reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

To mój syn koszmarnie ulewał, ale przybierał super na wadze i jedyne co z tym robiliśmy to częste przebieranie. Nie miało znaczenia czy kp czy mm, bo od 6 msc karmiony był mieszanie, a od 8 wyłącznie mm. Dopóki się nie spionizował ulewał po mleku, a że mój syn robi wszystko późno to przestał ulewać jak sam usiadł czyli jak miał 10 miesięcy. A jeśli chodzi o rozszerzanie diety to czekamy do 6 miesiąca, z synem chyba zaczęliśmy jakoś w 5 miesiącu, ale to była tylko kaszka i zmieszana z mm, by przyzwyczajać go do tego smaku. Przeżył biedny szok jak mu zmieniliśmy słodkie mleko mamy na walący zdechłą rybą hydrolizat.

reklama
Ja mam hiperlaktacje... Ściągam pokarm i daje z butelki ponieważ tak też zalecił pediatra aby dziecko łykało też mniej powietrza..

A czy wasze dzieci ulewaja?
Moja córeczka bardzo ulewa. Z jednej piersi pije ładnie, ale z drugiej strasznie leci, krztusi się i szarpie sutek, ciągle mleko wycieka jej bokiem. Też łyka powietrze. Ale zauważyłam że ulewa bez względu na to z której piersi pije🤷‍♀️
Poza tym napina się żeby zrobić kupę i wtedy też najczęściej ulewa. Muszę ją odbijać po każdym karmieniu i wtedy też najczęściej jest cofka. Ale żeby niebylo, przybiera książkowo i jest spokojnym dzieckiem. Moja starsza córka też ulewała. Z czasem potem to minęło. Na razie pralka chodzi ma okrągło😅

Moja córeczka bardzo ulewa. Z jednej piersi pije ładnie, ale z drugiej strasznie leci, krztusi się i szarpie sutek, ciągle mleko wycieka jej bokiem. Też łyka powietrze. Ale zauważyłam że ulewa bez względu na to z której piersi pije🤷‍♀️
Poza tym napina się żeby zrobić kupę i wtedy też najczęściej ulewa. Muszę ją odbijać po każdym karmieniu i wtedy też najczęściej jest cofka. Ale żeby niebylo, przybiera książkowo i jest spokojnym dzieckiem. Moja starsza córka też ulewała. Z czasem potem to minęło. Na razie pralka chodzi ma okrągło😅
Mój synek zachowuje się dokładnie tak samo... Ale czasem jest to przerażające..

Dziewczyny.. Co ja mam zrobić?
Mimo brania leków przepisanych od lekarza wczoraj o 22 znów dostałam ataku bólu. Porobiłam wszystkie możliwe badania, które nic nie wniosły bo wyniki są ok albo w granicy normy rtg tomograf rezonans szczegółowe badanie krwi moczu test na bolerioze.. Wczoraj znowu musiałam wziąć ketonal i dzwonić na pogotowie.. Może któraś z Was ma jakichś pomysł co mam zrobić gdzie się zgłosić... Ja już wymiękam. Jestem padnięta i obolała...
A byłaś u osteopaty? W takich przypadkach tez super pomaga :)

A byłaś u osteopaty? W takich przypadkach tez super pomaga :)
Wizyta u dobrego fizjo lub osteopaty na pewno nie zaszkodzi. Może pójdź do fizjo uroginekologicznej może to jeszcze związane z jakimiś ciążowym napięciami?

Ja wciąż chodzę do mojej co kilka tygodni. Zaczęłyśmy teraz nad mięśniami dna miednicy pracować no i okazało się tez ze bardzo mam mięśnie podpisane tam na dole stad ból podczas stosunku. Tez mi na to zaleciła ćwiczenia ale póki co jeszcze nie testowaliśmy czy pomagają. :)

Update wirusowy jest taki ze mi Bardzo szybko się poprawia a mąż dziś pozytywny i przeżywa prawdziwie po męsku :))) dobrze ze już mam sile gotować to leczę go rosołem :)

Dziewczyny, czy używacie nosidełek dla dzieci? Zastanawiam się nad kupieniem czegoś takiego, żeby trochę odciążyć kręgosłup. Nie znam się na tym kompletnie. Czy to jest bezpieczne dla dziecka, w sensie dla kręgosłupa i bioderek i czy dziecko musi już umieć trzymać samo główkę?

Dziewczyny, czy używacie nosidełek dla dzieci? Zastanawiam się nad kupieniem czegoś takiego, żeby trochę odciążyć kręgosłup. Nie znam się na tym kompletnie. Czy to jest bezpieczne dla dziecka, w sensie dla kręgosłupa i bioderek i czy dziecko musi już umieć trzymać samo główkę?
Moja położna mówiła że nosidełka od 6 miesięcy, my obecnie trenujemy z chusta. Na razie 3 razy próbowałam i mała w tym prawie od razu zasypia. A kręgosłup faktycznie odpoczywa.

reklama
Też się zastanawiam cyz to nie od znieczulenia. Nigdy w życiu nie miałam problemu z kręgosłupem.. Pójdę na wizytę do tego neurochirurga z wynikami i może da mi skierowanie na jakieś masaże czy właśnie ćwiczenia.

Do góry