reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja też cierpię z powodu zgagi. Też mam wymioty nocne i palenie za mostkiem i w ustach nawet po herbacie. W nocy muszę spać na 3poduszkach. Taki kopiec układam. A i tak ledwo daje radę. Nawet jak to pisze to mnie pali... Reni to działa tylko na chwilę, masakra. Jeszcze niecałe 4 tyg mam nadzieję🥺
To moja 3 ciąża I w każdej miałam potworny refluks. Mija magicznie po porodzie.

Bardzo liczę na.to, że magicznie.minie.po porodzie bo już nie mam siły. Też śpię praktycznie na siedząco.bo wtedy jest trochę lżej. Podobno miało minąć gdy brzuch opadnie. Nie prawda, nic się nie zmieniło. Obojętnie co zjem albo wypiję albowystarczy że lekko się pochyłe i już zgaga, nawet podczas mycia zębów. Ciekawe czy ostatecznie to nie będzie miało wpływu na nasz układ pokarmowy, żebyśmy nie miały nadżerek przełyku itp. 😔

reklama
Bardzo liczę na.to, że magicznie.minie.po porodzie bo już nie mam siły. Też śpię praktycznie na siedząco.bo wtedy jest trochę lżej. Podobno miało minąć gdy brzuch opadnie. Nie prawda, nic się nie zmieniło. Obojętnie co zjem albo wypiję albowystarczy że lekko się pochyłe i już zgaga, nawet podczas mycia zębów. Ciekawe czy ostatecznie to nie będzie miało wpływu na nasz układ pokarmowy, żebyśmy nie miały nadżerek przełyku itp. 😔
W poprzednich dwóch ciążach brzuch mi nie opadł. Zgagę miałam nawet jak mnie wieźli na planowe cc🤦‍♀️ pamiętam, że uwierał mnie cewnik i paliło mnie w przełyku🥵 nie wiedziałam co gorsze. Przy naturalnym porodzie wymiotowałam z 10razy w ciągu kilku godzin, ale to chyba z bólu, a nie z refluksu, więc tej zgagi jakby nie odczuwałam.
Po porodzie zwyczajnie mija. Leżenie, schylanie, jedzenie w biegu - wszystko bezproblemowo.

Zaktualizowałam, to co zostało zauważone, jeśli ktoś chce to śmiało można poprawiać, dopisywać. (Wstawiłam poprzednią listę z sierpnia, bo ktoś prosił żeby było orientacyjnie widać kogo terminy się zbliżają). Jeśli chodzi o mamakochająca to czekamy jeszcze na szczegóły ❤

W oczekiwaniu:
  1. Szczęśliwakobieta- 01.11.2021 M - Fabian lub Nataniel
  2. K1991- 01.11.2021- M- Wilhelm
  3. katarzyna21st- 01.11.2021 plec K Prawdopodobnie Oliwia
  4. mini_85 - 05.11.2021 - M -
  5. Mila09 - 05.11.2021 - K - Nela, Laura, Marcelina
  6. Unficzka - 07.11.2021 -M-Wiktor
  7. bzzz1 - 07.11.2021- K - Laura, Blanka
  8. mamuska3 - 08.11.2021 - M - Wiktor, Fabian, Marcel - jeszcze się nie zdecydowaliśmy
  9. AliG-10.11.2021- płeć K- Maja
  10. EmiD 12.11.2021 K- Lili, Oliwia
  11. Amarka - 12.11.2021 -M- Gabrys
  12. Margola29-13.11.21-K- Alicja
  13. Natalia9898 - 14.11.2021- M -(?) Marcel
  14. AsiakS - 14.11.2021 - M- narazie Dawid
  15. MarlenaP - 15.11.2021 - M - Franciszek
  16. Będęmama-15.11.2021-M- Igor
  17. MiśZielinka 16.11.2021 - M - Patryk
  18. Isanaa - 18.11.2021 - K - ?
  19. hikari_ona - 20.11.2021 -K- Eliza, Zuzia, Maja, Pola - negocjujemy
  20. Ja.mama - 20.11.2021 - K - na razie Hela/Oliwka
  21. KaKaKa - 22.11.2021 - Alicja
  22. Kucielka89 - 24.11.2021 -Ignaś
  23. Smaily - 25.11.2021 K- Małgosia lub Beatka
  24. Anka0202 - 25.11.2021 - K? - ???
  25. Aleksandra_3 - 26.11.2021 - M? - Antoni, Franciszek, Tadeusz
  26. MalaMi30 - 26.11.21- płeć chyba M.
  27. olka1987 - 27.11.2021 - płeć K. Imię jeszcze wielka niewiadoma
  28. Cytrynowa96- 27.11.2021-K/M ??
  29. Przewrotka - 27.11.2021 - ?
Witamy:
  • 1. Juana19 - 21.10.2021 -K-Zosia
  • 2. mamakochająca
To jeszcze ja ☺☺
Maagd - 25.11.2021 - Helenka ❤❤❤

miałam dziś taka zgagę musiałam wziąć krople żołądkowe odrazu mi pomogło . Myślicie ze mogły one zaszkodzić małemu? Jednorazowo w sumie wzięłam, ale myślałam ze mi gardło wypali tsk mnie bolało
Oj z ta zgaga ja wypiłam cały gaviscin przez ostatnie 2 może 3 miesiące jak się skończył wróciłam do gum miętowych i o dziwo pomaga więc zostaje przy tym już nic nie kupuje ale ten refluks meczy pocieszam się że to już prawie koniec i lada dzień ten problem sie skończy.

W poprzednich dwóch ciążach brzuch mi nie opadł. Zgagę miałam nawet jak mnie wieźli na planowe cc🤦‍♀️ pamiętam, że uwierał mnie cewnik i paliło mnie w przełyku🥵 nie wiedziałam co gorsze. Przy naturalnym porodzie wymiotowałam z 10razy w ciągu kilku godzin, ale to chyba z bólu, a nie z refluksu, więc tej zgagi jakby nie odczuwałam.
Po porodzie zwyczajnie mija. Leżenie, schylanie, jedzenie w biegu - wszystko bezproblemowo.
Ja tez nie wiedziałam kiedyś co to zgaga 🤯🤯🤯

Ja też mecze się ze zgaga.. Tyle że ja pije zimne mleko i mam nadzieję że do porodu mi to wystarczy..
Nie przechwalam dzisiejszej nocy ale było nawet znośnie. Skurczy mniej tylko co latałam siku. Pospałam sobie nawet do 7:30 🙈😂👍
Listopadzie przybywaj!

Też się na początku ratowałam mlekiem, ale później znudziło mi się chodzenie w nocy piętro niżej do lodówki 🤣. A tabletki przy łóżku, wyciągam rękę i jest, nawet po omacku🙂. U mnie w nocy też było wyjątkowo znośnie, tylko dwa razy wstałam na siku, skurczy bardzo mało, co się obudziłam to zasnęłam, wstałam o 8. Dla mnie to ogromne szaleństwo... Chyba organizm odsypiał ostatni tydzień niespania. Czytałam gdzieś wczoraj, że najmniej dzieci rodzi się w niedzielę i poniedziałek, więc albo ogarniamy się dzisiaj albo czekamy do wtorku 😅

reklama
Ja na szczęście nie mam jakiejś dużej zgagi, tylko jak wypije/zjem konkretne rzeczy typu sok owocowy albo coś z nabiału. Pomagają mi gumy do żucia.

Dziś 39+1, noc tragiczna, od 2:30 do 5:00 nie mogłam spać, siku co godzinę 🙈, skurcze co kilkadziesiąt minut, mały miał ze 2x czkawkę.

@Mila09 co z Tobą? Jesteś w szpitalu? Próbowali Ci już wywoływać poród?

Do góry