reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2021

Życzę Wam powodzenia. Sobie zreszta również, widzę, ze powstały tu już grupki i bez sensu tu dochodzić, skoro ktos otwiera się z swoim kłopotem a nie uzyskuje ani wsparcia ani zainteresowania. Pozdrawiam

reklama
Witaj [emoji846] myśl pozytywnie. Do jutra jest nie daleko więc dowiesz się więcej. Trzymam kciuki.
Cześć dziewczyny, chcialabym dolaczyc.
Termin aplikacji mam na 13/14.11. Pierwsza wizyte bede miala jutro, w niedzielę byłam na izbie, dostalam lekkie plamienie. Dostałam duphastone i luteine w końskich dawkach. Robili mi badania, szyjka wysoko i zamknieta. Na usg nic nie było widac, a było to również 5 tydzien. Bety wtedy nie sprawdzalam, okazalo sie, ze mam na jajnikach torbiele. Wczoraj sprawdzilam bete i wyniosła 2555, martwie sie czy cos z tej ciąży będzie. Czy bedzie zdrowa, czy cos zobacze jutro na usg.

Jakie grupki, no coś Ty. Zawsze warto pisać, nawet jeśli ktoś mało odpisuje nam. Z czasem się poznajemy i otwieramy. Daj się poznać [emoji846]
Życzę Wam powodzenia. Sobie zreszta również, widzę, ze powstały tu już grupki i bez sensu tu dochodzić, skoro ktos otwiera się z swoim kłopotem a nie uzyskuje ani wsparcia ani zainteresowania. Pozdrawiam

Cześć dziewczyny, chcialabym dolaczyc.
Termin aplikacji mam na 13/14.11. Pierwsza wizyte bede miala jutro, w niedzielę byłam na izbie, dostalam lekkie plamienie. Dostałam duphastone i luteine w końskich dawkach. Robili mi badania, szyjka wysoko i zamknieta. Na usg nic nie było widac, a było to również 5 tydzien. Bety wtedy nie sprawdzalam, okazalo sie, ze mam na jajnikach torbiele. Wczoraj sprawdzilam bete i wyniosła 2555, martwie sie czy cos z tej ciąży będzie. Czy bedzie zdrowa, czy cos zobacze jutro na usg.
Też mam termin według apki 13/14 listopad. Byłam na wizycie w 4t+4, oczywiście, że nic nie było widać. Poszłam tak szybko na wizytę bo zmartwiłam się słabym przyrostem bety. Na szczęście lekarz mnie trochę uspokoił i jego zdaniem było ok. Kolejną wizytę będę miała pod koniec tygodnia żeby zobaczyć czy utworzył się pęcherzyk. Nie liczę na serduszko ale w sumie wszystko jest możliwe :) u Ciebie beta wygląda obiecująco ale najważniejszy jest przyrost a nie pojedynczy wynik. Nie stresuj się, trzymam kciuki żeby się udało 👌🥰

Dziewczyny co myślicie o chodzeniu do dwóch ginekologów? Będę chodziła do babki prywatnie i chciałabym żeby ona prowadziła moja ciążę, ale z tego powodu że kupiliśmy mieszkanie w tym roku i remontujemy, szukam jak tu oszczędzić i myślałam czy nie iść jeszcze do kogoś z nfz żeby chociaż niektóre badania mieć za darmo. Taki mam pomysł ale nie wiem czy jest sens. Co o tym myślicie?
Też nie wiem jak to jest z kartą ciąży, czy moge mieć dwie u dwóch lekarzy🤔
ja robię dokładnie tak samo. Prywatnie bedze chodzisz i doktor będzie prowadzić ciaze a na NFZ tylko dla badań;)

ale co się stało? Czemu się unosisz myślę że trudno się odnieść do każdej wiadomości:)) a grupki hmmm myślę że za wcześnie za mało się znamy żeby mogły tworzyć się grupki;)

Może już nie przesadzajmy... Nie każdy jest w tym momencie na forum i nie da się odpisać na wszystko w ciągu godziny.
Pytałaś o objawy ciąży pozamacicznej.. Jak np. tak jak ja, ktoś nie miał ciąży pozamacicznej, to jak ma Ci na to odpisać? Co da odpisanie "nie wiem"?
Na pewno jak ktoś miał taki incydent za sobą i zobaczy ten post to odpisze.

Odnośnie Twojego głównego postu. Na usg nie było niczego widac czyli nawet pęcherzyka ciążowego?
Możliwe, że ciąża jest młodsza i nie jesteś w 5tyg. Z resztą zależy jak rozumiemy 5tyg.
4+0-4+6 czy 5+0-5+6? Z tego co wiem to każdy inaczej rozumuje 5 tydzień.
Dobrze, że jutro masz wizytę, wszystko na pewno będzie pod kontrolą lekarza. Póki co się nie stresuj bo to na pewno nie wpływa dobrze na ciążę

Ostatnia edycja:
reklama
@Xxxsia a z własnego doświadczenia napisze tak:
Bywam rano i do południa. Coś tam naskrobię, odpiszę, później wracam do obowiązków i dopiero czasami wieczorem siadam i czytam. Nadrabiam zaległości i odpisuje tym co pisały rano. I zapewne większość robi tak samo. Nie każdy ma możliwość śledzenia forum przez cały dzień, tym bardziej że w aplikacji nie działają powiadomienia.
I to że nikt nie odpisał w ciągu 6 min to nic. Tak jak pisałam wyżej daj się poznać. Ja do tej pory mam tak że większości nie kojarzę a wchodzą co rusz nowe osoby.

Do góry