Mi na zaparcia pani w aptece powiedziała żebym niczego nie kupowala bo jelita się przyzwyczaja i tak będzie cały czas za to powiedziała że niektórym kobietom pomaga Actimel raz dziennie i powiem Wam że pomaga póki coDzień dobry ale wy macie tempo dziewczyny, ciężko nadążyć
Dziś jestem około 8+3. Jadę dziś do lekarza po L4, mam dość roboty - pracuję zdalnie, ale z ludźmi, i zdarzało się że musiałam przeprosić klientów i biec do łazienki zwrócić cokolwiek jadłam do tej pory... Plus stres, ciężko go znieść. Idę odpocząć, zająć się sobą, a nie wszystkimi wokół.
Krzywa cukrowa wyszła wczoraj dobrze, na czczo 95, po godzinie 126, po dwóch 90. Może trochę zbyt wysoko, ale skonsultuje się z lekarzem i zobaczymy, co powie dalej. Bardziej zmartwiłam się wynikami moczu, mam sporo leukocytów co może wskazywać na problem z pęcherzem lub nerkami. Nie mam problemów z tym, raczej właśnie zaparcia... Czy któraś z was miała taki problem w poprzednich ciążach może?
reklama
*Grzanka*
Fanka BB :)
u nas też będzie trójka chłopcy czy dziewczynki? U nas dwie dziewczynyMoja 3 ciaza mam 2 dzieci 8 i 10 lat wiec spory czas Minol ta mam wrażenie jakby to była pierwsza pamięć szfankuje dlatego nawet nie pamiętam jak to było we wcześniejszych czas leci mam nadzieję że wszystko będzie dobrze
*Grzanka*
na stronie pisze ze trzeba spełniać warunek być ze Śląska i jeden z dodatkowych poniżej wymienionych warunków czyli choćby poniżej 35 lat. Też będę się tam zapisywałaDziewczyny zapisane do Gyncentrum na prenatalne, jesteście pewne że są darmowe ?
Na stronie są podane specjalne wymogi a przez tel. Babka tylko mówi że trzeba nikwalifikować się a NFZ , mieć opieke ginekologiczna przed 10TC i być ze śląska. I teraz mam zagwozdke bo co innego piszą a co innego mówią [emoji15]
Mag...
to jest prawda że typowe leki na zaparcia jeszcze bardziej rozleniwiaja jelita więc trzeba na nie uwazacMi na zaparcia pani w aptece powiedziała żebym niczego nie kupowala bo jelita się przyzwyczaja i tak będzie cały czas za to powiedziała że niektórym kobietom pomaga Actimel raz dziennie i powiem Wam że pomaga póki co
Fejkaaa
Tam jest standardowa rozpiska tego programu unijnego, sa wymogi, ale nie trzeba spelniac wszystkich.Dziewczyny zapisane do Gyncentrum na prenatalne, jesteście pewne że są darmowe ?
Na stronie są podane specjalne wymogi a przez tel. Babka tylko mówi że trzeba nikwalifikować się a NFZ , mieć opieke ginekologiczna przed 10TC i być ze śląska. I teraz mam zagwozdke bo co innego piszą a co innego mówią [emoji15]
MałaMi30
Ciekawe czy sa na to jakieś badania potwierdzające, moja znajoma brala codziennie przy 2 ciążach i żadna z córek nie miala problemów z napięciem mięśni. Inne koleżanki też brały cząsto i nic takiego sie nie przytrafiło. Natomiast mój brat mial a mama nie brała nospy. nie ma reguły, ale jeśli nie trzeba to lepiej nie bracspokojnie raz na jakie czas nie zaszkodzi ale faktycznie też się z tym spotkałam że po porodzie maluchy miały problem z napięciem miesniowym bo mama brała dużo nospy w ciąży
Martaem1983
HahahaNo żebyś wiedziałaale inaczej No noe dam rady.. gorsza sprawa ze zalando wydłuża czas wysyłek i teraz będę czekać 2-4 dnihaha jak policja Cię zatrzyma do kontroli to będzie hit☺
Martaem1983
No właśnie !!! Ja tez pizamuje a raczej bokserkuje w mężowych bokserkach, No ale wyjść to w nich nie wyjdęDres ? Ja np kocham pizamę [emoji1787] ale do sklepu w niej nie pojde raczej [emoji85]
Martaem1983
No właśnie ja tez wywalona ooo super tip z tym łączeniem węgli z białkiemŁosoś ma mało rtęci, odżywczo jest idealny w ciąży - wędzony jadłabym np. 2 porcje w tygodniu (ze względu na dym wędzarniczy i zawartość soli). Najlepszy będzie wędzony na ciepło, bo omijasz ryzyko listeriozy - ale tak naprawdę jest ono bardzo małe. Listeria lubi się rozwijać na warzywach i owocach, a przecież ich z diety nie wykluczamy. Nie da się prowadzić diety w 100% bez ryzyka listeriozy.
Widziałam ostatnio na insta dietetyczki, która zajmuje się cukrzycą ciążową fajnego tipa, żeby jeść węgle proste z dodatkiem białka, wtedy ograniczamy mocne wahania glukozy we krwi. Czyli np. croissant i do tego serek wiejski, albo smoothie owocowe to z dodatkiem jogurtu/skyru i orzechów.
Mimo że jestem dopiero w 6 tyg to mi już wywaliło dolną część brzucha Noszę teraz głównie legginsy i duże swetry. Kupiłam ostatnio super spodnie dresowe w Zara, ze sztucznego zamszu, wygodne i miękkie, nic się nie kulkuje. Wyglądają całkiem elegancko - jak na dresy
reklama
Martaem1983
Hahaha, wyrobione gumy ja tak sobie myślałam ze dopiero w 2 trymestrze jakiś ciuch ciążowy kupię a tu taki psikusHahhaha padłam teraz sobie dziekuję że mam w domu tzw ,, okresowe majty" I w nich chodzę przynajmniej gumy wyrobione to mnie nie denerwują