przechodzić 😅
Pani to Ty już na finiszu pierwszego trymestru :) Ale Super ! Będziesz mogła odetchnąć ;)
Fajnie, że sie lepiej czujesz :)

Możesz trafiać na tempe igły. No i pielęgniarki mówiły, że to miejsce nie ma się jak zagoić dopóki dalej się będziemy w nie wkuwać więc wtedy lepiej się trochę odsunąć na bok , albo np zostać na jednej stronie do czasu wygojenia ;)
Chyba rozkminilam swoje cialo, musze wbic cala igle, szybko puscic fald i nie uciskac juz pozniej. Wtedy jest ok nawet jak sie wbijam obok siniakow (zreszta moj brzuch jest tak siny, ze ciezko sie oddalic)

reklama
Nie wierzę w to co właśnie napisze, ale dziś jest pierwszy dzień od końca lutego BEZ WYMIOTÓW RANO 🥰🥰 jest mi niedobrze, mdli mnie, ale nie wymiotowałam I narazie się nie zbiera ☺ z jednej strony mnie to cieszy, a z drugiej lekko się schizuję - ostatecznie to już 11+2 to mogłoby już przechodzić 😅
oby juz Ci odpuscilo :)
ja ostatnio rozmawialam z kuzynka, ktora wymiotowala od 4 tygodnia doslownie do porodu, bo jeszcze na porodowce ja meczylo... Mam nadzieje, ze u Ciebie juz bedzie luzik :)

Do góry