reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Może skok rozwojowy? Podobno 8 10 11 12 to skok rozwojowy
U nas tez mały nie odkladalny w dzień spałby tylko na rękach ale za to noce są cale przespane i mam nadzieje że tak zostanie
U nas w tym tygodniu miało być szczepienie ale nie wiem czy wyjdzie mam wrażenie jakby mały byl trochę zaflegmiony i kilka razy kasłał dzis kataru brak goraczki tez obserwuje go

Może faktycznie skok, termin by się zgadzał.... W nocy też śpi ( z trzema przerwami na karmienie), ale to co wyprawia w dzień to przechodzi ludzkie pojęcie. Też mamy w czwartek szczepienia,mam nadzieję, że nic do tego czasu się nie wydarzy.

reklama
Może faktycznie skok, termin by się zgadzał.... W nocy też śpi ( z trzema przerwami na karmienie), ale to co wyprawia w dzień to przechodzi ludzkie pojęcie. Też mamy w czwartek szczepienia,mam nadzieję, że nic do tego czasu się nie wydarzy.
To powiem Ci ze w dzien u nas jest tez ciekawie, ale ja wole tańczyć z Nim w dzien niż w nocy więc mimo to cieszę się że jest tak a nie inaczej 🙃

U nas chyba też się zaczął skok z zatwardzeniem i wszystko ze wszystkim.. Ale za to byliśmy na świeżym powietrzu więc pooddychane.
Ja po kolejnym ataku kręgosłupa.. Chcę mi się krzyczeć, płakać wszystko na raz z bezsilności... Szukam reumatologa. Na lekarzy wydałam już ponad 1000 zł bez skutku.. Z tych nerwów okres mi się spóźnia i to kolejne moje zmartwienie... Nastrój poprawił mi dzisiejszy spacer..

U nas chyba też się zaczął skok z zatwardzeniem i wszystko ze wszystkim.. Ale za to byliśmy na świeżym powietrzu więc pooddychane.
Ja po kolejnym ataku kręgosłupa.. Chcę mi się krzyczeć, płakać wszystko na raz z bezsilności... Szukam reumatologa. Na lekarzy wydałam już ponad 1000 zł bez skutku.. Z tych nerwów okres mi się spóźnia i to kolejne moje zmartwienie... Nastrój poprawił mi dzisiejszy spacer..
A może to jakieś nerwobóle? Może chwila dla siebie, melisa, ciepła kąpiel by troszkę pomogły?
A te ataki to one łapią i puszczają czy jak nie masz ataku to odczuwasz jakis bol, dyskomfort?

A może to jakieś nerwobóle? Może chwila dla siebie, melisa, ciepła kąpiel by troszkę pomogły?
A te ataki to one łapią i puszczają czy jak nie masz ataku to odczuwasz jakis bol, dyskomfort?
Nie. Wygląda to tak, że np tj wczoraj siedziałam jadłam kolacje i zaczęłam odczuwać ból pleców między łopatkami. Wzięłam diclo... Przepisane od lekarza ale nie pomogło wzięłam ket... Ale zanim zaczął działać ból się wzmozyl i był na tyle silny ze położyłam się do łóżka i nie mogłam wstać. Czuje wtedy silny ucisk na kręgosłup między łopatkami i klatce piersiowej. Któregoś razu byl tak silny ze nie mogłam złapać oddechu.. Po wzięciu lek od lekarza i ket
Puszcza ale czuję się bardzo obolała

Dziewczyny jakie pomysły na Dzień Babci i Dziadka?
Ja dla babc mojej Igi kupuje taka książkę "opowiedz mi babciu" do uzupelniania przez babcie informacjami o sobie i rodzinie żeby wnuczka miala kiedyś pamiątkę. Ale u mnie obie babcie to gaduły i lubią takie rzeczy. Dziadkom tego nie zrobię bo by się zmęczyli jakby mieli to uzupełnić 😅😆
Także prezent dla dziadków jeszcze wymyślam

Ja dla babc mojej Igi kupuje taka książkę "opowiedz mi babciu" do uzupelniania przez babcie informacjami o sobie i rodzinie żeby wnuczka miala kiedyś pamiątkę. Ale u mnie obie babcie to gaduły i lubią takie rzeczy. Dziadkom tego nie zrobię bo by się zmęczyli jakby mieli to uzupełnić 😅😆
Także prezent dla dziadków jeszcze wymyślam
U nas dla dziadków zamowilam kalendarz na ścianę ze zdjęciami wnuczków

reklama
Dziewczyny,
Właśnie zauważyłam, że rozeszła mi się blizna po cc w jednym miejscu :/
Zrobiła się dziurka w miejscu, gdzie była wbita igła przy szyciu i sączy się z tego ropa i krew, a dookoła zaczęło się robić czerwono (stan zapalny).
Czy któraś z Was miała podobną sytuację?

Do góry