reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Jakie macie patenty na picie wody? Generalnie pije zdecydowanie za mało, czasem szklanka wody to jest maks :/
Aplikacje nie pomagają, smaku zwykłej mineralnej nie lubię, po gazowanej mam teraz wzdęcia :d
Stawiaj sobie butelke wody zawsze obok Ciebie, mozesz sobie wyznaczyc granice na butelce ile musisz wypic np. Do poludnia. Mi pomaga taka taktyka 😊

Jakie macie patenty na picie wody? Generalnie pije zdecydowanie za mało, czasem szklanka wody to jest maks :/
Aplikacje nie pomagają, smaku zwykłej mineralnej nie lubię, po gazowanej mam teraz wzdęcia :d
Ja dodaję na dno trochę syropu , takiego naturalnego domowego ( mozna zamówić przez neta )

Zapraszamy 😊 są naprawdę warci każdej złotówki. Wiem że shrimp house był w Częstochowie i zamknęli, jesteś stamtąd? Nie musisz odpowiadać jeśli nie chcesz tego pisać 😁
Tak, właśnie tu tak było 😉
Ja mam w pracy czuje ze leci i boje się zawsze ze to plamienia i lecę do łazienki a tu poprostu mokre majtki ale to podobno normalny objaw :)
Też mi się to zdarza, że nagle leci i trochę się boję co zobaczę ale jest ok. Nie jest to fajne uczucie ale co zrobić 😉
W 7 (6+2). Myślałam żeby się zapisać kolo 9go dopiero [emoji85]
O kurcze, to wygląda, że też już powinnam się interesować 🙉 chociaż poczekam, zeby być po wizycie i w przyszłym tygodniu będę ogarniać temat.
Mój jest taki, że próbowałam różnych wód, aż wreszcie znalazłam lekko gazowaną, która mi smakuje i nie powoduje u mnie zgagi(bo po gazowanych niestety mam)

Daj znać jakie będziesz miała odczucia. W Polsce ostatecznie mamy lekarzy i badania w zasadzie na wyciągnięcie ręki, podejście do leczenia i medykalizacji jest zupełnie inne, więc taka bardzo ograniczona opieka wydaje się właśnie trochę bezduszna. Ciekawa jestem po prostu twojej oceny 😊
jak na razie mam spotkanie z polozna w 8 tygodniu. Wiem ze ta wizyta bedzie trwala 60-90 minut. Pierwsze usg na “nfz” w okolo 13 tygodniu, nastepne polowkowe i kolejne pod koniec.
Z doswiadczenia wiem, ze opieka medyczna jest obledna w momencie gdy pojawiaja sie komplikacje.
Dodatkowo wiem ze w 1 trymestrze nie podtrzymuje sie ciaz i chyba dopiero po 2 poronieniach otrzymuje sie bardziej drobiazgowa opieke medyczna. Ogolnie jak sie trafi pod specjalistyczna opieke, to jest na bardzo wysokim poziomie.

reklama
Do góry