reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Jakie macie patenty na picie wody? Generalnie pije zdecydowanie za mało, czasem szklanka wody to jest maks :/
Aplikacje nie pomagają, smaku zwykłej mineralnej nie lubię, po gazowanej mam teraz wzdęcia :d
Stawiaj sobie butelke wody zawsze obok Ciebie, mozesz sobie wyznaczyc granice na butelce ile musisz wypic np. Do poludnia. Mi pomaga taka taktyka 😊

Jakie macie patenty na picie wody? Generalnie pije zdecydowanie za mało, czasem szklanka wody to jest maks :/
Aplikacje nie pomagają, smaku zwykłej mineralnej nie lubię, po gazowanej mam teraz wzdęcia :d
Ja dodaję na dno trochę syropu , takiego naturalnego domowego ( mozna zamówić przez neta )

Zapraszamy 😊 są naprawdę warci każdej złotówki. Wiem że shrimp house był w Częstochowie i zamknęli, jesteś stamtąd? Nie musisz odpowiadać jeśli nie chcesz tego pisać 😁
Tak, właśnie tu tak było 😉
Ja mam w pracy czuje ze leci i boje się zawsze ze to plamienia i lecę do łazienki a tu poprostu mokre majtki ale to podobno normalny objaw :)
Też mi się to zdarza, że nagle leci i trochę się boję co zobaczę ale jest ok. Nie jest to fajne uczucie ale co zrobić 😉
W 7 (6+2). Myślałam żeby się zapisać kolo 9go dopiero [emoji85]
O kurcze, to wygląda, że też już powinnam się interesować 🙉 chociaż poczekam, zeby być po wizycie i w przyszłym tygodniu będę ogarniać temat.
Mój jest taki, że próbowałam różnych wód, aż wreszcie znalazłam lekko gazowaną, która mi smakuje i nie powoduje u mnie zgagi(bo po gazowanych niestety mam)

Daj znać jakie będziesz miała odczucia. W Polsce ostatecznie mamy lekarzy i badania w zasadzie na wyciągnięcie ręki, podejście do leczenia i medykalizacji jest zupełnie inne, więc taka bardzo ograniczona opieka wydaje się właśnie trochę bezduszna. Ciekawa jestem po prostu twojej oceny 😊
jak na razie mam spotkanie z polozna w 8 tygodniu. Wiem ze ta wizyta bedzie trwala 60-90 minut. Pierwsze usg na “nfz” w okolo 13 tygodniu, nastepne polowkowe i kolejne pod koniec.
Z doswiadczenia wiem, ze opieka medyczna jest obledna w momencie gdy pojawiaja sie komplikacje.
Dodatkowo wiem ze w 1 trymestrze nie podtrzymuje sie ciaz i chyba dopiero po 2 poronieniach otrzymuje sie bardziej drobiazgowa opieke medyczna. Ogolnie jak sie trafi pod specjalistyczna opieke, to jest na bardzo wysokim poziomie.

reklama
Do góry