reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

A w medicaver też masz prenatalne? Bo mam w luxmedzie ale teraz podobno są wszędzie na NFZ …. Więc zastanawiam się czy robić w luxie czy gdzieś prywatnie ale NFZ - czy tu i tu 🙊
Ja mam też Luxmed, skierowanie od prowadzącego i idę do jego kliniki do premium Medical. Także on wystawia skierowanie, jest za darmo i możesz iść gdzie chcesz. Nie kazał mi iść obligatoryjne do siebie. Zasugerował

reklama
Jak tu i tu? Nie da się tak raczej legalnie, w sensie dwa razy na nfz 😁 bo skierowanie masz jedno, chyba,że coś źle zrozumiałam.

W sumie ja tak piszę, a samarak zrobiłam, bo chodziłam do dwóch lekarzy w ciąży 🫣
W luxmedzie mam pakiet prywatny a widziałam że w pakiecie mam prenatalne. Ale myślę że oni nie robią tak dobrze jak prywatnie :) więc mysle żeby zrobić raz z pakietu medycznego i raz NFZ

Ja mam też Luxmed, skierowanie od prowadzącego i idę do jego kliniki do premium Medical. Także on wystawia skierowanie, jest za darmo i możesz iść gdzie chcesz. Nie kazał mi iść obligatoryjne do siebie. Zasugerował
Ale to jest jakby z podzlecenia luxmedu czy to jest to na NFZ? Bo teraz wychodzi na to że jak ma się pakiet medyczny to można zrobić dwa razy 🙊

W luxmedzie mam pakiet prywatny a widziałam że w pakiecie mam prenatalne. Ale myślę że oni nie robią tak dobrze jak prywatnie :) więc mysle żeby zrobić raz z pakietu medycznego i raz NFZ
Tak, ale to na NFZ znaczy że jest refundowane. Masz skierowanie i możesz je zrobić gdziekolwiek Ci się podoba poza tym całym pakietem luxmedowym :))) także spoko opcja.
W jakim mieście korzystasz ?

Ale to jest jakby z podzlecenia luxmedu czy to jest to na NFZ? Bo teraz wychodzi na to że jak ma się pakiet medyczny to można zrobić dwa razy 🙊
Dokładnie tak tak,
Bo to badanie było zawsze w Luxmed, a że od tego roku jest refundowane to robiąc na NFZ możesz zrobić prywatnie w jakiejkolwiek klinice chcesz przedstawiając im skierowanie nfztowe

Witam. Nieśmiało dołączę. Test pozytywny. Ciąża z zaskoczenia jeszcze przed terminem @ ale owulacja była szybciej. Ciąża z 9 DC. Czułam, że coś jest na rzeczy. Mam już 3 dzieci. Córka najstarsza w lipcu 15 lat, syn w kwietniu 10 i najmłodsza w czerwcu 7. Sama we wrześniu 39. Termin z om 31 październik. Jak dotrwam do końca czeka mnie 4 cc
Ooo witam mamusie 3 dzieci:) to wyzwanie z tą czwarta ciąża, choć jak dzieci starsze to pomagają. Będziecie mieć malutkiego Rodzyneczka albo Rodzyneczke 😀 gratulacje.
Ja w listopadzie hucznie ochodzilam 40 lat i już staraliśmy się o kolejne kilka.miesiecy ale póki karmiłam piersią najmłodszego to prolaktyna skutecznie mi blokowała zapłodnienie. A Zegar tyka 😉 Choć moja Pani gin twierdzi,że to spoko wiek, kolejna ciąża i w ogóle jest na luzie, to mnie bardzo krzepi. Jeszcze teściowej i mamie mie mówiliśmy, czekamy na potwierdzenie badań i karte ciąży ale one we dwie maja inne zdanie na temat czwartego dziecka więc jakoś fajerwerków się nie spodziewamy. I też już tego nie przeżywamy, to przecież nasza sprawa 😀
A jak u Was nastroje? Dzieci już wiedzą?

Tak, ale to na NFZ znaczy że jest refundowane. Masz skierowanie i możesz je zrobić gdziekolwiek Ci się podoba poza tym całym pakietem luxmedowym :))) także spoko opcja.
W jakim mieście korzystasz ?
Ok :) ale lekarz z luxmedu wystawił Ci też NFZ? Bo oni chyba jak zakładają kartę ciąży to z automatu ma się skierowania na te wszystkie badania :)
We Wrocławiu :) a Ty?

Ok :) ale lekarz z luxmedu wystawił Ci też NFZ? Bo oni chyba jak zakładają kartę ciąży to z automatu ma się skierowania na te wszystkie badania :)
We Wrocławiu :) a Ty?
Tak lekarz prowadzący z Luxmed wystawił NFZ. Mówił że mogę iść gdzie chce i to nie koliduje z moim pakietem. Na pewno u Ciebie działa to tak samo.
Ja akurat w Warszawie chodzę :)

Ooo witam mamusie 3 dzieci:) to wyzwanie z tą czwarta ciąża, choć jak dzieci starsze to pomagają. Będziecie mieć malutkiego Rodzyneczka albo Rodzyneczke 😀 gratulacje.
Ja w listopadzie hucznie ochodzilam 40 lat i już staraliśmy się o kolejne kilka.miesiecy ale póki karmiłam piersią najmłodszego to prolaktyna skutecznie mi blokowała zapłodnienie. A Zegar tyka 😉 Choć moja Pani gin twierdzi,że to spoko wiek, kolejna ciąża i w ogóle jest na luzie, to mnie bardzo krzepi. Jeszcze teściowej i mamie mie mówiliśmy, czekamy na potwierdzenie badań i karte ciąży ale one we dwie maja inne zdanie na temat czwartego dziecka więc jakoś fajerwerków się nie spodziewamy. I też już tego nie przeżywamy, to przecież nasza sprawa 😀
A jak u Was nastroje? Dzieci już wiedzą?
O witam, ja w tym roku 40 😉 i czekam na 6, fajnie, że więcej nas tu wielodzietnych 😁

reklama
Ja swoje pierwsze 3 ciążę czułam niemal od razu, tej nie czuje w ogóle. I zawsze w ciąży miałam piękne, długie nie łamiące się paznokcie. A teraz łamią się non stop. W ostatniej jak jeszcze nie wiedziałam że dziecko się nie rozwija to mnie koleżanki pytały co robię że mam takie długie (ja w ogóle ich nie maluje). To było mniej więcej w tym samym czasie co teraz, a łamią się okropnie 😢😵‍💫
Tak, w każdej ciąży może być inaczej.. choć u mnie póki co tak samo, objawy te same, kilogramy wchodzą z powietrza.. a paznokcie cóż, mam żele więc ciężko ocenić. Dziś kupiłam sobie spodnie większe i szerokie dresy bo już mnie ciśnie wszystko. i

Do góry