reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Z reguły w ciąży trochę pójdzie w górę, tsh masz z teraz ?
Ja miałam na początku cyklu wynik 0.4, ale dalej brałam dawke dosyc sporą i teraz mam już 1.1
Przy poprzedniej CB jakoś 8 dni po owu, wywaliło mi tsh do 8, co mogło być powodem wczesnego poronienia, tsh niższe jest lepsze niz wysokie
Mnie lekarz również mówił, że lepiej aby było niższe tsh. Nawet zasugerował, że w niektórych przypadkach wprowadza się ciężarne w lekką nadczynność tarczycy (obniżone tsh).

reklama
Witam wszystkie nowe mamusie 😘też niestety nie ogarniam już kto jest kto... Pewnie będę potrzebowała chwilę na przyswojenie 😅gratuluję dobrych wiadomości 😉ja jednak się umówiłam na 29 bo już nie wytrzymam 😅w święta chcielibyśmy powiedzieć rodzicom... I tak cud że się jeszcze mamie nie wy gadałam 🙊

Hej dziewczyny.

Ale śliczne te Wasze zdjęcia usg. 😍
Ja również jestem za zamknięta grupa, w sumie obojętne gdzie. Na fb jedynie tyle, że chyba łatwiej byłoby mi kojarzyć kto jest kim, ale z drugiej strony pewnie jeszcze częściej bym sprawdzała telefon. A i tak po kryjomu w pracy przeglądam to forum, co by być na bieżąco i żebym nie miała zbyt dużych zaległości😋

mam się zapisać do konkretnego szpitala, gdzie chce rodzic, zanim na jakiekolwiek badania mnie skierują. Myslalam, że ten wybór będzie później, jak już będzie wszytsko potwierdzone itp. A tak to w weekend będę musiała studiować opinie o każdym szpitalu. Gdyby był jeden to wszystko byłoby prostsze, a tak to w okolicy jest chyba że 4 takie ośrodki 😏

Ogólnie dzisiaj nie czułam prawie żadnych dolegliwości. Nie wiem czy powinnam i czy ma to sens, ale kontynuuje mierzenie temperatury w ciąży. Średnio z rana mam 37. 2 do 37.3 ale dziś spadła do dobrze. Ale znowu mnie sen dopada o godzinie 8 wieczór 😉

Miłego wieczoru 😘
Witam wszystkie nowe mamusie 😘też niestety nie ogarniam już kto jest kto... Pewnie będę potrzebowała chwilę na przyswojenie 😅gratuluję dobrych wiadomości 😉ja jednak się umówiłam na 29 bo już nie wytrzymam 😅w święta chcielibyśmy powiedzieć rodzicom... I tak cud że się jeszcze mamie nie wy gadałam 🙊

A nie da się zrobić grupy na messengerze bez dodawania się na fb?
Jakoś nie ogarniam tego internetu stąd moje pytanie.
Messenger jest o tyle ok że powiadomienia są na bieżąco.
Ewentualnie zamknięty wątek można poprosić aniaslu ale trzeba mieć chyba listę osób do zamkniętego jak dobrze pamiętam.
Ja mam tak kijową pracę że mogę mieć konto na fb ale tylko z pseudonimem zamiast imienia i nazwiska. Uroki mediów społecznościowych [emoji22]oraz wymogi pracodawcy. Dodam że jest nas tu sporo i kilka osób tylko się przywitało i koniec. Warto byłoby aby ktoś zweryfikował listę do zamkniętego. Aby nikogo nie pominąć ale też nie wpisywać tylko tych co podczytują albo się nie udzielają. Oczywiście bez urazy i uprzedzeń. Nie wiem jakie Wy macie o tym zdanie i czy dobrze rozumuję. Faktem jest że nie o wszystkim człowiek może napisać, podzielić się lub chociażby wyżalić na wątku otwartym.
zgadzam się w 100%

Widzę, że z niedoczynnością tarczycy jest tu nas sporo. Ja z moim endokrynologiem jestem umówiona tak, że po stwierdzeniu ciąży przez ginekologa robię tsh i dzwonię do niego z wynikiem. Byłam u niego ostatni raz na początku tego miesiąca i test wynosiło 1 więc bardzo się nie martwię ale od razu po wizycie pobiegnę na TSH.

Widzę, że z niedoczynnością tarczycy jest tu nas sporo. Ja z moim endokrynologiem jestem umówiona tak, że po stwierdzeniu ciąży przez ginekologa robię tsh i dzwonię do niego z wynikiem. Byłam u niego ostatni raz na początku tego miesiąca i test wynosiło 1 więc bardzo się nie martwię ale od razu po wizycie pobiegnę na TSH.
no niestety, ja mam wyciete pol, bo mialam guz. No ale 25% to taka zlota zasada tutaj i mysle ze bede miala badania i dostosowanie dawki w kolejnych tygodniach.

Moja mamula wiedziala od pozytywnego testu, zna też wcześniejsza historie więc jest dla mnie duzym wsparciem moj tata sie pokapował jak nie wypiłam martini na dzień kobiet [emoji38] ale wszyscy widzą że ciąża jest wysokiego ryzyka, dlatego nikt nie podaje dalej, moje dwie psiapsi też siedzą, jedna rodzi w maju druga ma synka więc aktualnie mam kogo pytać o wszytsko co mnie niepokoi [emoji18]
Witam wszystkie nowe mamusie [emoji8]też niestety nie ogarniam już kto jest kto... Pewnie będę potrzebowała chwilę na przyswojenie [emoji28]gratuluję dobrych wiadomości [emoji6]ja jednak się umówiłam na 29 bo już nie wytrzymam [emoji28]w święta chcielibyśmy powiedzieć rodzicom... I tak cud że się jeszcze mamie nie wy gadałam [emoji87]

Hej, mam pytanie o "dziwne objawy"- obudziłam się rano z takim dziwnym uczuciem w jednym oku i trochę podwójnym widzeniem? Nie wiem jak to opisać, ni to zamane, no to rozmazane.. I tak delikatnie mnie to oko pobolewa? Miała któraś tak?
hej może miałaś to oko przycisniete do poduszki ja zaraz po wstaniu nawet jak założę okulary wszystko widzę rozmawazme dopiero po chwili wraca do normy. Masz wadę wzroku czy coś?

reklama
Kurde dziewczyny jest Was już tyle, że nie ogarniam towarzystwa[emoji1787]
@nimitii @Mag @Krakowianka89 jak się dzisiaj czujecie?
Ja o dziwo bardzo dobrze, otworzyłam lodówkę i pożarłam paprykarz szczeciński a dodam że nie specjalnie go lubiłam do dzisiaj[emoji1787]mój małż spojrzał i powiedział "źle że mną skoro już wyżerasz moje smakołyki" [emoji1787]
Ja we wtorek wizyta. Wczoraj zrobiłam badania więc już z kompletem idę i mam nadzieję że założy mi kartę.
jakie badania robiłaś? Też chyba na 31 chce wziąć ze sobą badania. W pierwszej ciąży miałam niedoczynność tarczycy więc chce to mieć chociaż jak najszybciej sprawdzone.

Ja się czuję nawet spoko tylko mega bolą mnie piersi najbardziej rano tragedia muszę trzymać jak chodzę brzuch od czasu do czasu. Ale mam jakieś źle przeczucia nie wiem.... Za dużo czytam pewnie i ta torbiel mnie martwi...

Wstaje z łóżka robić śniadanie dziecku bo zaraz 11🤯😱😱
Miłego dnia😘

Do góry