reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Hej kochana ! Martwiłam się o Ciebie.
Ja ledwo żyje rano mam dużo energii a koło 15 mam zejście. Ktokolwiek mówił że się ma poranne mdłości grubo się mylił ;)
U Was już wszyscy zdrowi?
Kurde dziewczyny jest Was już tyle, że nie ogarniam towarzystwa[emoji1787]
@nimitii @Mag @Krakowianka89 jak się dzisiaj czujecie?
Ja o dziwo bardzo dobrze, otworzyłam lodówkę i pożarłam paprykarz szczeciński a dodam że nie specjalnie go lubiłam do dzisiaj[emoji1787]mój małż spojrzał i powiedział "źle że mną skoro już wyżerasz moje smakołyki" [emoji1787]
Ja we wtorek wizyta. Wczoraj zrobiłam badania więc już z kompletem idę i mam nadzieję że założy mi kartę.

reklama
Ja dentysty się panicznie boję ale też byłam chyba 2 może 3 lata temu;)
najgorzej to wstać rano haha serio ja mam z tym megaa problem już nie pamiętam jak to było nie spać 2.5 roku i wstawać o 6 od jakiś 3 lat śpię sobie super bo moje dziecko też okazało się śpiochem [emoji7][emoji18][emoji7]

Aż wstyd się przyznax ale ja u dentysty bylam parę lat temu... Nie mam ani jednego zęba leczonego i oby tak zostało;)

Cześć Kochane, dołączam do Was w stanie błogosławionym 🤰Ogromne szczęście i radość nie do opisania. Jest to dopiero 6 tydzień. Przyrost bety prawidłowy 165/360/865/5000 ostatni pomiar po 4 dniach robiony. Ogólnie jest wszystko okej, zaczynaja się tylko wieczorne mdłości i poranny brak apetytu :( Skoki temperatury, zimne poty a niekiedy strzał taki Progesteronu że piersi prawie eksplodują. Dziś byłam u ginekologa, widać pęcherzyk, żółtkowy również. Lecz na zarodek i serduszko kilka dni trzeba poczekać powiedział. Delikatnie czasem pobolewa podbrzusze jak na miesiączke ale ginekolog powiedzial ze to normalne. Przepisał mi jakieś witaminy Prenatal Uno podobno są świetne dla kobiet w ciąży. Na mdłości tez coś tam zaradził ale ja jestem zdania, ze jednak ciąże trzeba troszkę odczuwać, wtedy jesteśmy spokojnie przecież ;) Mam do Was tylko takie pytanko bo oczywiście wyleciało z głowy i nie zapytałam. Mój progesteron w 5 tygodniu wynosił 19 a teraz jak robiłam badanie wynosi 16,5. Troszkę się martwię czy nie jest za niski. Mierzycie może oprócz bety jeszcze progesteron i pochwalicie się wynikami? Widziałam, ze niektóre dziewczyny miały nawet około 30-40 na początku ciąży. Pewnie trafiły tez ja jakiś skok podczas badania. Pozdrawiam Was serdecznie i Gratuluje wszystkim przyszłym Mamom, które tu są ❤️👣❤️👣
Gratulacje i witamy cię 😻 ja w 4 lub 5 tygodniu bo nie wiem dokładnie mam 29,53

U mnie był przyrost z 350 na 1029, coś koło 188% i gin stwierdził, że jest ok 😉
To dobrze, już się mniej martwię o betę. Trochę poczytałam . A co z piersiami ? Prosze napiszcie jak to jest u Was z nimi , bo ja zwariuje . Czy czujecie że cały czas rosną i bolą ? Bo ja czuję jak przestały rosnąć a nawet już nie są takie nabrzmiałe ... 😐

To dobrze, już się mniej martwię o betę. Trochę poczytałam . A co z piersiami ? Prosze napiszcie jak to jest u Was z nimi , bo ja zwariuje . Czy czujecie że cały czas rosną i bolą ? Bo ja czuję jak przestały rosnąć a nawet już nie są takie nabrzmiałe ... 😐
Mnie piersi nie bolą wcale ani nie rosną, ani nie są nabrzmiałe. Wiec nie w każdej ciąży tak jest. Nie wiem czy to dobry czy zły znak.
W poprzedniej poronionej ciąży bolały za to bardzo..

To nie jest tak ze muszę np mnie wogole nie urosły ani nie bolą tylko wieczorami mam bardzie jędrne i wtedy je czuje ale nie bardzo . Dużo czytałam ze niektórym później rosną niektórym później bolą a niektórym dopiero przed porodem . Pamietam ze każdy organizm jest inny

reklama
U mnie też różnie bywa z objawami. Kilka dni pobolewał mnie brzuch, potem dołączyła senność i bol piersi. Potem jakiegoś dnia wszystko przeszło, potem wróciły piersi, a dzisiaj mogłam spać cały dzień 😉 wszystko się zmienia i będzie zmieniać, więc myślę, że nie masz powodu do strachu 😉

Do góry