reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

A próbowałaś mieszać ze swoim mlekiem? Np 120 twojego i 30 mm i potem zwiększać mm a zmniejszać Twoje? Znajomej synek też nie chciał pić ale wkoncu chwycił i jest na mm. Ja też ściągam i też czasem mam już dość ale mój mały musi mieć mleko dla alergików które w ogóle jest okropne.. I ciągle się boję tej porażki przy podaniu mu mm i dalej ściągam.. Ale nie ukrywam mam już Córaz mniej mleczka swojego..
Nie próbowałam, ale mój Mąż też wpadł na taki pomysł. Moze z innym mlekiem sprobujemy. Juz raczej nie bedziemy dawac enfamilu bo poczytalam troche o skladzie mleka i to jednak nie wszystko to samo… Ja juz nie mam czasu sciagac mleka. Mały jest z 28 listopada i juz mi wstaje przy meblach. Nie da sie go upilnowac, wszedzie jest go pelno, raczkuje po calym domu… W kojcu nie chce siedziec, najwyzej tylko chwile, a tu trzeba sciagnac mleko, umyc butelki, w miedzyczasie zająć sie dzieckiem, nakarmic itd, a gdzie siebie ogarnąć? 🙈

reklama
Mleko następne porównania:) tam gdzie są 4krzyżyki to te mleko jest najlepsze:) u nas tez kp ale zastanawiam się czy nie zamówić próbek capicare, ale u nas mały wgl nie pojmuje butelki probowalam mu dać moje z butelki ale gryzie zamiast ciągnąć, myślę zeby podać mu w bboxie ale jak pije wode to wszystko prawie wypluwa na siebie taka zabawe znalazl wiec nie wiem jak się odstawić,dodatkowo mały u nas zasypia na noc na cycku ajjjj

Załączniki

• 20220713_145924.jpg
    20220713_145924.jpg
    290,5 KB · Wyświetleń: 50
Dziewczyny, czy taka kreska-dziurka w dziæśle oznacza, że będzie z tego ząbek czy skaleczył się jakąś zabawką...? I czy kaszel może być oznaką ząbkowania? Osłuchowo zdrowy więc już nie wiem co mam robić 😔

Dziewczyny, czy taka kreska-dziurka w dziæśle oznacza, że będzie z tego ząbek czy skaleczył się jakąś zabawką...? I czy kaszel może być oznaką ząbkowania? Osłuchowo zdrowy więc już nie wiem co mam robić 😔
Tak jest, na dniach powinnaś zobaczyć zęba bo teraz pewnie jest opuchnięte dziąsło. Mam znajomi mówili że u ich bliźniaczek każdy ząbek to byl katar. O kaszlu nie słyszałam. U nas wyzynanie górnej jedynki zbieglo się z tą trzy dniówka więc moze jest przy zębach osłabienie organizmu.

U mojego malucha też wyskoczyły w końcu górne jedynki 🤓
Gdzieś tu na forum niedawno wyczytałam, że kaszel też może być objawem ząbkowania z powodu większej ilości śliny, jaka przy tym jest produkowana. Może coś w tym jest 🤷‍♀️

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi! W końcu będzie pierwszy ząb 😅. Już się bałam, że coś złego się dzieje, że ich u nas nie ma.... Przyznam, że przegapiłam objawy, ten kaszel miałam obserwować, a z rzeczy które ostatnio były inne to jedyne to, że nie chciał za bardzo jeść oprócz mojego mleka i kaszki, a gdy siedział przy stoliku do jedzenie to za każdym razem gryzł brzeg tego stolika...😅

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi! W końcu będzie pierwszy ząb 😅. Już się bałam, że coś złego się dzieje, że ich u nas nie ma.... Przyznam, że przegapiłam objawy, ten kaszel miałam obserwować, a z rzeczy które ostatnio były inne to jedyne to, że nie chciał za bardzo jeść oprócz mojego mleka i kaszki, a gdy siedział przy stoliku do jedzenie to za każdym razem gryzł brzeg tego stolika...😅
A nie gryzł Ciebie? Mój mały przy tych dolnych jedynkach tak nie, ale teraz przy górnych uważał mnie chyba za najlepszy gryzak 😅 Ramiona, ręce, broda pogryzione, a raz dziabnął mnie nawet w usta, bo myślałam, że chce dać buzi... 😅🙈

reklama
My taką kreskę mamy już z miesiąc, a zębów brak.

Do góry