reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

dziewczyny czekam na kroplówkę.. w domu zaraz przyjadą mi podłączyć jeszcze chwile to wykituje.. już mam stan zapalny w pęcherzu mocz zatrzymamy dostałam anttbiotk na wieczór przestałam pic wszystko zwracam nie mam już sił na wymioty mam tak silne skurcze przez wymiotowanie bo spinam brzuch ale nieregularne ale jak ja bym miała dziś rodzic to nie dałabym rady musiałabym mieć cesarkę jestem na skraju wyczerpania
Trzymaj się ❤️

reklama
dziewczyny czekam na kroplówkę.. w domu zaraz przyjadą mi podłączyć jeszcze chwile to wykituje.. już mam stan zapalny w pęcherzu mocz zatrzymamy dostałam anttbiotk na wieczór przestałam pic wszystko zwracam nie mam już sił na wymioty mam tak silne skurcze przez wymiotowanie bo spinam brzuch ale nieregularne ale jak ja bym miała dziś rodzic to nie dałabym rady musiałabym mieć cesarkę jestem na skraju wyczerpania
Dużo zdrowia! Oby pomogło

dawaj znać kochana jak się czujesz, bardzo Ci współczuję, trzymam kciuki, żebyś w końcu poczuła się lepiej

No to masz niezłą „próbę” przed porodem… Oby szybko przeszło, trzymam kciuki ✊

Jeszcze na ostatniej prostej, przed porodem spotkało Ciebie takie coś 😢 szybciutko wracaj do pełnego zdrowia

To znaczy : picie wody jest jedną z najważniejszych czynności jakie powinnyśmy wykonywać w ciąży zwłaszcza przy wymiotach i biegunce żeby się nie odwodnić a elektrolity i owszem ale z tego co mi wiadomo w ciąży są konkretne wytyczne co do przyjmowania witamin itp dlatego elektrolity, probiotyki i tego typu rzeczy konsultowlalabym z lekarzem zamiast brać na własną rękę. Ale to moje zdanie tylko. Ja wolę doradzić bezpieczne picie wody i konsultacje.

reklama
To znaczy : picie wody jest jedną z najważniejszych czynności jakie powinnyśmy wykonywać w ciąży zwłaszcza przy wymiotach i biegunce żeby się nie odwodnić a elektrolity i owszem ale z tego co mi wiadomo w ciąży są konkretne wytyczne co do przyjmowania witamin itp dlatego elektrolity, probiotyki i tego typu rzeczy konsultowlalabym z lekarzem zamiast brać na własną rękę. Ale to moje zdanie tylko. Ja wolę doradzić bezpieczne picie wody i konsultacje.
A ja swoim przykładzie napiszę że czekanie na decyzję lekarza z przyjmowaniem elektrolitów jest głupotą i naprawdę nie czekajcie z tym nigdy. Odwodnienie i wymioty sprzyjają odklejeniu łóżyska. Elektrolity i wszelkie witaminy, aminokwasy są bezpieczne w ciąży i totalnie obojetne przy zdrowym organiżmie brane rozsądnie. Konsultowanie ich brania jest jak dzwonienie do lekarza z każdą etykietą żywnościową w sklepie i konsultowanie czy to można zjeść. W ciąży jedyne zalecenia są do brania kwasu foliowego. Specjalne witaminy to tylko wyciąganie kasy od ciężarnych i to zdanie każdego ordynatora w szpitalach w których leżałam. Nikt w szpitalu witamin codziennie cięzarnym nie daje, a to co bierze sobie pacjentka kompletnie im lata i powiewa.

Do góry