reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Hej kochana ! Martwiłam się o Ciebie.
Ja ledwo żyje rano mam dużo energii a koło 15 mam zejście. Ktokolwiek mówił że się ma poranne mdłości grubo się mylił ;)
U Was już wszyscy zdrowi?
Kurde dziewczyny jest Was już tyle, że nie ogarniam towarzystwa[emoji1787]
@nimitii @Mag @Krakowianka89 jak się dzisiaj czujecie?
Ja o dziwo bardzo dobrze, otworzyłam lodówkę i pożarłam paprykarz szczeciński a dodam że nie specjalnie go lubiłam do dzisiaj[emoji1787]mój małż spojrzał i powiedział "źle że mną skoro już wyżerasz moje smakołyki" [emoji1787]
Ja we wtorek wizyta. Wczoraj zrobiłam badania więc już z kompletem idę i mam nadzieję że założy mi kartę.

reklama
Ja dentysty się panicznie boję ale też byłam chyba 2 może 3 lata temu;)
najgorzej to wstać rano haha serio ja mam z tym megaa problem już nie pamiętam jak to było nie spać 2.5 roku i wstawać o 6 od jakiś 3 lat śpię sobie super bo moje dziecko też okazało się śpiochem [emoji7][emoji18][emoji7]

Aż wstyd się przyznax ale ja u dentysty bylam parę lat temu... Nie mam ani jednego zęba leczonego i oby tak zostało;)

Cześć Kochane, dołączam do Was w stanie błogosławionym 🤰Ogromne szczęście i radość nie do opisania. Jest to dopiero 6 tydzień. Przyrost bety prawidłowy 165/360/865/5000 ostatni pomiar po 4 dniach robiony. Ogólnie jest wszystko okej, zaczynaja się tylko wieczorne mdłości i poranny brak apetytu :( Skoki temperatury, zimne poty a niekiedy strzał taki Progesteronu że piersi prawie eksplodują. Dziś byłam u ginekologa, widać pęcherzyk, żółtkowy również. Lecz na zarodek i serduszko kilka dni trzeba poczekać powiedział. Delikatnie czasem pobolewa podbrzusze jak na miesiączke ale ginekolog powiedzial ze to normalne. Przepisał mi jakieś witaminy Prenatal Uno podobno są świetne dla kobiet w ciąży. Na mdłości tez coś tam zaradził ale ja jestem zdania, ze jednak ciąże trzeba troszkę odczuwać, wtedy jesteśmy spokojnie przecież ;) Mam do Was tylko takie pytanko bo oczywiście wyleciało z głowy i nie zapytałam. Mój progesteron w 5 tygodniu wynosił 19 a teraz jak robiłam badanie wynosi 16,5. Troszkę się martwię czy nie jest za niski. Mierzycie może oprócz bety jeszcze progesteron i pochwalicie się wynikami? Widziałam, ze niektóre dziewczyny miały nawet około 30-40 na początku ciąży. Pewnie trafiły tez ja jakiś skok podczas badania. Pozdrawiam Was serdecznie i Gratuluje wszystkim przyszłym Mamom, które tu są ❤️👣❤️👣
Gratulacje i witamy cię 😻 ja w 4 lub 5 tygodniu bo nie wiem dokładnie mam 29,53

U mnie był przyrost z 350 na 1029, coś koło 188% i gin stwierdził, że jest ok 😉
To dobrze, już się mniej martwię o betę. Trochę poczytałam . A co z piersiami ? Prosze napiszcie jak to jest u Was z nimi , bo ja zwariuje . Czy czujecie że cały czas rosną i bolą ? Bo ja czuję jak przestały rosnąć a nawet już nie są takie nabrzmiałe ... 😐

To dobrze, już się mniej martwię o betę. Trochę poczytałam . A co z piersiami ? Prosze napiszcie jak to jest u Was z nimi , bo ja zwariuje . Czy czujecie że cały czas rosną i bolą ? Bo ja czuję jak przestały rosnąć a nawet już nie są takie nabrzmiałe ... 😐
Mnie piersi nie bolą wcale ani nie rosną, ani nie są nabrzmiałe. Wiec nie w każdej ciąży tak jest. Nie wiem czy to dobry czy zły znak.
W poprzedniej poronionej ciąży bolały za to bardzo..

To nie jest tak ze muszę np mnie wogole nie urosły ani nie bolą tylko wieczorami mam bardzie jędrne i wtedy je czuje ale nie bardzo . Dużo czytałam ze niektórym później rosną niektórym później bolą a niektórym dopiero przed porodem . Pamietam ze każdy organizm jest inny

reklama
U mnie też różnie bywa z objawami. Kilka dni pobolewał mnie brzuch, potem dołączyła senność i bol piersi. Potem jakiegoś dnia wszystko przeszło, potem wróciły piersi, a dzisiaj mogłam spać cały dzień 😉 wszystko się zmienia i będzie zmieniać, więc myślę, że nie masz powodu do strachu 😉

Do góry