Ja mam taką z babymam, mięciutka jak chmurka, aż zazdroszczę synkowi, jak sobie na niej leży
i to nie typowy rogal tylko długa, wiązana. Kupiłam, żeby spać z nią w czasie ciąży, ale moje nogi były ciężkie, zaczęła się spłaszczać i mi było szkoda. Ale do karmienia ok
Ja też tak zalegałam w szpitalu, bo to była moja 1 ciąża i nie wiedząc, ze skurcze przepowiadające bolą, uznałam, że już rodzę i stawiłam się na ip. Przyjęli mnie, ale chcieli wypisać, bo nic się nie działo, a jak nazajutrz zjawił się mój lekarz prowadzący, dał mi czopki scopolan na rozmiękczenie szyjki. Najpierw do wzięcia 2 na raz (tzn z godziną odstępu pomiędzy) i na wieczór jeden. Akcja zaczęła się 2h później od tego ostatniego. Do dziś nie wiem, czy to czopki miały zasługę czy obawa przed tabletką na wywołanie, o której położna powiedziała mi, że nazajutrz pewnie dostanę i że jest nieprzewidywalna i że po niej poród może być trudny (ryzyko uszkodzenia szyjki). Na szczęście do tabletki nie doczekałam, oksytocynę miałam przez jakieś 5 minut na wzmocnienie skurczów, a reszta sama się działa.
@AsiakS , bądź dobrej myśli. Lekarze na pewno pomogą Ci podjąć najlepszą dla Was decyzję. Jakkolwiek urodzisz, ta mała osóbka wtulona w Twoje ramiona wynagrodzi Ci każdy dzień oczekiwania, zapomnisz każdą chwilę zamartwiania i zatracisz się w miłości do tego maleństwa. Cierpliwości
wchodź na forum, pisz, będziemy z Tobą