reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

hej, hej, witam się z pracy, siedzę nad kawką i nadrabiam forum 🙊

młody w żłobku, nosiłam go do tej pory w nosidełku, ale kochany mąż załatwił ze pózniej dojeżdża do pracy i nas wozi, zebym nie musiała dżwigać.
wózkiem nie mogę go wozić, bo nie mam gdzie go póżniej zabrać, a w żłobku nie można zostawić. przydałoby się drugie auto.

dzisiaj dopiero 4+3 a czuję się jakby z 2 miesiące juz była w tej ciązy - tak szybko mi test wyszedł, możliwe że ciąża starsza, oby, to i na usg coś będzie widać :)

chciałabym zrobić betę i przyrost ale kurcze nie mam kiedy :(( labo w godzinach pracy , raz na upartego mogłabym się wyrwać, ale drugi raz już będzie podejrzane.
no nic, jakoś przetrwam z tą niewiedzą do wizyty. co ma być to będzie.

któraś z was nie robiła bety czy tylko ja taka masochistka?

ale jak głupek sikam na testy codziennie i ciemnieją więc dobry znak 😂

reklama
Hej kochana gratuluję wizyty.
Tak ja miałam krzywą robioną 2 tyg temu. Ale ja to wiesz mam mu temu podstawy bo mam IO.
Dzisiaj miałam wizytę 7+6 termin 3 listopad. Wszystko w normie, serduszko bije. Wyniki badań również.Założyła mi kartę ciąży. Ale żeby nie było za ładnie znowu cukrzyca. Myślałam że teraz jak schudłam to mnie minie a tu psikus. Z zaleceń jak zwykle witaminki, kwas foliowy, i kolejne zlecenie morfologia+mocz, HPV i coś tam jeszcze... kolejna wizyta dopiero za miesiąc [emoji849][emoji52]A i konsultacja z diabetologiem. Czy Wy też macie lub miałyście tak wcześnie robioną krzywą?Zobacz załącznik 1251720

hej, hej, witam się z pracy, siedzę nad kawką i nadrabiam forum 🙊

młody w żłobku, nosiłam go do tej pory w nosidełku, ale kochany mąż załatwił ze pózniej dojeżdża do pracy i nas wozi, zebym nie musiała dżwigać.
wózkiem nie mogę go wozić, bo nie mam gdzie go póżniej zabrać, a w żłobku nie można zostawić. przydałoby się drugie auto.

dzisiaj dopiero 4+3 a czuję się jakby z 2 miesiące juz była w tej ciązy - tak szybko mi test wyszedł, możliwe że ciąża starsza, oby, to i na usg coś będzie widać :)

chciałabym zrobić betę i przyrost ale kurcze nie mam kiedy :(( labo w godzinach pracy , raz na upartego mogłabym się wyrwać, ale drugi raz już będzie podejrzane.
no nic, jakoś przetrwam z tą niewiedzą do wizyty. co ma być to będzie.

któraś z was nie robiła bety czy tylko ja taka masochistka?

ale jak głupek sikam na testy codziennie i ciemnieją więc dobry znak 😂
Ja nie robiłam bety :) za to z testami podobnie. Zrobiłam ich 6 😂 u mnie dziś wychodzi 6+3. Jeszcze tydzień czekania i w końcu będzie wszystko wiadomo 😊

Ja dzisiaj 5+0 i niestety zaczynam rozumiem czym są mdłości...prawie zwymiotowałam. Jakimś cudem z sypialni znalazłam się na kanapie i jem suchy chleb. Mam nadzieję, że to przejdzie w ciągu dnia... :(

Ja mam dostać skierowanie na badanie jak wszystko będzie dobrze z dzidzia na wizycie 1.04, tzn będziemy potwierdzać ciąże po prostu :D
Ja dostałam skierowanie od mojego gin wszystko oprócz kiły i hiv się pokryło jak dostałam od lekarza na NFZ
Hej:) u mnie bez skoków, mam więcej energii niż miałam, nie chce tego zapeszać ale mogłoby tak zostać :D a u Ciebie pewnie nadeszła taka fala pierwszego trymestru, podobno często tak jest..
ja jeden dzień taki że mogę góry przenosić a kolejne dwa są takie że nie mam ochoty na nic
@Jotka_ ty byłaś na wątku staraczki 2017?
Widze że zawsze na forum spotka się osoby z poprzednich [emoji846][emoji846]
2 jajowe [emoji4]zdjęcia mam ale w samochodzie wiec nie tym razem [emoji4]ale! 31.03 będą już niwe fotki[emoji4]dzieciaczki maja 11 i 12 mm na wczoraj [emoji4]pięknie biją im serducha[emoji4]tylko ja się coraz gorzej czuje [emoji23]jak mdłości ciut odpuściły to brzuch nie daje za wygrana, No i tak w kółko [emoji19]
Gratuluję ciąży bliźniaczej [emoji846]
No jasne ze je kojarzę! :) Ale kompletnie nie pamietam co sie z nimi dalej stalo.. nasze drogie na bb wiecej sie nie skrzyzowaly. :) Zostala nas garstka, która utrzymuje kontakt do dzis. No ja tam trafilam w sierpniu 2017 dopiero ale dziewczyny z watku kojarzę.
To i tak fajnie jak jest chociaż garstka po tak długim czasie [emoji6]

Ja nie robiłam bety :) za to z testami podobnie. Zrobiłam ich 6 😂 u mnie dziś wychodzi 6+3. Jeszcze tydzień czekania i w końcu będzie wszystko wiadomo 😊
akurat w tym udanym cyklu zaopatrzyłam się w wielopak 15 sztuk 🙊 jeszcze mi z 6 zostało haha
co mi szkodzi, hobbystycznie sikam codziennie 👍

a wiecie co? w poprzedniej ciązy tak długo się nie udawało, dopiero jak kupiłam z miliard testów na zapas (no bo przecież się nie uda tak szybko) to się udało w danym miesiącu :) i teraz tak samo.

Ja dzisiaj 5+0 i niestety zaczynam rozumiem czym są mdłości...prawie zwymiotowałam. Jakimś cudem z sypialni znalazłam się na kanapie i jem suchy chleb. Mam nadzieję, że to przejdzie w ciągu dnia... :(
Ja po jedzeniu tak się źle czuje, że mam wrażanie, że wszystko za chwilę zwrócę. Ogólnie wstałam z dobrym nastawieniem ale potem dotknęłam piersi i krzyk bólu 🙄 wczoraj wzielam esspumisan i serio, niebo a ziemia! Taka poprawa, że sama byłam w szoku. Wzielam po obiedzie(który pierwszy raz zwróciłam 🥺) i nic do końca dnia mnie nie męczyło. Swoją drogą, apropo wymiotów i mega nudności, jak jecie cokolwiek to popijacie czymkolwiek? Ja zawsze dużo piłam do jedzenia a teraz kończy się to bardzo źle 🙄

Cieszę się ze wszytsko dobrze [emoji173]
A z cukrzycą dasz radę, masz wprawe, ja nigdy nie miałam krzywej robionej
Dzisiaj miałam wizytę 7+6 termin 3 listopad. Wszystko w normie, serduszko bije. Wyniki badań również.Założyła mi kartę ciąży. Ale żeby nie było za ładnie znowu cukrzyca. Myślałam że teraz jak schudłam to mnie minie a tu psikus. Z zaleceń jak zwykle witaminki, kwas foliowy, i kolejne zlecenie morfologia+mocz, HPV i coś tam jeszcze... kolejna wizyta dopiero za miesiąc [emoji849][emoji52]A i konsultacja z diabetologiem. Czy Wy też macie lub miałyście tak wcześnie robioną krzywą?Zobacz załącznik 1251720

reklama
Do góry