reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Hej dziewczyny 🙂 gratuluję Wam wszystkim 🥰. Potrzebuję porady bo sama nie wiem co mam robić. Zrobiłam test 26.02 czyli w pierwszy dzień spodziewanej miesiączki i wyszedł pozytywny. Jednak do lekarza umówiłam się dopiero na 30.03 bo miał pierwszy wolny termin.. Myślicie że to nie będzie za późno. Wg aplikacji to będzie 8tyg+5dni. Czy wy macie już swoje ciąże potwierdzone? Mnie panie na recepcji zapewniały, że to nie będzie za późno. Ale mam takie mieszane uczucia. Raz mi się wydaje że to za późno, a raz że cierpliwie poczekam. Dodam, że to moja pierwsza ciąża, nie mam doświadczenia za bardzo i nie wiem co robić... Help me!🙈
Hej,

Zalezy czy masz jakies zdiagnozowane problemy i schorzenia, na ktore potrzebujesz leki i recepte. Jezeli nie, bierz tylko kwas foliowy i spokojnie czekaj na wizyte :)

reklama
Hej,

Zalezy czy masz jakies zdiagnozowane problemy i schorzenia, na ktore potrzebujesz leki i recepte. Jezeli nie, bierz tylko kwas foliowy i spokojnie czekaj na wizyte :)
Nie mam żadnych problemów i schorzeń. Przynajmniej nic o nich nie wiem 😛. Kwas foliowy biorę. Zastanawiam się czy może brać coś jeszcze? Macie jakieś rady?

Czy któraś z Was ma kota?

Ja mam 2 i właśnie czytam o toksoplazmozie i zastanawiam się czy wprowadzać jakieś zmiany.
ja mam kota kocham. Go jak moje 2dziecko tule i caluje. Prędzej zarazisz się od nieumytych owoców i warzyw niz od kota. Musiałabyś ***** z kuwety zjesc. A jak kot nie wychodzi na dwór i nie je surowego mięsa to ryzyko jest minimalne

Powiedzcie mi jeszcze jedna rzecz : jestem (prawdopodobnie ) w pierwszej ciąży, dzwoniłam żeby umówić się z lekarzem na wizytę. Przy rozmowie lekarz wspomniał oczywiście aby brać kwas foliowy oraz Acard 75. Wiecie na co to jest ? I czy lekarz może zalecić mi go brać bez badania ?
hej, acard jest czesto zalecany w celu uniknieca poronienia, tez zmniejsza krzepliwosc krwi

No właśnie nie umiałam znaleźć tego, jest już tyle stron zapisanych, ale dzięki za przypomnienie, nie kupię już tej sałaty 😱😱😱
Ja Ciebie Madzia też zapamiętałam, a raczej twój nick, bo to jest od Magdy, ale za pierwszym razem skojarzyło mi się z magiem 😉
hahah oj czarować to ja potrafię ale magii nienawidzę 😂😂😂😂 sama chemia

ja mam kota kocham. Go jak moje 2dziecko tule i caluje. Prędzej zarazisz się od nieumytych owoców i warzyw niz od kota. Musiałabyś ***** z kuwety zjesc. A jak kot nie wychodzi na dwór i nie je surowego mięsa to ryzyko jest minimalne
hahah ale hit kupę pisząc przez g mi wykropkowala a jak jebne chujem to nie hahahha

Hej dziewczyny 🙂 gratuluję Wam wszystkim 🥰. Potrzebuję porady bo sama nie wiem co mam robić. Zrobiłam test 26.02 czyli w pierwszy dzień spodziewanej miesiączki i wyszedł pozytywny. Jednak do lekarza umówiłam się dopiero na 30.03 bo miał pierwszy wolny termin.. Myślicie że to nie będzie za późno. Wg aplikacji to będzie 8tyg+5dni. Czy wy macie już swoje ciąże potwierdzone? Mnie panie na recepcji zapewniały, że to nie będzie za późno. Ale mam takie mieszane uczucia. Raz mi się wydaje że to za późno, a raz że cierpliwie poczekam. Dodam, że to moja pierwsza ciąża, nie mam doświadczenia za bardzo i nie wiem co robić... Help me!🙈
hej wow szacun że tyle wytrzymasz ja będę na wizycie jakoś w 6tyg i 5dni i nie mogę wytrzymać

reklama
Czy któraś z Was ma kota?

Ja mam 2 i właśnie czytam o toksoplazmozie i zastanawiam się czy wprowadzać jakieś zmiany.
Ja mam dwa - przestalam sprzątać kuwetę i zrzuciłam na męża ;)
Ale u nas koty ni wychodzące wiec trochę inaczej

W życiu nie ogarne cytowania dwóch postów w jednej odpowiedzi, więc tak luzakiem-
Sylwia jestem

Wydaje mi się czy jakoś rodzinnie nam się tu zrobiło 😍🥰

Do góry