reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
A apropo prenatalnych w GynCetrum - Kraków, pytałam dzisiaj czy wpuszczą z partnerem - dziewczyna w recepcji powiedziała ze doktor do tej pory zawsze pozwalał i nie robił problemów. Pratner musi tylko wypełnić ankiete COVIdową.

Czy któraś z Was zdecydowała bądź zdecyduje się na test Nifty/Sanco/Harmony itp.?
Ja dzis mam 9+3 i z racji tego z w tym roku skończę 36 lat chce zrobić ten test. Macie jakieś doświadczenia który najlepszy i czy ufac im tak jak piszą w 99%?
My zrobimy jeśli wyjdzie jakieś podwyższone ryzyko z pappy lub usg.
Moim zdaniem najlepsze jest NIFTY bo jako jedyne daje ubezpieczenie. W przypadku wyniku fałszywie negatywnego czyli gdy dziecko urodzi się chore (a wyniki wskazywały, że dziecko zdrowe) wypłacają 200 tys odszkodowania.
Aczkolwiek trzeba uważnie czytać umowę bo nifty oferuje 4 rodzaje testów : basic, pro, premium i coś tam jeszcze. I tylko w tym najwyższym jest ubezpieczenie. Różnica 100 zł, a jednak te ubezpieczenie jest dość istotne ;) ponoć Sanco, Harmony itp nie mają żadnych ubezpieczeń.

Ja dzisiaj dzwoniłam się umówić na te badania prenatalne darmowe ale w Częstochowie nie ma już darmowych a do Katowic nie da się dodzwonić bo kolejka .

@Jotka_

Jak się wstawia te suwaczki, które pod Twoimi postami pokazują ile ma dziecko ? :)
Tworzysz go sobie na tej stronie https://www.suwaczki.com/
Nastepnie wchodzisz sobie w swoj profil i wyswietli Ci cos takiego
Screenshot_20210406-125306.png

Wchodzisz w SYGNATURA i wklejasz link do suwaczka :)

reklama
Do góry