reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Czyli w sumie dobrze, niedobrze... Kochana, z dzieckiem jest ok. Z jeśli chodzi o Ciebie to mają plan działania. Podleczysz się i będziesz jak nowonarodzona 🙂 A zwolnienie - to pewnie tylko formalność 😉
właśnie nie wiem ,bo ona idzie na urlop od 28-17 i teraz powiedziała że nie może mi tak długo dać , ciekawe czy jak pójdę za 3 dni czy mi da do 17 czy krócej i będę musiała iść do innego lekarza . Czekam dalej do rodzinnego ,bo mi kazała iść na RTG i łażę jak ten debil od gabinetu do gabinetu , od 11 po lekarzach już mam dość 😔 wróciłam do lekarki ,ona nie ma wyniku musiałam iść jeszcze raz no masakra jakaś 🤬 najważniejsze ze mój dzidiol już tak urósł 🥰

reklama
A powiedzcie mi to normalne że ona mi nie mierzyła ile boje serduszko ? Wgl dostałam skierowanie na 3 badania tylko ( glukozę , vdrl i grupę krwi z potwierdzeniem ) więc jak tak dalej pójdzie to będę musiała chodzić co 2 tygodnie żeby mi dawała skierowanie i się kłuć ,bo mówi że nie może mi dać wszystkiego na raz . Wgl na prenatalne kazała mi się umówić do 12 tygodnia max

A powiedzcie mi to normalne że ona mi nie mierzyła ile boje serduszko ? Wgl dostałam skierowanie na 3 badania tylko ( glukozę , vdrl i grupę krwi z potwierdzeniem ) więc jak tak dalej pójdzie to będę musiała chodzić co 2 tygodnie żeby mi dawała skierowanie i się kłuć ,bo mówi że nie może mi dać wszystkiego na raz . Wgl na prenatalne kazała mi się umówić do 12 tygodnia max
Bardzo często lekarze w I trymestrze nie sprawdzają tak standardowo. U mnie w medicover tylko patrzył, że faktycznie jest akcja serca, a prywatnie, to jakoś tak sprawdziła, że wyszły takie kreski, paski i oceniła to na prawidłowe.
Jeśli masz co 2 tygodnie tak latać, to nie będziesz się nudziła na tym zwolnieniu 😁

Ja tak mam przy karmieniu nic nie chudnę. Jedyny plus to mało tyję... choć nie wiem jak będzie tym razem bo ciągle bym coś jadła 🤣🤭.
Mam tak samo! A karmiłam każde i to długo i nie malałam nigdy że waga jak to niektórzy mówią „leciała sama”
Jestem po jeden wizycie czekam na kolejną , u ginekologa okej , dzidzia ma 1.3 cm , serduszko bije ale nie mierzyła ile , karta ciąży jest założona , dostałam skierowania na prenatalne ale niestety nie mogę iść gdzie chce mam podana placówkę do której muszę iść , będę dzownic dziś lub jutro , L4 dostałam do czwartku tylko i w czwartek mam przyjść na wizytę zobaczymy do dalej , powiedziała że mam anemię przepisała tabletki , w wymazie wyszło że mam grzybicę 🤯 także dostałam globulki . Kazala iść do rodzinnego w związku z tym niskim ciśnieniem także właśnie czekam
Już nie mogła dać Ci na trochę dłużej 🙊
jakaś dziwna lekarka…. Tyle ciąży za mną i zawsze dostawałam calutki komplet badań… niepotrzebnie będziesz chodzić i w kółko robiłam. I tak jak piszesz ciągle kłucia.
A robiłaś już wcześniej na te różne choroby zakaźne jak toxo czy cytomegali? Czy jeszcze nie? :)

Bardzo często lekarze w I trymestrze nie sprawdzają tak standardowo. U mnie w medicover tylko patrzył, że faktycznie jest akcja serca, a prywatnie, to jakoś tak sprawdziła, że wyszły takie kreski, paski i oceniła to na prawidłowe.
Jeśli masz co 2 tygodnie tak latać, to nie będziesz się nudziła na tym zwolnieniu 😁
A w medicaver też masz prenatalne? Bo mam w luxmedzie ale teraz podobno są wszędzie na NFZ …. Więc zastanawiam się czy robić w luxie czy gdzieś prywatnie ale NFZ - czy tu i tu 🙊

Dziwne że krótkie zwolnienie dala, ja mam od 17.02 do 11.03.
Moja też nie badała serduszka tylko po wykresie jej obluczylo że było 126

A w medicaver też masz prenatalne? Bo mam w luxmedzie ale teraz podobno są wszędzie na NFZ …. Więc zastanawiam się czy robić w luxie czy gdzieś prywatnie ale NFZ - czy tu i tu 🙊
Jak tu i tu? Nie da się tak raczej legalnie, w sensie dwa razy na nfz 😁 bo skierowanie masz jedno, chyba,że coś źle zrozumiałam.

W sumie ja tak piszę, a samarak zrobiłam, bo chodziłam do dwóch lekarzy w ciąży 🫣

Nieśmiało się przywitam 😊 14.02 zrobiłam test, bo spóźniał mi się 2 dni okres, wyszły dwie grube krechy, niespodzianka, wstępnie planowaliśmy od wakacji zacząć się starać o drugie bobo. Ale ucieszyliśmy się 😁 15.02 beta 619, jutro będę powtarzać. Jestem już mamą 20 miesięcznej Czerwcowej dziewczynki i miło widzieć znajomy nick na grupie - część @AlaMakota0220101 😁 W sumie to moja 3cia ciąża, pierwsza poroniona (puste jajo). Termin pokazuje wg ostatniej miesiączki na 22.10.
Nieśmiało się przywitam 😊 14.02 zrobiłam test, bo spóźniał mi się 2 dni okres, wyszły dwie grube krechy, niespodzianka, wstępnie planowaliśmy od wakacji zacząć się starać o drugie bobo. Ale ucieszyliśmy się 😁 15.02 beta 619, jutro będę powtarzać. Jestem już mamą 20 miesięcznej Czerwcowej dziewczynki i miło widzieć znajomy nick na grupie - część @AlaMakota0220101 😁 W sumie to moja 3cia ciąża, pierwsza poroniona (puste jajo). Termin pokazuje wg ostatniej miesiączki na 22.10.
#Zlotowlosa123 witaj :) kojarzę Twój nick z Czerwcowek 2023 😀 i gratuluję kolejnej ciąży:)

Ja Wamw. Skrócie napisze, że miałam tu przerwę ze 2 tygodnie, ledwo dołączyłam i zmiotlo mnie z powierzchni.. Miłości, brak siły, totalna dętka.. starsze dzieciaki na feriach były, w międzyczasie jedno zachorowało i wróciło, więc miałam mojego 20 miesięcznegoskaczacego po mnie przez pół dnia (bo nie przyzwyczajony, że ja leżę w wieksozsci) i 13 letniego chorego.. na szczęście mężu dobrze ogarnia. Ma już chlop wprawę, co ciąża u nas to pierwsze 3 miesiące mama odpada a tata robi na wszystkie fronty.. I jeszcze poczucie humoru się go trzyma. Powiedzieliśmy starszym dzieciakom że będzie czwarte, niby powinni się spodziewać,bo taki byl plan i teraz chodzą i się podśmiewują z nas staruchów, zastanawiają się jaka płec, jakie imię, jak to będzie, troche nam dokuczają ale jest fajnie. Już spuchłam, brzuszek już mi wywaliło mimo,że to 7 tc.. ale ja tak mam. Dużo tyje, apetyt jak u konia i niestety nawet Xonvea nie powoduje zaniku łaknienia. Ale ogólnie pomaga mi. Biorę dwie tabletki na noc i jedna rano, prawie miłości brak. A któraś z Qas też bierze ?
Za rodzinny mam pierwsze badanie i usg, teoretycznie źle się czuję więc wszystko powinno być ok ale póki serduszka nie usłyszę to nie będę pewna. Postaram się Was trochę poczytać ale na pewno nie nadrobię wszystkiego.. skończyłam na 187 stronie 😉

reklama
Jestem po jeden wizycie czekam na kolejną , u ginekologa okej , dzidzia ma 1.3 cm , serduszko bije ale nie mierzyła ile , karta ciąży jest założona , dostałam skierowania na prenatalne ale niestety nie mogę iść gdzie chce mam podana placówkę do której muszę iść , będę dzownic dziś lub jutro , L4 dostałam do czwartku tylko i w czwartek mam przyjść na wizytę zobaczymy do dalej , powiedziała że mam anemię przepisała tabletki , w wymazie wyszło że mam grzybicę 🤯 także dostałam globulki . Kazala iść do rodzinnego w związku z tym niskim ciśnieniem także właśnie czekam

Dobrze że z dzieciaczkiem oki, że jest serduszko.
Na dość krótko wystawiła zwolnienie, chciałabyś przedłużyć ?

Do góry