reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja myslalam o Nifty, bardzo mi polecano. Ale z mężem przegadaliśmy temat i zaczniemy od podstawowych badań, czyli zwykłe prenatalne (USG przeprowadzone przez lekarza certyfikowanego przez FMF), wolna podjednostka beta HCG i PAPPA i jeśli tutaj wyjdzie wszystko ok, to na tym skończymy. Gdyby pojawiły się wątpliwości, idziemy w Nifty.
Ja właśnie nie wiem które można robić przy bliźniakach bo jak tak patrze to nie każde 🙄

reklama
Gdzie konkretnie w Katowicach? Po wizycie u gina chciałabym się umówić.

Edit. Doczytałam [emoji16]

Ja dziś zadzwoniłam do Katowic zapytać o te darmowe badania i czy są faktycznie darmowe i kiedy najepiej się umawiać czy dzwonić czy coś, a ona do mnie "kiedy TP, kiedy ostatnia miesiączka, momencik " cisza.... "5 maja środa Pani pasuje ?"
Zatkało mnie normalnie [emoji28], wydutkałam że tak, i mnie zapisała [emoji85] boję się zapeszać ale z drugiej strony kasa się przyda zaoszczędzona [emoji28]

Ja dziś zadzwoniłam do Katowic zapytać o te darmowe badania i czy są faktycznie darmowe i kiedy najepiej się umawiać czy dzwonić czy coś, a ona do mnie "kiedy TP, kiedy ostatnia miesiączka, momencik " cisza.... "5 maja środa Pani pasuje ?"
Zatkało mnie normalnie [emoji28], wydutkałam że tak, i mnie zapisała [emoji85] boję się zapeszać ale z drugiej strony kasa się przyda zaoszczędzona [emoji28]
A wiadomo do koedy te badania ? Ja nie chce zapisywać się za wcześniej jak jeszcze serduszka nie ma wiec nie wiem czy nie będzie za późno po świętach

Ja mam darmowe ale ja mam 35l więc wiesz. Pani w Gyncentrum mi powiedziała że darmowe są właśnie z programu unijnego dla dziewczyn poniżej 35rz. Zadzwoń tam i dopytaj jeśli się martwisz zawsze doradza :)ja mam wizytę 24.04
Dziewczyny zapisane do Gyncentrum na prenatalne, jesteście pewne że są darmowe ?
Na stronie są podane specjalne wymogi a przez tel. Babka tylko mówi że trzeba nikwalifikować się a NFZ , mieć opieke ginekologiczna przed 10TC i być ze śląska. I teraz mam zagwozdke bo co innego piszą a co innego mówią [emoji15]

Dziewczyny, czego Wam najbardziej brakuje? Z czego w ciąży trzeba zrezygnować lub ograniczyć.
Oj gorącej kąpieli z winem i książką.
I lampki wina na koniec ch* dnia ;)

Ja się dzisiaj kimnęłam i obudziłam się bo mi się strasznie ciężko oddychalo.. Otwieram oczy a na moim brzuchu się ułożył kot - nasz MainCoon który waży jedyne 9kg. Zdziwko trochę było bo on raczej męża woli niż mnie :)

U mnie z objawów, to jak brzuch odpuścił to tylko lekkie - czasem mbie zemdli, czasem mi się w głowie zakręci i od czasu jestem tak slaba że wciągnięcie spodni na tyłek już mi zadyszkę załatwia ;)

Załączniki

• AED9ED79-1F6F-433F-9564-95A5955B3504.png
    AED9ED79-1F6F-433F-9564-95A5955B3504.png
    83 KB · Wyświetleń: 56
Jakie macie patenty na picie wody? Generalnie pije zdecydowanie za mało, czasem szklanka wody to jest maks :/
Aplikacje nie pomagają, smaku zwykłej mineralnej nie lubię, po gazowanej mam teraz wzdęcia :d

reklama
Do góry