reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

To ja raz mdłości mam raz nie... ale najczęściej wieczorem widzę. Wczoraj wiedziałam że zaczyna się coś dziać to szybko banan i spanie... lekarka ogólnie przy spadkach insuliny kazała mi male porcję jeść a czesto. Gorzej bo zaczyna do słodkiego ciągnąć. Dzisiaj prosto po wstanoi wjechała łyżka nutelli a to zło...
Trochę nie bardzo, bo na dzień dobry sobie glukozę podwyższasz, ale to z pewnością wiesz.. 🫣 Jakoś przetrwamy, mnie z kolei ciągnie do jedzenia na noc a to też zło, ale co poradzę jak się chce 😅

reklama
@MałaMi2020 współczuje, daj znac jak to przezylas 😵 ja bym na tym etapie nie dala rady!🤢
Moja gin przepisała mi coś na mdlosci, ale nie zrealizowałam jeszcze recepty.

Mam do Was pytanie - tych które biorą acard.
W poprzedniej ciąży nie brałam, teraz w sumie na podstawie wywiadu mi zleciła (inna ginekolog, choć ma świetne opinie)..a ja sierota nie dopytałam czemu😐

Mam nadwagę, pytała mnie o ciśnienie- to je powiedziałam, że w 3 trymestrze miewałam już podwyższone, ale jeszcze nie alarmujące..

Wiele z Was bierze acard? To jest na zakrzepy i na co jeszcze? Czytam, że jednak ma to wpływ na dziecko..

A to masz łagodniejszą traumę, moja siostra to aż płacze jak pomyśli, że może zwymiotować 🙈 Nie pociesze, ale najgorsza jazda zaczyna się właśnie w 8 tygodniu... 🤡
Na myśl o wymiotowaniu nie płaczę, jak już tam klęczę to płaczę. Zaraz kończę 8 tydzień więc liczę że będzie z górki 😂

@MałaMi2020 współczuje, daj znac jak to przezylas 😵 ja bym na tym etapie nie dala rady!🤢
Moja gin przepisała mi coś na mdlosci, ale nie zrealizowałam jeszcze recepty.

Mam do Was pytanie - tych które biorą acard.
W poprzedniej ciąży nie brałam, teraz w sumie na podstawie wywiadu mi zleciła (inna ginekolog, choć ma świetne opinie)..a ja sierota nie dopytałam czemu😐

Mam nadwagę, pytała mnie o ciśnienie- to je powiedziałam, że w 3 trymestrze miewałam już podwyższone, ale jeszcze nie alarmujące..

Wiele z Was bierze acard? To jest na zakrzepy i na co jeszcze? Czytam, że jednak ma to wpływ na dziecko..
To ma wpływ na przepływy łożyska, podobno je poprawia, szkodzić na pewno nie szkodzi

Trochę nie bardzo, bo na dzień dobry sobie glukozę podwyższasz, ale to z pewnością wiesz.. 🫣 Jakoś przetrwamy, mnie z kolei ciągnie do jedzenia na noc a to też zło, ale co poradzę jak się chce 😅
Wiem przez to bratu zabroniłam przywozić teraz żeby nie kusiło, bo przywozi z Austrii bo smaczniejsza mniej słodka. Muszę zacząć lepiej komponować posiłki, zaraz wjedzie jajecznica i pół serka burata. Może w końcu sporobje zrobić buleczki serowe.

Mnie mdliło w każdej ciąży, z synem to wymiotowałam dalej niż widziałam nawet po wodzie ale zaczynało się trochę później po wizycie u lekarza to gdzieś skończony 6 tydzień a teraz to ja nie wiem🫣

reklama
Do góry