reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2021

Wizyta u dobrego fizjo lub osteopaty na pewno nie zaszkodzi. Może pójdź do fizjo uroginekologicznej może to jeszcze związane z jakimiś ciążowym napięciami?

Ja wciąż chodzę do mojej co kilka tygodni. Zaczęłyśmy teraz nad mięśniami dna miednicy pracować no i okazało się tez ze bardzo mam mięśnie podpisane tam na dole stad ból podczas stosunku. Tez mi na to zaleciła ćwiczenia ale póki co jeszcze nie testowaliśmy czy pomagają. :)

Update wirusowy jest taki ze mi Bardzo szybko się poprawia a mąż dziś pozytywny i przeżywa prawdziwie po męsku :))) dobrze ze już mam sile gotować to leczę go rosołem :)

Czyli mąż spisuje już testament?😂

reklama
Dziewczyny, czy używacie nosidełek dla dzieci? Zastanawiam się nad kupieniem czegoś takiego, żeby trochę odciążyć kręgosłup. Nie znam się na tym kompletnie. Czy to jest bezpieczne dla dziecka, w sensie dla kręgosłupa i bioderek i czy dziecko musi już umieć trzymać samo główkę?
Ja mam ergo baby adapt którego można używać od urodzenia. Używam do drzemek czyli max 30 minut dziennie ale niecodziennie tez. Kręgosłup bardzo odpoczywa ręce wolne :) ale poza dom bym jeszcze nie wyszła bo wydaje mi się ze najwygodniej jej jak leży (choć jej się wydaje ze na rękach)

Dziewczyny a jakich używacie kosmetyków dla maluszków? Kończą mi się z lullalove i zastanawiam się czy nie spróbować czegoś innego.

Mój synek zachowuje się dokładnie tak samo... Ale czasem jest to przerażające..
Na prawdę to z czasem mija. Ja mam czasem wrażenie, że córeczka za bardzo się opija mlekiem. Ulewa na tyle mocno, że nieraz nie dwa są brudne jej włosy i ucho🙈 nie mówiąc już o fałdach szyji becie i mnie🤪
Pozostaje przebierać i się nie denerwować😅😉 na szczęście mleko pięknie się odpiera.

Ja zakładam że to też po prostu taka jej uroda że ulewa, ale też ja to bardzo wybudza i zdarza jej się po ulaniu płakać jakby ja coś bolało więc dla spokoju sprawdzę ten refluks.
Jak się wybudzi i ulewa to nic dziwnego, że płacze. Nie wie co się dzieje, a takie ulane mleko na pewno nie smakuje zbyt dobrze🤢

Dziewczyny a jakich używacie kosmetyków dla maluszków? Kończą mi się z lullalove i zastanawiam się czy nie spróbować czegoś innego.
My mamy mustele żel do mycia od 1ego dnia i czasem Oilatum dodamy. Skóra na ciałku jest świetna ale ta główka to masakra z ciemieniucha. Będę testować wszystko teraz. Na buzi wciąż jej nawraca trądzik i preparat z apteki go usuwa a potem znów wraca. 20ego idę na kolejne szczepienie to się dowiem co na to pediatra.

My mamy mustele żel do mycia od 1ego dnia i czasem Oilatum dodamy. Skóra na ciałku jest świetna ale ta główka to masakra z ciemieniucha. Będę testować wszystko teraz. Na buzi wciąż jej nawraca trądzik i preparat z apteki go usuwa a potem znów wraca. 20ego idę na kolejne szczepienie to się dowiem co na to pediatra.
Mojego też dopiero padła ciemieniucha. Ma na całej głowie, brwiach, naw za uszami. Co polecacie??

reklama
Do góry