reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Właściwie to najczęściej kobiety rodzą w bliskich okolicach około terminowych. Statystycznie to jednak kilka dni w przód czy w tył. Choć mi się wydaje, że u nas babyboom mógł się zacząć tylko dziewczyny się nie odzywają z nadmiaru wrażeń.

Ja tez odświeżam i czekam :) my dziś zaliczyliśmy pierwszy spacer. Wyszło ponad 2h (drzemka na tarasie na koniec). W sumie jakaś godzina chodzenia, ok 2,5 km. Dwa razy musiałam na ławeczce odpocząć no blizna zaczęła ciągnąć ale małymi krokami będzie lepiej :) milknę bo to nie aktualne tematy i czekamy czy ktoś się jeszcze w październiku wykluje 🐣zostało niewiele ponad 24h. Czekamy skorpionki 🦂

Ja też kilka razu wchodziłam tu dziś i patrzę - cisza :)
Miałam dziś bardzo intensywny dzień - w końcu wczoraj udało nam się przeprowadzić 🤦‍♀️ Mieszkanie jeszcze nie do końca zrobione ale powiedziałam mężowi, że deadline już minął, bo muszę w końcu chociaż walizkę do szpitala zdążyć spakować czy zrobić kącik Malutkiej ...wszystko na wariackich papierach :/

A co sądzicie o stwierdzeniu "jaki połóg taka starość" i że pomimo dobrego samopoczucia kobieta 2 tygodnie powinna leżeć z dzieckiem i dopiero potem małymi kroczkami kończąc na 6 tygodniach wracać do aktywności.

Ja tez odświeżam i czekam :) my dziś zaliczyliśmy pierwszy spacer. Wyszło ponad 2h (drzemka na tarasie na koniec). W sumie jakaś godzina chodzenia, ok 2,5 km. Dwa razy musiałam na ławeczce odpocząć no blizna zaczęła ciągnąć ale małymi krokami będzie lepiej :) milknę bo to nie aktualne tematy i czekamy czy ktoś się jeszcze w październiku wykluje 🐣zostało niewiele ponad 24h. Czekamy skorpionki 🦂
Ojej cudownie <3 a jak malutkiej podobal się spacerek??

A co sądzicie o stwierdzeniu "jaki połóg taka starość" i że pomimo dobrego samopoczucia kobieta 2 tygodnie powinna leżeć z dzieckiem i dopiero potem małymi kroczkami kończąc na 6 tygodniach wracać do aktywności.
Myślę że jak jest taka możliwość to świetnie z tego skorzystać :))) i mieć czas dojść do siebie i spędzać cały czas z maleństwem ale wiadomo nie wszystkie mają taką możliwość

reklama

A z drugiej strony nie wiem czy go dobry pomysł, po porodzie jest duże ryzyko zakrzepicy i kobiety nawet po CC są szybko pioniziwane.

Do góry