reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2021

hej, hej, witam się z pracy, siedzę nad kawką i nadrabiam forum 🙊

młody w żłobku, nosiłam go do tej pory w nosidełku, ale kochany mąż załatwił ze pózniej dojeżdża do pracy i nas wozi, zebym nie musiała dżwigać.
wózkiem nie mogę go wozić, bo nie mam gdzie go póżniej zabrać, a w żłobku nie można zostawić. przydałoby się drugie auto.

dzisiaj dopiero 4+3 a czuję się jakby z 2 miesiące juz była w tej ciązy - tak szybko mi test wyszedł, możliwe że ciąża starsza, oby, to i na usg coś będzie widać :)

chciałabym zrobić betę i przyrost ale kurcze nie mam kiedy :(( labo w godzinach pracy , raz na upartego mogłabym się wyrwać, ale drugi raz już będzie podejrzane.
no nic, jakoś przetrwam z tą niewiedzą do wizyty. co ma być to będzie.

któraś z was nie robiła bety czy tylko ja taka masochistka?

ale jak głupek sikam na testy codziennie i ciemnieją więc dobry znak 😂

reklama
Hej kochana gratuluję wizyty.
Tak ja miałam krzywą robioną 2 tyg temu. Ale ja to wiesz mam mu temu podstawy bo mam IO.
Dzisiaj miałam wizytę 7+6 termin 3 listopad. Wszystko w normie, serduszko bije. Wyniki badań również.Założyła mi kartę ciąży. Ale żeby nie było za ładnie znowu cukrzyca. Myślałam że teraz jak schudłam to mnie minie a tu psikus. Z zaleceń jak zwykle witaminki, kwas foliowy, i kolejne zlecenie morfologia+mocz, HPV i coś tam jeszcze... kolejna wizyta dopiero za miesiąc [emoji849][emoji52]A i konsultacja z diabetologiem. Czy Wy też macie lub miałyście tak wcześnie robioną krzywą?Zobacz załącznik 1251720

hej, hej, witam się z pracy, siedzę nad kawką i nadrabiam forum 🙊

młody w żłobku, nosiłam go do tej pory w nosidełku, ale kochany mąż załatwił ze pózniej dojeżdża do pracy i nas wozi, zebym nie musiała dżwigać.
wózkiem nie mogę go wozić, bo nie mam gdzie go póżniej zabrać, a w żłobku nie można zostawić. przydałoby się drugie auto.

dzisiaj dopiero 4+3 a czuję się jakby z 2 miesiące juz była w tej ciązy - tak szybko mi test wyszedł, możliwe że ciąża starsza, oby, to i na usg coś będzie widać :)

chciałabym zrobić betę i przyrost ale kurcze nie mam kiedy :(( labo w godzinach pracy , raz na upartego mogłabym się wyrwać, ale drugi raz już będzie podejrzane.
no nic, jakoś przetrwam z tą niewiedzą do wizyty. co ma być to będzie.

któraś z was nie robiła bety czy tylko ja taka masochistka?

ale jak głupek sikam na testy codziennie i ciemnieją więc dobry znak 😂
Ja nie robiłam bety :) za to z testami podobnie. Zrobiłam ich 6 😂 u mnie dziś wychodzi 6+3. Jeszcze tydzień czekania i w końcu będzie wszystko wiadomo 😊

Ja dzisiaj 5+0 i niestety zaczynam rozumiem czym są mdłości...prawie zwymiotowałam. Jakimś cudem z sypialni znalazłam się na kanapie i jem suchy chleb. Mam nadzieję, że to przejdzie w ciągu dnia... :(

Ja mam dostać skierowanie na badanie jak wszystko będzie dobrze z dzidzia na wizycie 1.04, tzn będziemy potwierdzać ciąże po prostu :D
Ja dostałam skierowanie od mojego gin wszystko oprócz kiły i hiv się pokryło jak dostałam od lekarza na NFZ
Hej:) u mnie bez skoków, mam więcej energii niż miałam, nie chce tego zapeszać ale mogłoby tak zostać :D a u Ciebie pewnie nadeszła taka fala pierwszego trymestru, podobno często tak jest..
ja jeden dzień taki że mogę góry przenosić a kolejne dwa są takie że nie mam ochoty na nic
@Jotka_ ty byłaś na wątku staraczki 2017?
Widze że zawsze na forum spotka się osoby z poprzednich [emoji846][emoji846]
2 jajowe [emoji4]zdjęcia mam ale w samochodzie wiec nie tym razem [emoji4]ale! 31.03 będą już niwe fotki[emoji4]dzieciaczki maja 11 i 12 mm na wczoraj [emoji4]pięknie biją im serducha[emoji4]tylko ja się coraz gorzej czuje [emoji23]jak mdłości ciut odpuściły to brzuch nie daje za wygrana, No i tak w kółko [emoji19]
Gratuluję ciąży bliźniaczej [emoji846]
No jasne ze je kojarzę! :) Ale kompletnie nie pamietam co sie z nimi dalej stalo.. nasze drogie na bb wiecej sie nie skrzyzowaly. :) Zostala nas garstka, która utrzymuje kontakt do dzis. No ja tam trafilam w sierpniu 2017 dopiero ale dziewczyny z watku kojarzę.
To i tak fajnie jak jest chociaż garstka po tak długim czasie [emoji6]

Ja nie robiłam bety :) za to z testami podobnie. Zrobiłam ich 6 😂 u mnie dziś wychodzi 6+3. Jeszcze tydzień czekania i w końcu będzie wszystko wiadomo 😊
akurat w tym udanym cyklu zaopatrzyłam się w wielopak 15 sztuk 🙊 jeszcze mi z 6 zostało haha
co mi szkodzi, hobbystycznie sikam codziennie 👍

a wiecie co? w poprzedniej ciązy tak długo się nie udawało, dopiero jak kupiłam z miliard testów na zapas (no bo przecież się nie uda tak szybko) to się udało w danym miesiącu :) i teraz tak samo.

Ja dzisiaj 5+0 i niestety zaczynam rozumiem czym są mdłości...prawie zwymiotowałam. Jakimś cudem z sypialni znalazłam się na kanapie i jem suchy chleb. Mam nadzieję, że to przejdzie w ciągu dnia... :(
Ja po jedzeniu tak się źle czuje, że mam wrażanie, że wszystko za chwilę zwrócę. Ogólnie wstałam z dobrym nastawieniem ale potem dotknęłam piersi i krzyk bólu 🙄 wczoraj wzielam esspumisan i serio, niebo a ziemia! Taka poprawa, że sama byłam w szoku. Wzielam po obiedzie(który pierwszy raz zwróciłam 🥺) i nic do końca dnia mnie nie męczyło. Swoją drogą, apropo wymiotów i mega nudności, jak jecie cokolwiek to popijacie czymkolwiek? Ja zawsze dużo piłam do jedzenia a teraz kończy się to bardzo źle 🙄

Cieszę się ze wszytsko dobrze [emoji173]
A z cukrzycą dasz radę, masz wprawe, ja nigdy nie miałam krzywej robionej
Dzisiaj miałam wizytę 7+6 termin 3 listopad. Wszystko w normie, serduszko bije. Wyniki badań również.Założyła mi kartę ciąży. Ale żeby nie było za ładnie znowu cukrzyca. Myślałam że teraz jak schudłam to mnie minie a tu psikus. Z zaleceń jak zwykle witaminki, kwas foliowy, i kolejne zlecenie morfologia+mocz, HPV i coś tam jeszcze... kolejna wizyta dopiero za miesiąc [emoji849][emoji52]A i konsultacja z diabetologiem. Czy Wy też macie lub miałyście tak wcześnie robioną krzywą?Zobacz załącznik 1251720

reklama
Do góry