reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Wszystko zależy jak mocną mamy alergię, dodatkowo alergia może przybierać na sile do 3 msc, więc nie wiemy jak takie małe dziecko zareaguje zamiane mocnego hydrolizatu na czyste mleko. Niektórzy alergicy piją mleko kozie i im nie szkodzi. Ja bez kontaktu z pediatrą lub alergologiem bym się bała. Oni stwierdza czy te objawy po piciu Pepti można traktować jako pogorszenie alergii i dostaniecie mocniejszy hydrolizat na receptę czy jednak można próbować z mlekiem kozim. Też doradzi za pewne jakie proporcje przy zmianie jednego na drugie.
Ok, dziękuję.

Moja skończyła wczoraj 6 tygodni i dokładnie tak jak mówisz połowa ubranek na 56 jest już za mała. Tez myślę nad sprzedaża. Wczoraj od 14 co godzina na cycu rany kochane dzis przespała za to cały dzień.
U nas skończone 4 tygodnie w czwartek ...i pierwsza partia ciuchów już wystawiona na Vinted ... a z dnia na dzień coraz więcej do wystawienia się robi

od ktorego tygodnia tak pracujesz nad rutyna? Bardzo mi sie to podoba, ale u nas chyba jeszcze do tego daleko, bo Ala to woli w dzien spac jak brat tlucze sie zabawkami niz w nocy jak jest cisza😂🤷
Tak mniej więcej od 6-7 ego tygodnia. To taka delikatna gra i u każdego będzie ciut inaczej ale jest taki moment ze dzidziuś zaczyna być wyraźnie bardziej kumaty i te sygnały które wysyła są wyraźniejsze. Powodzenia. Nie myśl proszę ze u nas działa jak w zegarku cokolwiek :) ale takie ogólne oczekiwanie co do planu dnia trochę pomaga :)

Do dziewczyn, które obchodzą święta: jesteście w stanie cokolwiek przygotowac przy takich małych szkrabach? Bo w tym roku kiepsko to widzę 😂
Ja w tym roku jadę na gotowcach, zrobię chyba tylko ryby i barszcz jak mi się uda. Wczoraj robiłam obiad na 3x bo mały nie zrobił kupki, jest marudny i potrzebuje uwagi, poza tym mam 4latke, która siedzi ze mną w domu od października i się nudzi więc muszę jej ciągle znajdować zajęcie..

Poza tym pora zadbać o siebie.
Od porodu robiłam z siebie herosa i po cc robiłam wszystko co udało mi się zrobić a nawet jeszcze więcej. Mówię sobie dosyć.
Swieta mają też być dla mnie.
Po nowym roku lecę na rezonans itp cuda, od jednego karpia mniej czy braku pierogów domowej roboty nikomu się nic nie stanie.

I wy też dziewczyny w tym całym swistecznym szykowaniu nie zapomnijcie o sobie... Przecież niedawno wydałyśmy na świat nowe zycie i to teraz jest najważniejsze.

To ja ubranka trzymam w workach próżniowych i czekam aż może ktoś z najbliższej rodziny postara się o bobo. Wtedy sobie odgrace komórkę.
Do dziewczyn, które obchodzą święta: jesteście w stanie cokolwiek przygotowac przy takich małych szkrabach? Bo w tym roku kiepsko to widzę 😂
Ja jadę na gotowe😄 Mama ma w tym roku sporo pomocników więc nie robię nic. Wszyscy się cieszą że poznają w końcu Alicję. Widzieli ją tylko moi rodzice i to jak spała dosłownie przez 5 minut.

reklama
my zostajemy w domu na cale swieta i bedziemy sami, Ala ma szczepienie 28.12 wiec nie bedziemy ryzykowac zlapania czegos. Wigilia bedzie skromna, bo ja nie bede i tak jesc wszystkiego do poki Ali nie zejdzie wysypka, w domu dwulatek, wiec i tak zadnych dan z grzybow nie bede robic, robie to co mozemy zjesc wszyscy, wiec bedzie z 4 dania i jakies ciasto, moj maz zrobi ryby bo to jego konik, ja zrobie ciasto moze dwa wtedy maz zajmie sie dziecmi. Dom jest ogarniety, jeszcze jakies drobne biezace sprzatanie i tyle.

Do góry