reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Mnie jest zawsze zimno. Bez różnicy czy nie byłam w ciąży. Czy tak jak teraz jestem. Dopiero jak na dworze 20stopni na plusie to nie marznę. Wygrałaś. Ale ja i tak jestem druga na podium z moją 17.45 [emoji16]Też się boję strasznie. Ale jakiś czas temu się przymusilam i zrobiłam porządek a teraz regularnie na kontrolę i jest dobrze. A strachu mimo wielu wizyt się nie wyzbyłam. Taki już mój urok [emoji6]
mi zawsze było gorąca a teraz taki zmarzluch się ze mnie zrobil ze szok sama sobie się dziwię a jak dotykam ciala to ciepłe jak bym temperatura wysoka miła i te rumience na twarzy

reklama
Ja 30go i tez juz mnie nosi. Dziewczyny czy ktoras z Was tez ma jakies dziwne skoki temperatur? Ja od dwoch tygodni mam takie napady zimna, ze gesia skorka na nogach to az mnie boli [emoji1787] kocyk i sofa najlepszymi przyjaciolmi ostatnio [emoji85][emoji23]
Ja też mam tak że bym przesiedziała tylko pod kocem z kubkiem gorącej herbaty a po wejściu np po schodach mi gorąco [emoji85]
Ok dziękuje, w takim razie tez podpytam lekarza za tydzień o to badanie.
Też musze podpytać
O to całe szczęście, a pewnie w tych dwóch labo mieli inne jednostki tej bety? Trzymam kciuki żeby tak już zostało [emoji8]
Tak właśnie zrozumiałam twoje przesłanie i się zgadzam [emoji6] ale ten spadek zwrócił moja uwagę [emoji6]
Taki drobiazg i może doprowadzić ciężarna do zawału
Wszędzie powinny być te same jednostki
Cześć Kochane, dołączam do Was w stanie błogosławionym [emoji1768]Ogromne szczęście i radość nie do opisania. Jest to dopiero 6 tydzień. Przyrost bety prawidłowy 165/360/865/5000 ostatni pomiar po 4 dniach robiony. Ogólnie jest wszystko okej, zaczynaja się tylko wieczorne mdłości i poranny brak apetytu :( Skoki temperatury, zimne poty a niekiedy strzał taki Progesteronu że piersi prawie eksplodują. Dziś byłam u ginekologa, widać pęcherzyk, żółtkowy również. Lecz na zarodek i serduszko kilka dni trzeba poczekać powiedział. Delikatnie czasem pobolewa podbrzusze jak na miesiączke ale ginekolog powiedzial ze to normalne. Przepisał mi jakieś witaminy Prenatal Uno podobno są świetne dla kobiet w ciąży. Na mdłości tez coś tam zaradził ale ja jestem zdania, ze jednak ciąże trzeba troszkę odczuwać, wtedy jesteśmy spokojnie przecież ;) Mam do Was tylko takie pytanko bo oczywiście wyleciało z głowy i nie zapytałam. Mój progesteron w 5 tygodniu wynosił 19 a teraz jak robiłam badanie wynosi 16,5. Troszkę się martwię czy nie jest za niski. Mierzycie może oprócz bety jeszcze progesteron i pochwalicie się wynikami? Widziałam, ze niektóre dziewczyny miały nawet około 30-40 na początku ciąży. Pewnie trafiły tez ja jakiś skok podczas badania. Pozdrawiam Was serdecznie i Gratuluje wszystkim przyszłym Mamom, które tu są [emoji3590][emoji188][emoji3590][emoji188]
Witamy [emoji846]
Hej ponownie. Takie pytanie . Moja beta 17.03 wyniosła 93,93 a 19.03 było 243,05 wyniosło 161% czy to nie za dużo? We wtorek ponownie badanie. Eh martwię się . Chyba coś nie tak . Piersi przestały boleć dzisiaj [emoji853] we wrześniu też tak było że przestały boleć ...
Podobno beta nigdy nie może być za wysoka tak powiedziała moja gin

tez rano mam brak apetytu gorzej pozniej wieczorem aż mnie mdli jak nie zjem i zgaga meczy
Wieczorem ogólnie mam takie mdłości, że spać nie mogę. Tylko wczoraj jakoś łagodnie poszło :) nawet dziś zjadłam śniadanie bez większych problemów, ale zapewne coś jeszcze wyskoczy. Bo przeważnie mdli po jedzeniu a nie przed. Zgagę mam co chwilę po chwilę także też nie ma tragedii 😊😀

Cześć wszystkim 😊
Nieśmiało dołączam do grupy. Według om 5+2. W poniedziałek ruszam na bete a wizyta umówiona na 31.03 liczę na to, że będzie już coś widać 😁 Z objawów jedynie czasami uczucie ciągnięcia w podbrzuszu i lekki ból piersi po bokach. Może to śmiesznie zabrzmi ale test zrobiłam przez mojego psa 😂 bo strasznie dziwnie się zachowywała. Przez parę dni siadała przy mnie kładła mi głowę na brzuchu i piszczała. I tak sobie pomyślałam, że może coś jest na rzeczy i pyk wywęszyła 😁
Pozdrawiam serdecznie

O ja też :D 1 kwiecień na 8.50.
Tez wiecznie pod kocem bo trzęsie z zimna 🙄 byłam na spacerku wczoraj, trochę zmarzłam ale przynajmniej "przewietrzyłam umysł" i jakoś tak spokojniej do końca dnia. Rano mam okropny brak apetytu a od ok 12 mogę jeść wszystko i na wszystko mam ochotę. Takich objawów jak teraz w poprzedniej nie
Ja tez rano nie potrafię przełknąć nic. Moja wizyta jest na 12:00 01.04. Daj znać ! 🖤

Cześć wszystkim 😊
Nieśmiało dołączam do grupy. Według om 5+2. W poniedziałek ruszam na bete a wizyta umówiona na 31.03 liczę na to, że będzie już coś widać 😁 Z objawów jedynie czasami uczucie ciągnięcia w podbrzuszu i lekki ból piersi po bokach. Może to śmiesznie zabrzmi ale test zrobiłam przez mojego psa 😂 bo strasznie dziwnie się zachowywała. Przez parę dni siadała przy mnie kładła mi głowę na brzuchu i piszczała. I tak sobie pomyślałam, że może coś jest na rzeczy i pyk wywęszyła 😁
Pozdrawiam serdecznie
Cudowny piesek ❤️❤️

Witamy [emoji5]
Cześć Kochane, dołączam do Was w stanie błogosławionym [emoji1768]Ogromne szczęście i radość nie do opisania. Jest to dopiero 6 tydzień. Przyrost bety prawidłowy 165/360/865/5000 ostatni pomiar po 4 dniach robiony. Ogólnie jest wszystko okej, zaczynaja się tylko wieczorne mdłości i poranny brak apetytu :( Skoki temperatury, zimne poty a niekiedy strzał taki Progesteronu że piersi prawie eksplodują. Dziś byłam u ginekologa, widać pęcherzyk, żółtkowy również. Lecz na zarodek i serduszko kilka dni trzeba poczekać powiedział. Delikatnie czasem pobolewa podbrzusze jak na miesiączke ale ginekolog powiedzial ze to normalne. Przepisał mi jakieś witaminy Prenatal Uno podobno są świetne dla kobiet w ciąży. Na mdłości tez coś tam zaradził ale ja jestem zdania, ze jednak ciąże trzeba troszkę odczuwać, wtedy jesteśmy spokojnie przecież ;) Mam do Was tylko takie pytanko bo oczywiście wyleciało z głowy i nie zapytałam. Mój progesteron w 5 tygodniu wynosił 19 a teraz jak robiłam badanie wynosi 16,5. Troszkę się martwię czy nie jest za niski. Mierzycie może oprócz bety jeszcze progesteron i pochwalicie się wynikami? Widziałam, ze niektóre dziewczyny miały nawet około 30-40 na początku ciąży. Pewnie trafiły tez ja jakiś skok podczas badania. Pozdrawiam Was serdecznie i Gratuluje wszystkim przyszłym Mamom, które tu są [emoji3590][emoji188][emoji3590][emoji188]

Cześć wszystkim 😊
Pozdrawiam serdecznie
Czy od tej pory pies dalej zachowuje się dziwnie ?

reklama
Mój pierwszy przyrost wynosił 245% :D nie ma czym sie martwić [emoji5]
Hej ponownie. Takie pytanie . Moja beta 17.03 wyniosła 93,93 a 19.03 było 243,05 wyniosło 161% czy to nie za dużo? We wtorek ponownie badanie. Eh martwię się . Chyba coś nie tak . Piersi przestały boleć dzisiaj [emoji853] we wrześniu też tak było że przestały boleć ...

Do góry