reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny muszę się wygadać bo zwariuje.
Od rana mam mdłości i prawie wymiotuje. Chcoiaz do wymiotów nie dochodzi. Przeszło koło południa i znowu wróciło wieczorem...czuję się dzisija strasznie, a musiałam ogarniać telefony z pracy bo pożar za pożarem... A ja na L4. Szefowe cały czas się pytają jak samopoczucie i jak się czuje (o ciąży nie wiedzą, powiedziałam na razie, że to zatrucie albo jelitowka)... I pytały czy to nie covid napewno. Ich pytania mnie doprowadzają do szału....
Do tego właśnie się dowiedziałam, że teść ma Covida, a widzieliśmy się z nimi w niedzielę.... W poniedziałek mam pierwsza wizytę u ginekologa. Dzisiejszy dzień to jakiś obłęd.

reklama
Dziewczyny muszę się wygadać bo zwariuje.
Od rana mam mdłości i prawie wymiotuje. Chcoiaz do wymiotów nie dochodzi. Przeszło koło południa i znowu wróciło wieczorem...czuję się dzisija strasznie, a musiałam ogarniać telefony z pracy bo pożar za pożarem... A ja na L4. Szefowe cały czas się pytają jak samopoczucie i jak się czuje (o ciąży nie wiedzą, powiedziałam na razie, że to zatrucie albo jelitowka)... I czy to nie covid napewno. Ich pytania mnie doprowadzają do szału....
Do tego właśnie się dowiedziałam, że teść ma Covida, a widzieliśmy się z nimi w niedzielę.... W poniedziałek mam pierwsza wizytę u ginekologa. Dzisiejszy dzień to jakiś obled

Ciekawe czy sa na to jakieś badania potwierdzające, moja znajoma brala codziennie przy 2 ciążach i żadna z córek nie miala problemów z napięciem mięśni. Inne koleżanki też brały cząsto i nic takiego sie nie przytrafiło. Natomiast mój brat mial a mama nie brała nospy. 🙈 nie ma reguły, ale jeśli nie trzeba to lepiej nie brac :)
prawda jest taka ze gdyby każda mama zabrała niemowle na badanie do fizjoterapeuty co 2 miałoby problem z napięciem i na to wpływ może mieć branie przed mamę nospy w ciąży, poród droga cesarskiego cięcia ale też może nic nie mieć wpływu a dziecko będxie wykazywali zaburzone napiecie

Oj gorącej kąpieli z winem i książką.
I lampki wina na koniec ch* dnia ;)

Ja się dzisiaj kimnęłam i obudziłam się bo mi się strasznie ciężko oddychalo.. Otwieram oczy a na moim brzuchu się ułożył kot - nasz MainCoon który waży jedyne 9kg. Zdziwko trochę było bo on raczej męża woli niż mnie :)

U mnie z objawów, to jak brzuch odpuścił to tylko lekkie - czasem mbie zemdli, czasem mi się w głowie zakręci i od czasu jestem tak slaba że wciągnięcie spodni na tyłek już mi zadyszkę załatwia ;)
ej malutko jak na MainCoona? To jeszcze maluszek. Piękne te koty są😍😍😍

Mi lekarz zalecił brać 2x rano i 2x wieczorem, jestem po jednym poronieniu. Na skurczę biorę Nospe max jedna dziennie ale słyszałam o zalecanych nawet większych dawkach Nospy, ile Wy bierzecie dziewczyny?
Ja biorę 3x1. Lekarz zalecił tez no-spe (zwykłą) 3x1
Nie wiem czy tej No-spy nie za dużo, ale przynajmniej lepiej z brzuchem bo mnie strasznie bolał od samego początku :(

Jakie macie patenty na picie wody? Generalnie pije zdecydowanie za mało, czasem szklanka wody to jest maks :/
Aplikacje nie pomagają, smaku zwykłej mineralnej nie lubię, po gazowanej mam teraz wzdęcia :d
ja też mało pije... Nie mam patentu po prostu mało pije😒 wcześniej jeszcze ten rosół... Wczoraj wieczorem obiłam z takim smaczkiem ze będzie na dzisiaj a dzisiaj masakra musiałam wmuszac😞😭
Do tego spotkałam sąsiada zgadalismy się że będę robić na kolacje bułki z serem i pieczarkami przyniósł mi dodatkowe pieczarki żebym jemu zrobiła... Leżę i odwlekam wcześniej smazylam je z cebulka smród okropny aż musiałam przez te mdłości pójść spać... Nie wiem jak to zjem

reklama
Daj znać jakie będziesz miała odczucia. W Polsce ostatecznie mamy lekarzy i badania w zasadzie na wyciągnięcie ręki, podejście do leczenia i medykalizacji jest zupełnie inne, więc taka bardzo ograniczona opieka wydaje się właśnie trochę bezduszna. Ciekawa jestem po prostu twojej oceny 😊
kochana zgadzam się ale jedno bym doprecyzowala " W Polsce ostatecznie mamy lekarzy i badania w zasadzie na wyciągnięcie reki (ALE MUSIMY LECZYĆ SIĘ PRYWATNIE;))
nie zapomnę jak chciałam iść wtedy z moim roczniakiem na kontrol do okulisty termin na ZA ROK wywalił mnie z kapci. Także mamy wszystko na wyciągnięcie ręki jak się zapłaci;)

Do góry