reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Jestes w ciazy i to nie jest taki marny wynik. Poprostu późno moglo byc zagniezdzenie zarodka.. od 12 lutego to jestes w 4 tyg ciazy. Nie w pierwszym :p wiek ciazy liczy sie od pierwszego dla cyklu. Ja np. pierwszego syna mialam dopiero na tescie blata kreska w okolicach 34 dc na 28 dniowe cykle, drugiego juz na 4 dni przed terminem przy 26 dniowych cyklach a teraz w dzien terminu przy 28-29 dniowych. Wiec uspokoj glowe. Czekaj zrob za dwa dni znowu bete powinna przyrosnac x2
Dzięki za odpowiedź ☹️ tak wg okresu to 4 tydzień ale z laboratorium razem z wynikami dostałam taka rozpiskę że wynik do 50 iu/l jest w 1 tygodniu ☹️ dlatego się martwię bo w 4 tygodniu powinien on być według tego dużo wyższy

reklama
no dokladnie. Jakbym ja, w moim wiku, poczekalabym do konca pandemii to jajka by mi sie skonczyly ;) a poza tym zawirowania zwiazane z praca wielu osobom stworzyly przestrzen na ciaze..
No janznam dużo osób w ciąży w pandemi i noe mio
Dzięki za odpowiedź ☹️ tak wg okresu to 4 tydzień ale z laboratorium razem z wynikami dostałam taka rozpiskę że wynik do 50 iu/l jest w 1 tygodniu ☹️ dlatego się martwię bo w 4 tygodniu powinien on być według tego dużo wyższy
powtorz za dwa dni czy rośnie beta i potem najlepiej do lekarza

Nie czytaj tych rozpisek bo one sa orientacyjne .. jesli zarodek zagniezdzil sie pozniej a ogolne wytyczne sa kiedzy 6a 12 dniem po owulacji , a jie jest to tez regula bo cuda sie zdarzaja gdzie i pozniej koze to zrobic t ciaza bedzie poprostu mlodsza lub starsza.. nie martw sie na zapas. Zrob po dwoch dniach od poprzedniej bete i wazny jest przyrost:)

@Emilcia88 wbpierwszej ciazy napewno kiala zagniezdzenie później niż miedzy 6 a 12 dniem .. a w drugiej juz 3 dni po owulacji kialam plamienie spowodowane zagniezdzeniem (okazalo sie zw mialam fuzego krwiaka) a po 3 dniach widoczna kreskę na tescie juz.. teraz tez robilam test 4 dbi rzed terminem(ale jestem pewna ze poprzedniego wieczoru czyli 5 dni przed terminem mialam zagniezdzenie, bo czulam przed snem dziwne szczypanie,tak tonjest jak sie za bardzo wkreci w swojorgajizm) a w dniu terminu juz mialam ladnie widoczna kreseczke :) po 3 dziach beta 123.. wiec tez szalu iw bylo.

Mam do Was pytanie . Ostatni okres dostałam 12 lutego. Cykle mam około 25-27 dniowe. Do dziś nie dostałam miesiączki. Wczoraj zrobiłam test na beta hcg i wynik to 40.5... co wskazuje wg laboratorium 1 tydzień ciąży co w żaden sposób nie jest w moim przypadku możliwe bo od 2 tygodni nie miałam żadnego stosunku.. jutro idę powtórzyć test.. czy ktoś mial tak marny wynik a mimo to cokolwiek z tego wyszło ?
kochana moja pierwsza beta też wynosiła 40, jakos w okolicach terminu miesiączki. Przede wszystkim liczy się przyrost, dziewczyny wyłapują betę na różnych poziomach to jest często indywidualna kwestia. Jedynie przyrost jest miarodajny. Poza tym 1 tydzień to może być wg labo własnie pierwszy tydzien po terminie miesiaczki czyli w prawidłowym oznaczeniu 4, też kiedyś spotkałam się z tym ze laboratoria to jakoś tak dziwnie nazywają. Jeżeli chcesz się uspokoić powtórz betę po 48 godzinach, bo na usg na tym etapie nic nie zobaczysz. Pęcherzyk jest widoczny bodajże po przekroczeniu 1000 lub nawet 1500. Nic się nie martw od czegoś ta betka musi zacząć rosnąć 🙃 Trzymam kciuki!

reklama
kochana moja pierwsza beta też wynosiła 40, jakos w okolicach terminu miesiączki. Przede wszystkim liczy się przyrost, dziewczyny wyłapują betę na różnych poziomach to jest często indywidualna kwestia. Jedynie przyrost jest miarodajny. Poza tym 1 tydzień to może być wg labo własnie pierwszy tydzien po terminie miesiaczki czyli w prawidłowym oznaczeniu 4, też kiedyś spotkałam się z tym ze laboratoria to jakoś tak dziwnie nazywają. Jeżeli chcesz się uspokoić powtórz betę po 48 godzinach, bo na usg na tym etapie nic nie zobaczysz. Pęcherzyk jest widoczny bodajże po przekroczeniu 1000 lub nawet 1500. Nic się nie martw od czegoś ta betka musi zacząć rosnąć 🙃 Trzymam kciuki!
Potwierdzam! :)

Do góry