reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny niskie mam ciśnienie 107/79//64 117/87/69 takie mam dzisiaj a wczoraj na wieczór 104/75/65 i czuje się tak sobie, rzadko bardzo miałam takie ciśnienie ogólnie jak miałam takie niskie przed ciaza to bolała mnie głowa. Zawsze miałam 130/80 120/80 a teraz takie niskie mam masakra, pije dużo wody. Wiem ze lepiej takie niż wysokie ale południu mam drzemki zasypiam szybko.. czy to czasem w ciąży nie jest zbyt niskie. Wizytę mam po świętach biore acard i heparynę 0,4

przed ciaza brałam sam folik juz drugi tydzień biorę właśnie ten mama dha. Wody właśnie bardzo dużo pije bo tak myślę że po 2 butelki dziennie. Na początku jak jeszcze nie wiedziałam to poszłam z tym do rodzinnego to właśnie zasugerował ciaze i zalecił podstawowa morfologie i mocz wszystko ok bylo a ja dzięki temu ze badania robiłam to odrazu zrobiłam bete i się okazało że ciaza . Mam nadzieje ze minie ale w poniedziałek dopytam co i jak
Też ostatnio kręci mi się w głowie i ciemno w oczach się robi jak za szybko wstanę. Miałam tak samo w pierwszej ciąży i nie był to żaden niepokojący objaw, ale na pewno irytujący [emoji16]

Hej dziewczyny niskie mam ciśnienie 107/79//64 117/87/69 takie mam dzisiaj a wczoraj na wieczór 104/75/65 i czuje się tak sobie, rzadko bardzo miałam takie ciśnienie ogólnie jak miałam takie niskie przed ciaza to bolała mnie głowa. Zawsze miałam 130/80 120/80 a teraz takie niskie mam masakra, pije dużo wody. Wiem ze lepiej takie niż wysokie ale południu mam drzemki zasypiam szybko.. czy to czasem w ciąży nie jest zbyt niskie. Wizytę mam po świętach biore acard i heparynę 0,4
Z tego co mi mówił kardiolog w poprzedniej ciąży to u ciężarnych na poczatku zazwyczaj jest nizsze stad te poczucie zmeczenia i bezsilnosci.. jest to normalne i nie może byc nizsze niz90/60 ,bo juz jest patologiczne.. natomiast wysokoe cisnienie bez wysilku jest poważnym zaburzebiem.. wiesz teraz dodatkowo w pogodzie sa skoki cisnieia i moze to te wpływać na ciebie

Z tego co mi mówił kardiolog w poprzedniej ciąży to u ciężarnych na poczatku zazwyczaj jest nizsze stad te poczucie zmeczenia i bezsilnosci.. jest to normalne i nie może byc nizsze niz90/60 ,bo juz jest patologiczne.. natomiast wysokoe cisnienie bez wysilku jest poważnym zaburzebiem.. wiesz teraz dodatkowo w pogodzie sa skoki cisnieia i moze to te wpływać na ciebie
Niskie zle bo czuje się tak sobie, a jak wysokie to wiem ze tez nie dobrze bo jak pojawi się więcej niż 140-90 dostanę leki..pamietam kiedy dostałam 170-100 i 200-100 była strata ciąży ale nie odczuwałam tego ciśnienia

Niskie zle bo czuje się tak sobie, a jak wysokie to wiem ze tez nie dobrze bo jak pojawi się więcej niż 140-90 dostanę leki..pamietam kiedy dostałam 170-100 i 200-100 była strata ciąży ale nie odczuwałam tego ciśnienia
Nooo ja Cie ozumiem z drugim synem mialam cala viaze takie niskie cisnienie.. i czesto mialal zaburzebia rytmu serca.. czulam jak mi serce nie tak pracuje... I bylam bliska mdleniu..przkichane...

A co myślicie o adopcji pieska teraz tzn. na początku ciąży? Mam l4 i siedzę sama w 4 ścianach ale nie wiem czy adopcja pieska teraz to dobry pomysł

reklama
A co myślicie o adopcji pieska teraz tzn. na początku ciąży? Mam l4 i siedzę sama w 4 ścianach ale nie wiem czy adopcja pieska teraz to dobry pomysł
Pies to ogromna odpowiedzialność, teraz na pewno byś sobie poradziła z opieka i tresurą. Ale nie wiadomo co będzie, kiedy dziecko pojawi się na świecie. Ja trochę się martwię o organizacje życia jak już maluch się urodzi - chociażby wyjście na spacer. Mój kajtek to żywe srebro, grzecznie na smyczy to pójdzie 15 min, ale później już chce szaleć 😶 najlepiej brykać gdzieś po wydmach, albo w parku z innymi psami. Mam nadzieję, że nie będzie też zazdrosny, bo jest rozpieszczony jak dziadowski bicz 🤣

Do góry