Unficzka
Fanka BB :)
Dziewczyny nam pytanie ile ml mleczka zjadają wasze dzieciaczki?
Daje mm tylko na noc, najpierw karmię piersią, później 100ml mleka modyfikowanego.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny nam pytanie ile ml mleczka zjadają wasze dzieciaczki?
No właśnie słyszałam same dobre opinie o tym mleku i chyba na nie się przestawimy... mamy na razie Bebilon Pepti DHA i są po nim problemyMy dokarmiamy Capri care, czuje się po nim dobrze, nie ma problemów
Tylko Wy nie macie zwykłego mleka tylko hydrolizat dla alergików. Jeśli macie stwierdzona alergię to przechodzenie z hydrolizatu na zwykłe mleko jest ryzykowne. Mleko kozie często alergizuje krzyżowe, więc naprawdę lepiej zmianę skonsultujcie z lekarzem.No właśnie słyszałam same dobre opinie o tym mleku i chyba na nie się przestawimy... mamy na razie Bebilon Pepti DHA i są po nim problemy
Pod jakim kątem może być to ryzykowne? Takim że mogą powrócić objawy alergii czy coś więcej może się zadziac?Tylko Wy nie macie zwykłego mleka tylko hydrolizat dla alergików. Jeśli macie stwierdzona alergię to przechodzenie z hydrolizatu na zwykłe mleko jest ryzykowne. Mleko kozie często alergizuje krzyżowe, więc naprawdę lepiej zmianę skonsultujcie z lekarzem.
Wszystko zależy jak mocną mamy alergię, dodatkowo alergia może przybierać na sile do 3 msc, więc nie wiemy jak takie małe dziecko zareaguje zamiane mocnego hydrolizatu na czyste mleko. Niektórzy alergicy piją mleko kozie i im nie szkodzi. Ja bez kontaktu z pediatrą lub alergologiem bym się bała. Oni stwierdza czy te objawy po piciu Pepti można traktować jako pogorszenie alergii i dostaniecie mocniejszy hydrolizat na receptę czy jednak można próbować z mlekiem kozim. Też doradzi za pewne jakie proporcje przy zmianie jednego na drugie.Pod jakim kątem może być to ryzykowne? Takim że mogą powrócić objawy alergii czy coś więcej może się zadziac?
No właśnie czytałam ze kozie alergizuje krzyżowo a z drugiej strony pisza ze przy nietolerancji białka krowiego często pomaga :/
Dasz mi namiary na tego osteopate?Non stop płacz z bólu, brak kupki przez min 12h, brak gazów i non stop takie charczenie i buczenie i stękania. Zero snu.
Poskarżyłam się mojej fizjo i od razu mówi żeby iść z tym do osteopaty ze ludzie już z tygodniowymi misiami chodzą nawet.
Już ratowaliśmy się wiaterkiem raz na 12h. Po wizycie u osteopaty wszystko się uregulowało. Oczywiście dalej to niemowlak także płacz nas nie opuścił zupełnie. Ale jelitka fajnie pracują i ani razu wiaterek nie poszedł w ruch
Do tego fajnie ja wyprostował bo miała preferencje na jedna stronę a teraz równiutko na dwie się patrzy.
Moja skończyła wczoraj 6 tygodni i dokładnie tak jak mówisz połowa ubranek na 56 jest już za mała. Tez myślę nad sprzedaża. Wczoraj od 14 co godzina na cycu rany kochane dzis przespała za to cały dzień.Moje dziecko wyrosło z pierwszych ciuszków. Jutro 7 tygodni no i dziś chyba pierwsze ciuszki na Vinted wystawiam. Rozmiar new born z cartersa, nexta takie pierwsze i śpiworek który kupiłam na 3,5 kilowego bobasa w jakimś zaćmieniu ciążowym. Cieszę się ze kupowałam używane bo w brodę bym sobie pluła. Oby dobrze się sprzedawały bo muszę uzupełnić kilka rzeczy wasze już wyrastają z czegoś?
Ja przyłożyłam do niej jej pierwsze ubranko i sięga jej do wysokości klatki piersiowej. Nie mogłam uwierzyć.
od ktorego tygodnia tak pracujesz nad rutyna? Bardzo mi sie to podoba, ale u nas chyba jeszcze do tego daleko, bo Ala to woli w dzien spac jak brat tlucze sie zabawkami niz w nocy jak jest ciszaBardzo możliwe ze skok. A tak trochę na sile uśpić w wózki lub nosidelku się nie da? Ja tak robię jak widzę ze nici z drzemki w koszu (w ciągu dnia nigdy nie daje jej spać do dostawki bo chce żeby kojarzyła ja tylko z nocą). Poranna drzemka (ok 11) jest albo w leżaczku albo w koszu, ta druga ok 13-14 zwykle na spacerze i trzecia ok 17 już czesto w nosidelku. Pilnuje żeby już po tej trzeciej nie spała i usypiam (czyli karmie) 20-21. Tak się nam dzień klaruje. Po świętach i nowym roku będę pracować nad tym żeby drzemki były w koszu poza jedna na spacerze. Na razie chce żeby jej się uregulowało.
Nam osteopata ostatnio polecił odstawić jajka i wszystko co zawiera jajka. Mieliśmy duży problem ze spaniem u małej, były krzyki, stękanie itd. po dwóch dniach "diety" widzę znaczną różnicę.Moja jak wstajemy rano to ona robi sobie porzadna drzemke albo dwie, nawet moge cos zrobic, a w nocy dzis od 11 steka wysypka powoli schodzi, ale ten debridat mamy brac dwa tygodnie, ja poki co odstawilam nabial, sprobuje jak jej wysypka zejdzie, moglaby zejsc do swiat bo mam straszna ochote na sernik, juz w ciazy mialam, ale przez zgage nie probowalam nawet