Teraz to musisz głównie pić ! Dużo wody, bo się odwodnisz. Na tym etapie, jak Ci szybko nie minie, to może Cię skierują do szpitala już ?Ja dzisiaj pół nocy nie śpię od 12 do teraz już 5 godzin mam biegunkę i wymiotuje co 30min.. jestem już bez sił wypiłam colę zjadłam banana dalej nic( zimno mnie tak telepie.. w dodatku mam skurcze nieregularne ale mocne. Nie wiem czy ta moja jelitówką to objaw porodu czy zaraziłam się grypa żołądkowa bo dwie osoby u mnie w domu dwa dni temu wymiotowały również.. wiec nie wiem czy to zbieg okoliczności ale wydaje mi się ze raczej jelitówka jestem na skraju wyczerpania jesscze 6 dni przed porodem to cholerstwo złapać:/ czekam żeby do rodzinnego zadzwonić. Musza mi coe zapisać bo wykituje a kropli żołądkowych niby nie można ?
reklama
MiśZielinka
Fanka BB :)
Może być to jelitowkaJa dzisiaj pół nocy nie śpię od 12 do teraz już 5 godzin mam biegunkę i wymiotuje co 30min.. jestem już bez sił wypiłam colę zjadłam banana dalej nic( zimno mnie tak telepie.. w dodatku mam skurcze nieregularne ale mocne. Nie wiem czy ta moja jelitówką to objaw porodu czy zaraziłam się grypa żołądkowa bo dwie osoby u mnie w domu dwa dni temu wymiotowały również.. wiec nie wiem czy to zbieg okoliczności ale wydaje mi się ze raczej jelitówka jestem na skraju wyczerpania jesscze 6 dni przed porodem to cholerstwo złapać:/ czekam żeby do rodzinnego zadzwonić. Musza mi coe zapisać bo wykituje a kropli żołądkowych niby nie można ?
Oczyszczanie organizmu to pół biedy bo czy tak czy siak by cię to czekało. Więc PIJ DUŻO WODY nawet jak zwrócisz to vos w tym organizmie zostanie ale żebyś się nie odwodniła i wsparła te wody.
Obserwuj i licz sobie te skurcze.
Spróbuj się dodzwonić do przychodni albo na świąteczną pomoc po 18.
Mierz gorączkę rano i wieczorem.
Będzie dobrze. A jak lekarz rodzinny nie pomoże to prawdipobnie dzidziuś chce się wydostać
Najważniejsza ta woda
Unficzka
Ja właśnie byłam na wizycie u mojego ginekologa. Córka ma już 3,5 - 3,6 kg. Jestem w 38+1 a wg USG 38+4. Szybko przybiera aż może za szybko choć lekarz powiedział że przyrost jest w normie
Super, ładnie, zdrowo dziewczynka rośnie
Smaily
Wszyscy tu radzą pic wodę, ale żeby się nie odwodnić to lepiej pić elektrolity. Przecież przy wymiotach traci się właśnie magnez potas sód... Wszystko co potrzebne. Jeżeli dajesz radę pic colę, to zamiast syfu pij elektrolity. Małymi łyczkami, nie naraz. Trzymaj się biedulkoJa dzisiaj pół nocy nie śpię od 12 do teraz już 5 godzin mam biegunkę i wymiotuje co 30min.. jestem już bez sił wypiłam colę zjadłam banana dalej nic( zimno mnie tak telepie.. w dodatku mam skurcze nieregularne ale mocne. Nie wiem czy ta moja jelitówką to objaw porodu czy zaraziłam się grypa żołądkowa bo dwie osoby u mnie w domu dwa dni temu wymiotowały również.. wiec nie wiem czy to zbieg okoliczności ale wydaje mi się ze raczej jelitówka jestem na skraju wyczerpania jesscze 6 dni przed porodem to cholerstwo złapać:/ czekam żeby do rodzinnego zadzwonić. Musza mi coe zapisać bo wykituje a kropli żołądkowych niby nie można ?
Właśnie pisałam to samoWszyscy tu radzą pic wodę, ale żeby się nie odwodnić to lepiej pić elektrolity. Przecież przy wymiotach traci się właśnie magnez potas sód... Wszystko co potrzebne. Jeżeli dajesz radę pic colę, to zamiast syfu pij elektrolity. Małymi łyczkami, nie naraz. Trzymaj się biedulko
Z tymi chorobami obecnie strach. Dosłownie wychodzisz na ulicę i wszyscy kaszlą. Jelitówka też się szerzy, a tu teraz poród. Ja mam lekki katar. Chłopaki u mnie zaczęli odkasływać. W dzień okej, ale po nocy to się duszą. Moja mama miała pomóc po porodzie, a choruje już 3 tydzień. Kazałam jej zadzwonić do przychodni to tylko jeden internista zdrowy i termin na wizytę 15 listopada.
pomidorowaglowa
Zaangażowana w BB
Ja też po lekarzu, wszystko w porządku mała waży 2340 w 35 tygodniu.
Powiedzcie mi, czy pijecie czasem melisę? Zapomniałam lekarza zapytać
Szczęśliwakobieta
dziewczyny czekam na kroplówkę.. w domu zaraz przyjadą mi podłączyć jeszcze chwile to wykituje.. już mam stan zapalny w pęcherzu mocz zatrzymamy dostałam anttbiotk na wieczór przestałam pic wszystko zwracam nie mam już sił na wymioty mam tak silne skurcze przez wymiotowanie bo spinam brzuch ale nieregularne ale jak ja bym miała dziś rodzic to nie dałabym rady musiałabym mieć cesarkę jestem na skraju wyczerpania
reklama
Tak, ja pije melisęJa też po lekarzu, wszystko w porządku mała waży 2340 w 35 tygodniu.
Położna mówiła żebym piła ale już nie pamiętam z jakiego powodu. A trochę tego u mnie się przewinęło przez ciążę
Mówiła raz dziennie przed spaniem ale ja pije wtedy kiedy mi się chce