reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja mam dziś gazy okropne, strasznie mnie boli podbrzusze właśnie i już sama nie wiem co jest [emoji19] espumisan można brać?
Wczoraj wzielam dwie kapsułki i bardzo pomogło. Można. Ale czytałam dziś na forum, że się jelita rozleniwiają i lepiej ciągle ich nie łykać. Ale jak sprawia Ci ból to bym wzięła. Na mnie jogurty/activie /śliwki nie działają więc jak będzie zle to będę brać esspumisan.

reklama
zawsze możesz zadzwonić do lekarza może przepisze duphaston ja miałam w pierwszej ciąży coś między 7 a 8 tyg właśnie brązowe plemienia bardziej takie brudzenie przy podcieraniu. Brałam leki przez jakis czas i już siennie powtórzyło. Obserwuj się jak będzie tego więcej i pojawi się żywa krew dzwon nawet po karetkę albo na Izbę powiedziec jaka syt
Dziękuję za słowa wsparcia😘 Narazie był to jednorazowy incydent z tym plamieniem ale obserwuje uważnie i odpoczywam duzo🤗😄 Jutro dla pewności zadzwonie i dopytam Pani doktor żeby uspokoić głowę🙂

Chyba wezmę bo Już nie wiem co mnie boli, a tylko sie denerwuję, brzuch tak wzdęty że w kelejce bez problemu by mnie przepuścili [emoji55]
Wczoraj wzielam dwie kapsułki i bardzo pomogło. Można. Ale czytałam dziś na forum, że się jelita rozleniwiają i lepiej ciągle ich nie łykać. Ale jak sprawia Ci ból to bym wzięła. Na mnie jogurty/activie /śliwki nie działają więc jak będzie zle to będę brać esspumisan.

Serio, kichnęłam i nie zdążyłam zrobić tego na boku i tak mnie zabolał jajnik, że aż łzy w oczach się pojawiły. Przeszło po kilku sekunach ale dość mocno zabolało. A macie też tak, że jak próbujecie wciągnąć brzuch to czuć opór? Ja wtedy czuje wszystko, oba jajniki i całe podbrzusze 🙄

Kochana. Uspokoj głowę. Plamienia na poczatku sie zdarzaja. Jutro na spokojnie zadzwon do lekarza i powiedz ze jestes w ciąży i plamisz.. przepisze Ci luteinę lup duphatson. Ktos napewno wam dostarcza na kwarantannie zakupy więc moze pomoze z wykupem recepty. Spokojnie wszystko bedzie ok :*
Dziękuję za miłe słowa😘 Jestem troche spokojniejsza 🤗🙂

Chyba wezmę bo Już nie wiem co mnie boli, a tylko sie denerwuję, brzuch tak wzdęty że w kelejce bez problemu by mnie przepuścili [emoji55]
Ja bym się nie męczyła, bo tylko się stresujesz. Ewentualnie na przyszłość jakoś zapobiegać i wspomagać się tymi jogurtami czy ktoś mi pisał o siemieniu czy imbirze ale na samą myśl mam ochotę zwrócić kolacje 😂😂 ja rano nie mam tego problemu, u mnie pojawia się wieczorem dopiero.

Hej dziewczyny,

Ja jestem w pierwszej ciąży ever. Wszystko takie nowe i nieznane 😉pewnie dlatego że wszytskim panikuje.

Dzisiaj mąż zrobił na obiad makaron z tunczykiem, a później sb uświadomiłam jak Was czytałam, że ta ryba ma sporo rtęci. I takie mam wyrzuty sumienia. Niby był to zaledwie jeden talerz. Doczytałam, że wg naukowców nie powinno się przekraczać 500g tygodniowo, bo ta dawka wtedy zaczyna być groźna. Mąż się ze mnie śmieje, że niepotrzebnie sb dobieram do głowy. No ale juz tego nie cofnę..... Chyba że mnie zemdli i zwymiotuje hehe 😉

reklama
Serio, kichnęłam i nie zdążyłam zrobić tego na boku i tak mnie zabolał jajnik, że aż łzy w oczach się pojawiły. Przeszło po kilku sekunach ale dość mocno zabolało. A macie też tak, że jak próbujecie wciągnąć brzuch to czuć opór? Ja wtedy czuje wszystko, oba jajniki i całe podbrzusze 🙄
Z kichaniem nie mam problemów ale "nie umiem" wciągać brzucha 🙈 czuję jakbym miała jakiś balonik, który nie chce się wciągnąć 😅

Do góry