reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

@Smaily @Olka1987 @marruk a wyeliminowałyście refluks? Niektórym zalecają ten nutriton też do mleka matki
Ja refluks sprawdzę przez usg jamy brzusznej tak dla spokoju. Na razie próbuje karmić na częściej ale krócej i jest mniej trochę ulewania. Nutrition mamy, ale na razie spróbowaliśmy dwa razy ale i tak ulewala więc chwilowo odpuściliśmy.

reklama
Buzię też ma brzydka, w czerwone plamy. Jak sie zagoi to za chwilę wychodzą nowe....
U nas tak samo na buzi. Mamy zawiesinę na bazie wody wapiennej od pediatry ale działa objawowo jedynie. Schodzi i wraca. A na skórze głowy gdzie jest taka typowa ciemieniucha to jeszcze sposobu dobrego nie znalazłam. Wyzdrowieje to obczaje w rossmanie jakie są preparaty. Obawiam się Ze długo się z tym będziemy użerać.

Ja na ciemieniucha ma preparat emotopic na ciemieniuche. Nakłada się na pół h, a potem trzeba wyczesac głowę szczotka z naturalnego wlosia. Czesze delikatnie ale dość długo i widać że schodzi taki jakby łupież. Nie za mocno żeby nie zostały strupy Potem trzeba zmyć preparat więc my to robimy codziennie przed kąpielą. I umyć szczotkę. Dodatkowo kilka razy dziennie głowę smaruje oliwka.
Stosujemy kilka dni ale wydaje mi się że działa, nie robi się ta żółta skorupa, wygląda jakbyśmy w początkowej fazie usuwali ciemieniuche.

My mamy mustele żel do mycia od 1ego dnia i czasem Oilatum dodamy. Skóra na ciałku jest świetna ale ta główka to masakra z ciemieniucha. Będę testować wszystko teraz. Na buzi wciąż jej nawraca trądzik i preparat z apteki go usuwa a potem znów wraca. 20ego idę na kolejne szczepienie to się dowiem co na to pediatra.

U nas na trądzik super sprawdził się Bepanthen Sensidern, tydzień smarowania i po trądziku. Co prawda nie był mocno nasilony, ale ładnie się wyleczyło.

U nas dzisiaj w dzień były dwie trzygodzinne drzemki, pierwsza zaczęła się na spacerze, druga podczas jazdy samochodem... Nigdy nie spał tak długo w dzień, boję się co będzie w nocy. A u Was ile trwają dzienne drzemki?

Ja na ciemieniucha ma preparat emotopic na ciemieniuche. Nakłada się na pół h, a potem trzeba wyczesac głowę szczotka z naturalnego wlosia. Czesze delikatnie ale dość długo i widać że schodzi taki jakby łupież. Nie za mocno żeby nie zostały strupy Potem trzeba zmyć preparat więc my to robimy codziennie przed kąpielą. I umyć szczotkę. Dodatkowo kilka razy dziennie głowę smaruje oliwka.
Stosujemy kilka dni ale wydaje mi się że działa, nie robi się ta żółta skorupa, wygląda jakbyśmy w początkowej fazie usuwali ciemieniuche.
Jakiej oliwki używasz? Mi położna powiedziała, żeby oliwkować i wyczesywać, ale zauważyłam, że po tym bardziej podrażniłam mu skórę, bo miał taką czerwoną. Może to wina tej oliwki. Kupiłam teraz Olejuszka, zobacze czy pomoże.

Jakiej oliwki używasz? Mi położna powiedziała, żeby oliwkować i wyczesywać, ale zauważyłam, że po tym bardziej podrażniłam mu skórę, bo miał taką czerwoną. Może to wina tej oliwki. Kupiłam teraz Olejuszka, zobacze czy pomoże.
Ja w ciągu dnia bambino a wyczesuje tylko raz dziennie po tym środku z emotopic. Też skóra się robić zaczerwieniona ale po kąpieli już nie widać żeby była podrażniona.

reklama
Dziewczyny, czy używacie nosidełek dla dzieci? Zastanawiam się nad kupieniem czegoś takiego, żeby trochę odciążyć kręgosłup. Nie znam się na tym kompletnie. Czy to jest bezpieczne dla dziecka, w sensie dla kręgosłupa i bioderek i czy dziecko musi już umieć trzymać samo główkę?
My używamy chusty... tylko czasami mała od razu zasypia, jeszcze w trakcie wiązania, a czasami wścieka się ze nie może ruszac nogami i trzebazaraz rozwiązywać

Do góry