reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Gratuluje! 😊 U nas udało się dopiero za 3 ale z racji jak długo niektórzy muszą czekać to uważam ze jednak szybko nam się udało. I współczuje każdej parze która się stara i widziała negatywne.. Sama po sobie wiem jaki to zawód i stres mimo ze bardzo długo nie trwały moje starania.
Masz racje, 3 raz to super wynik, gdzie niby rok to taki normalny okres czasu dla zdrowej pary. Ja od poronienia do pozbierania się fizycznie i psychicznie potrzebowałam 5 miesiący, ale za pierwszym poważnym razem się nam udało. Teraz oby wszystko dobrze się rozwijało, biły serduszka i żebyśmy zostały tymi listopadowymi mamami 🖤🖤

reklama
Gratuluje! 😊 U nas udało się dopiero za 3 ale z racji jak długo niektórzy muszą czekać to uważam ze jednak szybko nam się udało. I współczuje każdej parze która się stara i widziała negatywne.. Sama po sobie wiem jaki to zawód i stres mimo ze bardzo długo nie trwały moje starania.
Dokładnie to straszne uczucie widząc jedna kreskę i myślałam ze mi nie dane zobaczyć drugiej kreski ale pon3 msc miałam przeczucie ze tym razem się udało i druha kreska była szybko widoczna 6 dni przed okresem . I śniło mi się ze przytulam swoją córkę do piersi wiec czułam ze się spełni a potem śniły mi się drzwi same otwierające i tez oznaczało ze dla paru starającej uda się wiec miałam duża nadzieje

Dokładnie to straszne uczucie widząc jedna kreskę i myślałam ze mi nie dane zobaczyć drugiej kreski ale pon3 msc miałam przeczucie ze tym razem się udało i druha kreska była szybko widoczna 6 dni przed okresem . I śniło mi się ze przytulam swoją córkę do piersi wiec czułam ze się spełni a potem śniły mi się drzwi same otwierające i tez oznaczało ze dla paru starającej uda się wiec miałam duża nadzieje
Super, gratuluje, mój maz tez mi ciagle mówi, ze ma dobre przeczucie co do tej ciąży, wierze w takie rzeczy 😎

Masz racje, 3 raz to super wynik, gdzie niby rok to taki normalny okres czasu dla zdrowej pary. Ja od poronienia do pozbierania się fizycznie i psychicznie potrzebowałam 5 miesiący, ale za pierwszym poważnym razem się nam udało. Teraz oby wszystko dobrze się rozwijało, biły serduszka i żebyśmy zostały tymi listopadowymi mamami 🖤🖤
Ja bardzo się boje poronienia, byłam w tych trudnych chwilach przy mojej kuzynce i wiem jak człowieka to niszczy. Ważne ze znalazłaś w sobie sile i udało Ci się to pozbierać. Mam nadzieje ze tym razem wszystko pójdzie po Twojej myśli i juz w listopadzie obie będziemy mamusiami zdrowych maluchów! ❤

Ja bardzo się boje poronienia, byłam w tych trudnych chwilach przy mojej kuzynce i wiem jak człowieka to niszczy. Ważne ze znalazłaś w sobie sile i udało Ci się to pozbierać. Mam nadzieje ze tym razem wszystko pójdzie po Twojej myśli i juz w listopadzie obie będziemy mamusiami zdrowych maluchów! ❤
Niestety, mimo tego całego szczęścia, zawsze jest w nas ten strach przed kolejnym badaniem, przy braku objawów itp. Trzymam za nas kciuki 🖤

Jakoś daje radę brzuch mam posiniaczony jakby mnie bili. Ale nie jest to tak upierdliwe jak wieczorne mdłości.
Ile jest nas na heparynie?? Psychicznie mnie te zastrzyki wykanczają [emoji20] jak sobie dziewczyny radzicie??
@Ces jestem za BB nie mam FB A na whatsup bym szału dostała z powiadomieniami. Już wystarcza mi klasa mojego syna ><"

Mimo krótkiego stażu starania to juz mialam myśli by odpuścić.. Każdy widok jednej kreski bolał. Na szczęście miałam duże wsparcie u Partnera. Za trzecim razem byłam juz zrezygnowana. Spróbowaliśmy "bo może jednak" ale rozmawialiśmy,ze jak tym razem nic to przerwiemy starania i przebadamy się. Ale ten 3 raz czułam się całkowicie inaczej! Może to głupie ale czułam ze jestem w ciąży. Pierwszy test zrobiłam 3 dni przed miesiączką.. Wynik negatywny. Bardzo się zawiodłam ale czulam ze cos nie tak. Miesiączkę miałam dostać w sobotę umowilismy się z Partenerm ze test zrobimy we wtorek ale tak bardzo czułam ze juz nie wytrzymałam.Gdy miesiączką nie przyszła od razu Zrobiłam w pon. rano i juz po chwili ujrzeliśmy dwie kreski. A raczej on ujrzał..Pierwszy zobaczył ale gdy zobaczyłam jego uśmiech to od razu wiedziałam. Szczęście nie do opisania 😊 Teraz tylko czekamy na badania by mieć pewność czy wszystko w porządku..

Ja na l4 jestem od poniedziałku. Nie miej wyrzutów to jest czas dla Ciebie. Dzisiaj czujesz się dobrze A jutro może być gorzej. Ty teraz jesteś najważniejsza więc nie przejmuj się:)
Wiecie co dziewczyny... Zawsze mówiłam, że w ciąży będę pracować... I jednak moje plany się weryfikują. W piątek się już zwolniłam z pracy. Dzisiaj jednak stwierdziłam, że nie jestem w stanie jeździć na razie do biura. Mam 25 km w jedna stronę, a siedzenie
przez 8h przy biurku jest mega ciężkie. Dzisiaj leżę na kanapie, śpię, jem, śpię i płacze. No i byłam na krótkim spacerze.
Oczywiście mam wyrzuty sumienia, że już nie daje rady, a to przełom 4/5 tyg... Po prostu czuję, że mój organizm potrzebuje odpocząć. ;(

reklama
Do góry