reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

A co do książek to ja szukałam na vinted i olx, potem je odsprzedalam za tą samą cenę, ale uważaj, bo jest mnóstwo dziwnych pozycji po przeczytaniu których miałam mocno mieszane uczucia 🤣 fajna jest na przykład "Mamy dla mamy tom I"
To ja przy okazji polecam Jak zrozumieć małe dziecko, co prawda to na późniejszy etap, już po narodzinach, ale super pozycja!

reklama
No mi właśnie mówiła, że takie stężenie w krwi oznacza, że w mięśniach jest jej dużo mniej i dlatego miałam takie turbo uczucie zmęczenia (ale też miałam wtedy 2 miesięczne dziecko więc nie wiem co ja chciałam xD)
Ja to samo! Byłam taaaaaaka zmęczona i biegałam po lekarzach szukać przyczyny a ja przez ponad rok nie spałam bo karmiłam po 10 razy w nocy 😂 no ciekawe czemu byłam wykończona 🤔😆

Ja to samo! Byłam taaaaaaka zmęczona i biegałam po lekarzach szukać przyczyny a ja przez ponad rok nie spałam bo karmiłam po 10 razy w nocy 😂 no ciekawe czemu byłam wykończona 🤔😆
Hahaha ja tak samo, kupowałam jakieś trany, witaminy, cuda wianki a najdłużej ciągiem spałam 3 godziny xD

Swoją drogą to nie spanie mi strasznie rozwaliło zdrowie i psychikę i teraz będziemy próbowali trochę to zmienić przy drugim. Ale życie pokaże 😅 liczę na to, że gorzej nie będzie bo córka ogólnie była turbo wymagająca jako niemowlak więc jest duża szansa, że się pozytywnie zaskoczę tym razem

Z książek to kupiłam te dwie i są fajne.

Załączniki

• Screenshot_2025-02-28-18-53-46-295_com.empik.empikapp-edit.jpg
    Screenshot_2025-02-28-18-53-46-295_com.empik.empikapp-edit.jpg
    116 KB · Wyświetleń: 15
  • Screenshot_2025-02-28-18-55-10-778_pl.allegro-edit.jpg
    Screenshot_2025-02-28-18-55-10-778_pl.allegro-edit.jpg
    159,1 KB · Wyświetleń: 15
Dzisiaj robię wieczorem sprawozdanie do pracy jak mi się uda dzisiaj spisze wszystkie o wyślę do admina jak nie to zrobię to przrz weekend
@Piq @sisi. @Klemensa @morticia_adams @Iwona1992 @Panda94 @Izabela1993 @klaudia16 @Karolina_123 @Agunia1401 @spekoppar_ @Izz96 @martusia99. @Koko90 @ania94
@Paucinka @AstridH @witchen
@paula737 @milobuzik @Żołna @PoczatkujacaPisarka @kaha216 @Catia.a
@Silvana @carolajna.mom @Ludek88 @AlaMakota0220101
@Fasolka12 @earlgrey
@MałaMi2020 @Grazyna97 @Zielonooka_92 @bzzz1 @inka2467 @Isztarr @Zlotowlosa123 @kate.morgan
@trinida @Liana93 @kinga30 @Kofik94

Tu masz listę z pierwszej strony bez znaków interpunkcyjnych i dat, mam nadzieję że nigdzie się nie pomyliłam, możecie sobie sprawdzić czy jest ok:)

Swoją drogą uzbierało nas się 42, październik nie będzie nudny 😁

Nie uwierzycie.. zgubiłam karteczkę do sprawdzenia wyników .. no nie ma ich i koniec... wiec wiem tylko, że morfologia super, zakazne nierakrywne... mocz ok, glukoza i tsh 1,23... Reszta się w środę, ale nie lubię nie wiedzieć... także brawo ja...
I do tego czuję się fatalnie tak mnie żołądek boli, że jednak chyba syncio miał wirusa 🫣... zaraz będę pic gorzką herbatę..
Cytomegalia chyba nie jest refundowana na NFZ, różyczka tak
Hmm chyba miałam na zleceniu i mam niereaktywną.
Dziewczyny a na co macie zachcianki?

Ja się zmuszam z jedzeniem, bo wymiotuje od rana do nocy, najlepiej mi wchodzi: chleb z masłem, frytki, płatki na zimnym mleku, surówka z buraków, jakiś baton typu snickers lub bounty 😉
Niby w żadnej ciąży nie miałam jakichś konkretnych.. a w tej kilka dni temu zachciało mi się śledzia, lody cytrynowe no i mój jechał wczoraj do sklepu po cytruspwego schweepsa ... ale nie trafił ze smakiem bo kupił grejpfrutowego, a on jest bardziej gorzki niż kwaśny...
Takze u mnie pewnie dziewuszka 🤭
Nie życzę Ci cukrzycy ciążowej, ale okazuje się, że nie taki diabeł straszny 🙂 Wczoraj nawet skusiłam się na 1 pączka, którego zagryzałam skyrem i godzinę po posiłku wyszedł mi 113. Także liczy się, żeby wiedzieć jak komponować posiłki, żeby nie było wyrzutu. I naprawdę to jakoś idzie. Nawet pen z insulina, który jeszcze 2 dni temu wydawał mi się abstrakcją, to już dzisiaj jakoś nam się lepiej współpracuje 🙂
Niemniej jednak, mam nadzieję, że uda Ci się po krzywej, że ominie Cię ta cała cukrzyca 😉
To będzie moja 3 cukrzyca ciążowa, więc wiem , że diabeł nie taki straszny :).
Myślisz, że cukrzyca od razu? Mi na krzywej właśnie wyszła glukoza 91 (5,1) ale dalej już bardzo spoko po 1h i 2h. W sumie zobaczę co mi powie lekarka no ale to chyba jeszcze nie cukrzyca? Na granicy ale no poniżej. Mi cukier w ogóle tak skacze, dwa tygodnie wcześniej miałam 81 a przed pobraniem glukometrem 99🤷
Mi moja diabetolog mówiła, że powyzej 90 to już cukrzyca. I u mnie tylko na czczo był podniesiony. Więc raczej dostaniesz skierowanie do diabetologa, ale to moje gdybanie. Na wizyciei się wszystkiego dowiesz.
Normy są od 92
I tu jest właśnie odwieczny spór czy powyżej 90 czy powyżej 92.... Jak mój gin zobaczył wynik 91 to mówi nie cukrzyca(ale miałam we wcześniejszej to dał mi skierowanie. Poszłam do diabetologa, a ona mówi cukrzyca). Ja w dwóch ostatnich miałam wynik 91 na czczo, po 1 h i 2 wynik podobny do Twijego i cukrzyca była stwierdzona. Teraz też uważam, że krzywa wyjdzie podobnie(czyli 91) .
Omg naprawdę dalaś radę tyle razy wstawać w nocy? Kurczę jednak od ok. 4-6 miesiąca tych karmień powinno być ok 2-3 od ok godziny 22:00... jakby u mnie tak było to na bank mm by wjechało.
Zazdroszczę braku bólu piersi 😒 ja się dotknąć nie mogę . Nie wiem od czego to zależy może od ułożenia się dziecka ?
Myślę, że od hormonów... mnie w tym tygodniu bolą bardziej, ale jeszcze ditnąć mogę.

reklama
Nie uwierzycie.. zgubiłam karteczkę do sprawdzenia wyników .. no nie ma ich i koniec... wiec wiem tylko, że morfologia super, zakazne nierakrywne... mocz ok, glukoza i tsh 1,23... Reszta się w środę, ale nie lubię nie wiedzieć... także brawo ja...
I do tego czuję się fatalnie tak mnie żołądek boli, że jednak chyba syncio miał wirusa 🫣... zaraz będę pic gorzką herbatę..

Hmm chyba miałam na zleceniu i mam niereaktywną.

Niby w żadnej ciąży nie miałam jakichś konkretnych.. a w tej kilka dni temu zachciało mi się śledzia, lody cytrynowe no i mój jechał wczoraj do sklepu po cytruspwego schweepsa ... ale nie trafił ze smakiem bo kupił grejpfrutowego, a on jest bardziej gorzki niż kwaśny...
Takze u mnie pewnie dziewuszka 🤭

To będzie moja 3 cukrzyca ciążowa, więc wiem , że diabeł nie taki straszny :).
Mi moja diabetolog mówiła, że powyzej 90 to już cukrzyca. I u mnie tylko na czczo był podniesiony. Więc raczej dostaniesz skierowanie do diabetologa, ale to moje gdybanie. Na wizyciei się wszystkiego dowiesz.
I tu jest właśnie odwieczny spór czy powyżej 90 czy powyżej 92.... Jak mój gin zobaczył wynik 91 to mówi nie cukrzyca(ale miałam we wcześniejszej to dał mi skierowanie. Poszłam do diabetologa, a ona mówi cukrzyca). Ja w dwóch ostatnich miałam wynik 91 na czczo, po 1 h i 2 wynik podobny do Twijego i cukrzyca była stwierdzona. Teraz też uważam, że krzywa wyjdzie podobnie(czyli 91) .

Omg naprawdę dalaś radę tyle razy wstawać w nocy? Kurczę jednak od ok. 4-6 miesiąca tych karmień powinno być ok 2-3 od ok godziny 22:00... jakby u mnie tak było to na bank mm by wjechało.

Myślę, że od hormonów... mnie w tym tygodniu bolą bardziej, ale jeszcze ditnąć mogę.
Żeby jeszcze mm gwarantowało spanie w nocy😂 moje dzieciaki co 2 godziny do 2 lat 🫣 syn skończył pobudki nocne jak skończył 2 lata, za to dziewczyny do 4 lat 🫣 miałam wrażenie, że nigdy nie prześpię całej nocy😂

Do góry