reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Oby wszystko dobrze się skończyło na kolejnej wizycie. Musze zmienić nastawienie bo oszaleje. Pójdę dziś na spacer, a później dalej leżenie i odpoczywanie.
Czekanie na każda wizytę to nerwy, ale póki nie ma żadnych wątpliwości ze strony lekarza to trzeba zachować spokój, stres na pewno w niczym nie pomoże, miałam nadzieje ze trochę więcej usłyszę na wizycie i będę mogła byś spokojniejsza ale tez odpoczywam i jestem dobrej myśli.

reklama
Mam to samo. Jak dużo czytam internetów to się martwię i doszukuje niepokojących objawów.
Dlatego kupiłam książkę i sobie czytam aktualny tydzień w którym jestem. I to mnie troszeczkę uspokaja.
Za dużo informacji działa na mnie negatywnie. Dodatkowo cześć z nich wyklucza siebie nawzajem. Mój ginekolog prowadząc w pandemii ciążę koleżanki od pierwszej wizyty proponował jej L4. A to nie jedyny taki przypadek wśród znajomych w ostatnim czasie.
Myślę że skoro warunki szkodliwe to bez problemu Ci wypisze [emoji1696]
Mój ginekolog bez problemu zaraz wypisał mi L4 na pierwszej wizycie.

ja znowu wmuszam w siebie jedzenie... Nie to że mam mdłości ja nie mam jakoś apatytu. Wcześniej potrafiłam zjeść 4 kromki chleba na raz teraz zjem malutkie 2 i mi w buzi rośnie. Nie jestem głodna muszę w siebie wmuszac... I spanie mnie dobija ja chodzę spać ok 1 w nocy wcześniej nie mogę zasnąć za to śpię do 9/ 10 i w dzień 20 minutową popołudniowa drzemka musi być;)
Ja tez jestem bez apetytu, nic mi nie odpowiada. Pytałam lekarza mówi ze normalne, na ta chwile mam - 1,5 kg na wadze.

Hej, mam pytanie o "dziwne objawy"- obudziłam się rano z takim dziwnym uczuciem w jednym oku i trochę podwójnym widzeniem? Nie wiem jak to opisać, ni to zamane, no to rozmazane.. I tak delikatnie mnie to oko pobolewa? Miała któraś tak?
Ja mam tak czasem ale jest to spowodowane ciśnieniem w oku bądź przesuszonym okiem . Ja mam z tym problem i kilka razy dziennie muszę kropić kroplami ja mam Hyal- Drop bez recepty są w rossmanie nawet. Fajnie nawilżają i mam spokój.

Też mam dzisiaj dziwny dzień i od rana się martwię... Za dużo czytamy na tych i internetach :)

Dwa dni temu pytałam czy przestał Was boleć brzuch, a teraz znowu mnie boli... Moja przyjaciółka mi powiedziała, że każdy dzień w ciąży jest inny.
Najgorzej to chyba ze spanie. Idę spać o 19, budzę się o 4 jestem głodna, zjadam coś i idę spać dalej...
Chciałabym, żeby ten tydzień mi szybko zleciał... Dopiero 29 mam pierwsza wizytę.
Ja też spie na okrągło a później po nocach wstaje i jem 🤣🤣🤣😇ostatnio o 3 jadłam a mój rozespany mąż mówi : co dzidzi zgłodniał? Haha a ja z kanapką w ręce tylko mu przytakiwałam głową 🤣🤣🤣😁

To ja bym liczyła tak jak czujesz według owulacji. Okres to tam najmniej ważny 😅
A w poprzednich ciążach udało Ci się zobaczyć zarodki albo ciałka żółte? Czy nie zdążyłaś ani razu? :(
Dzięki za odpowiedź 🙂 Nie udało mi się zobaczyć, ale to nic dziwnego bo standardowo pierwsze (i jedyne) usg w Norwegii robi się w 18 tyg.

Mam lekkie nudności jak jestem głodna, ale apetyt mi dopisuje i mam ochotę na ostre, kwaśne, słone rzeczy. Czekolada może dla mnie nie istnieć, mimo że zawsze uwielbiałam 🤪 Zwykle na śniadanie jadam owsianki, ale teraz na samą myśl mnie odrzuca. Dziś na śniadanie zjadłam kanapkę z... grillowaną kapustą i papryczkami jalapeno. I prażone wodorosty nori na zagryzkę 🤪 Mąż już nawet nie komentuje.

Jeśli ta ciąża przetrwa, to na pewno będzie to fascynująca podróż kulinarna 😂😂😂

reklama
Dzięki za odpowiedź 🙂 Nie udało mi się zobaczyć, ale to nic dziwnego bo standardowo pierwsze (i jedyne) usg w Norwegii robi się w 18 tyg.

Mam lekkie nudności jak jestem głodna, ale apetyt mi dopisuje i mam ochotę na ostre, kwaśne, słone rzeczy. Czekolada może dla mnie nie istnieć, mimo że zawsze uwielbiałam 🤪 Zwykle na śniadanie jadam owsianki, ale teraz na samą myśl mnie odrzuca. Dziś na śniadanie zjadłam kanapkę z... grillowaną kapustą i papryczkami jalapeno. I prażone wodorosty nori na zagryzkę 🤪 Mąż już nawet nie komentuje.

Jeśli ta ciąża przetrwa, to na pewno będzie to fascynująca podróż kulinarna 😂😂😂
ja dodaję do wszystkiego kimchi 🤣

Do góry